doda

(27 wyników)
  • Kupiłem grę Call of Duty 4 i ogólnie jest git, ale jak chcę zagrać on line to wywala mi info że Punk Buster jest niezainstalowany ( czy jakoś tak, po angielsku ). Więc go instaluję a tu Kaspersky krzyczy że to riskware i że jak zainstaluje swoje sterowniki to komputer nie będzie chroniony. Więc nic nie kombinując, nie zainstalowałem go co skutkuje tym że nadal nie mogę grać na większości serwerów gry on line. Mam WIn XP, wszystko legalne, Kaspersky już pracuje u mnie drugi rok i kompu...
  • W kompie zainstalowało mi się (nie wiem jak?) może przez przypadek z kodekiem albo z plikiem coś co nazywa się "ThinkPoint" uruchamia się z systemem coś skanuje jakby antywirus i bardzo spowalnia system. Nie mogę tego nigdzie znaleść aby usunąć, nie ma tego w "dodaj usuń" ani w folderach Temp, Program Files. Nie wiem co to za Szajs w dodatku prosi mnie o rejestracje za którą trzeba płacić w dolarach.
  • Na pasku pod adresem pojawia mi się dodatkowy pasek jak w temacie yahoo!, że niby skrócony dostęp do różnych ciekawych rzeczy (poczta gry i 15 różnych badziewii) wszystko oczywiście w języku angielskim. Mogę zawsze to pozamykać klikając prawym na myszce i odklikując pasek Yahoo, ale nie chce tak robić za kazdym razem. MKS nie widzi tego jako zadne zagrozenie no i to rozumiem, ale nie wiem jak sie tego pozbyć dziadostwa. Serdeczne dzięki za pomoc. Aha odinstalowałem to spybotem bo ...
  • Jak usunąć tę aplikację? Przy każdorazowym uruchomieniu komputera pojawia się.
  • sciagnelam cos z muła i komp i zamula;> nie da sie prawie nic zrobic, juz widze ze cos jest nie tak, ale nie mam pewnosci i nie chce sama wywalac, niech ktos zerknie... Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 22:21:59, on 2005-11-08 Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsa...
  • Coś złego stało mi się z Nortonem i chciałam go usunąć. Nie ma takiej opcji jak deinstalacja, więc wrzuciłam cały folder do kosza:(Po ponownym uruchomieniu komp pojawiła mi się info, że w systemie windows czegoś brakuje i pojawiło się słowo Norton, więc z kosza go wyciągnęłam i dalej jest. Ale- zainstalowałam Avast antivirus i ten Norton - niechodzący zresztą-jest mi niepotrzebny. Jak się go pozbyć??
  • Witam wszystkich forumowiczow :) Pare dni temu zainstalowal sie mi chyba trojan (albo raczej spyware, bo ad- aware to wyszukalo) o nazwie podanej wyzej. Usunelam wszystkie komonenty wg wskazowek znalezionych w sieci. Skanowanie Ad-aware nic juz nie wykazuje ale badziewie siedzi dalej w Dodaj-Usun programy. Boje sie ze sie znowu uruchomi. Co radzicie?
  • Mks vir go znalazł i nie może usunąć. Jak się go pozbyć?? Dzięki z góry.
  • Witam, Podczas skanu AVG - program nie może przebrnąć pliku tracking.log (w System Volume Information)- czekałam godzinę - i nic. Spy Boot Search and D. Chodzi normalnie i nic tam nie wykrywa. Zamieszczam log i proszę o wskazówkę (czy np. mogę to po prostu wywalić?) pozdrowienia Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 10:37:48, on 2007-07-26 Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes: C:\WINDOWS\Sys...
  • Proszę o sprawdzenie loga z Combofix. Problem jest następujący - przy prawie każdym uruchomieniu Firefox`a mam komunikat z AVG informujący o problemie "Found Tracking Cookie.Revsci; Detected on Open". Lokalizacja ...Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles .. itd. Wersja Mozilli 3.0.11. Windows Xp Home. Wklejka wklej.org/id/107019/ pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
  • Co kilka dni usuwam to g... przy pomocy Kaspersky AV, ale powraca w trakcie korzystania z internetu. Może ktoś pomóc wywalić to raz na zawsze, będę wdzięczny za pomoc!!!
  • CO TO JEST !?!?! i jak mam to usunac (jezeli to jest jakis syf..) tylko potrafi mulic kompa i co chwila moj atnywir informuje mnie ze zablokowal trojana wlasnie tych plikow...... jak mam to usunac :|
  • Witam, mam pytanie czy avast i spybot wystarczą do ochrony przed wirusami. Z góry dziękuję za Wasze podpowiedzi.
  • Witam Szanownych Forumowiczów. Od wczoraj jak uruchomię komputer to przez ok. 10 min. jest wszystko ok. Po tym czasie nie otworzy mi się żadna strona. Natomiast połączenie nie jest przerwane ponieważ wczesniej otwarta strona z np.meczem zasuwa cały czas... Cóz to za diabełek??? Zainstalowałem Kaspersky'go. Niestety jak dochodzi do konfiguracji - nie dzieje się nic. Nie da sie skończyc calej instalacji. W programach kaspersky figuruje, ale uruchomic sie nie da. Dodam, ze podobnie by...
  • Dzisiaj przeczyściłem dysk komputera z Windows Vista Premium i kiedy po pewnym czasie kliknąłem, aby zaglądnąć do indeksu wydajności systemu Windows, otrzymałem komunikat, że prawdopodobnie mój komputer został zaatakowany przez hakera (atak hakerski) i niezwłocznie należy aktywować system operacyjny. Od tej chwili nie mogłem aktualizować Visty, a także w niej poruszać się, bo zachodziła potrzeba (był stosowny komunikat) sprawdzenia jej autentyczności, która jednak nie następowała. W tym...
  • pojawia mi sie jakis trojan POLY.A a avast go nie widzi! Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 15:24:38, on 2005-04-14 Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDO...
  • Wczoraj kolezanka probowala wyslac mi "cos dziwnego" jak to okreslila, pod tytulem "merry christmas" z zalacznikiem "christmas - kartki". Nie dochodzilo to na zadne z moich kont, ale uparla sie zebym to zobaczyla i podala login i haslo na swoje konto. Zalogowalam sie, zobaczylam, stwierdzilam, ze to spam jakis albo nawet wirus, i wyszlam. Od tego momentu komp zaczal mi wariowac. Najpierw sie zawiesil, dopiero po restarcie zaczal chodzic. Mks on line wykazal dwa trojany, ktore usun...
  • Dzisiaj zauważyłam w Menedżerze Zadań procesy, których - wydaje mi się - wcześniej nie było. Dodam, że zainstalował się również dialer sexxx.exe oraz trojan Win32:Trojan-gen.(Other), ale te (chyba)udało mi się usunąć, bo nie pojawia się już żaden komunikat ani żaden z programów anty ich nie wykrywa. Proszę o pomoc w zindentyfikowaniu nast. procesów: dktime.exe (czasem zamiennie z dk32.exe) - plik ten znajduje się w katalogu Windows 'system32' oraz loaddtraff[1].exe. Czy mają one j...
  • POMOCY. W ogóle sie na tym nie znam. dzis siadam do kompa, odpalam go i pierwsze co widzę to nowe swiństwo zainstalowane na pulpicie podpisane Lycos Side Search. Co to jest i jak sie tego pozbyć? Czy jest to cos groźnego? Ja nie otwierałam żadnych maili ani nie właziłam na dziwne strony. POMOCY!!!!!
  • jak ustawić strone startową onetu ? w wyszukiwarce ustawie i pokazuje mi sie program został żle zamknięty i zamyka mi internet dodam że mam dopiero 3 dnikomputer i jestem początkująca co zrobić żeby mi nie zamykał?programu?będe wdzięczna za rade

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się