doda

(118 wyników)
  • oprócz soli fizjologicznej przy kaszlu oskrzelowym-wilgotnym kiedy baaardzo męczy kaszel. Kiedyś był mucosolvan do inhalacji ale nie wiem czy teraz też go produkują. Czy znacie jeszcze inne środki- mogą być na receptę. Chodzi mi o 12 latka. Pozdrawiam Kasia
  • Witam, Dwóch pediatrów podejrzewa u mojego syna świerzb ale czekamy do poniedziałku na konsultację w czd u dermatologa. Problem jest taki,iż od dwóch tygodni mały zaczął się drapać po głowie, teraz są strupy a plamki rozeszły się na szyję, uszy (tutaj nawet rany) i okolice ramion w zgięciu. Mały drapie się ,szczególnie jak śpi - masakra bo robi sobie krzywdę-strupy. Dostaliśmy dziś do smarowania Crotamiton oraz w syropie Hydroxyzinum:/ Nie wiem co robić i czy rzeczywiście choroba z brudu?Ma...
  • Witam, Nasza sytuacja wygląda następująco: Koniec września - katar, bez żadnych innych objawów, po tygodniu poprawa, pare dni przerwi i znów tygodniowy katar. Zaraz po tym na pupie synka pojawiła się czerwona plamka, która w ciągu dnia, kiedy pupa była sucha - bladła, a wieczorem po kąpaniu znów czerwieniała. Myślałam, że to może mikro odparzenie i stosowałam sudocrem, linomag, etc, starałam się "wietrzyć" pupę, ale plama stawała się coraz większa, aż zaczęła przechodzić na drugi poślad...
  • moja corka kaszle juz od 3 m-cy,wizyta za wizyta a kaszel jak byl tak jest.odwiedzilam niejednego lekarza,ale efektow brak.obecnie dostala budesonid forte,issoprinosin i krople do nosa fliksonase.wiem ze leki te sa na sterydach i mam pewne obawy z ich podawaniem.dodam rowniez ze po podaniu budesonidu jakby bylo lepiej,ale po kolejnych dniach jakby niedzialalo kaszel na tym samym etapie.czy mozecie mi dopomoc rada
  • moj syn tydzien temu dostal goraczki-w piatek-myslalam ze to zwylke przeziebienie-jednak do poniedzialku nie przestal goraczkowac,poszlismy do lekarza zdiagnozowal angine wywolana wirusem opryszczki.do srody goraczka nie spadla,poszlismy do lekarza zrobilismy crp wyszlo bardzo wysokie.dostalismy antybiotyk-goraczka spadla, mlody duzo lepiej sie poczul.dodam ze od wtorku mial wysypke-taka kaszke na nosie, plecach i w pachwinach,bardzo spierzchniete usta z zajadami przypominajacymi opryszczke. ...
  • corka wlasnie przechodzi zapalenie jamy ustnej,a przy tym jakas infekcja wirusowa-wymity i biegunka-ale jest juz lepiej nawet dobrze bo nabiera apetytu,niepokoi mnie to,ze dzisiaj zaczela sie skarzyc na bol nozki,troche pomasowalam i przechodzilo ale przed chwila bol nozki ja obudzil i tez pomasoawlam i zasnela,i niewiem co mam myslec czy to moze jakies powiklania? Dodam ze corka ma 2,5 latka czytalam,ze moga to byc bole wzrostowe ale niepokoi mnie to? Jak myslicie co to moze byc i...
  • Mam wielka prośbę, właśnie wróciłam od lekarza. Synek (6,5 mca) ma zapalenie ucha (po kilku dniach kataru). Wykupiłam receptę - amoksiklav 457 mg. Mam to zmieszać z wodą, napisane na opakowaniu "dodać w dwóch porcjach 29,5 ml wody (lub do pozimu znacznika), za kazdym razem silnie wstrzasajac." dodałam 30 ml wody (odmierzylam butelka od picia synka) w dwóch porcjach, ale zawiesina nie siega do znacznika, jest jej mniej. Ja wskazówkę na ulotce rozumiem tak, że trzeba dodac te 29,5 m...
  • Od lipca, odkąd odstawiłam Małą od piersi co miesiąc wypada nam jakś infekcja - przeważnie to ytlko katar, siedzimy ok. tygodnia w domu i potem wszystko jest okey, aż znowu przychodzi pewna data i znowu niewiadomo skąd pojawia się katar. Ostatnio bardzo o Małą dbałam, uważałam na nią, ale to i tak nie ustrzegło nas przed katarem. Czy to normalne? Moja pediatra bagatelizuje sprawę. W międzyczasie wyszła tez nam jakś alergia, bo ciągle pojawiają się krostki na twarzy. Czy to moze mieć ja...
  • Witam wszystkich rodziców i mimo późnej pory proszę o pomoc. Mam 3,5 miesięcznego synka, 7 pkt Apgar (lekkie niedotlenienie, po 3 min. - 9 pkt, po 5 min. - 10 pkt), urodzony w 38 tygodniu naturalnie, przez ostatnie 2 miesiące ciąży brałam Fenoterol i Isoptin. W miesiąc po urodzeniu synkowi zaczęły drżeć rączki i wyginał się do tyłu leżąc na brzuszku - neurolog stwierdził, że dziecko jest po prostu bardzo ciekawskie i trzeba je więcej nosić oraz zalecił mi zażywanie magnezu i wapn...
  • Właśnie ile może sie ciągnąc ten głu[pi katar. Mała ma 1,5 roku, w zeszły wtorek dostała gorączki, która w środe juz znikła , a mała dostała wtetdy lejący katar i po paru dniach troszkę zachrypł jej głos - tzn tak mówi jakby przez nos. Już tydzień mija a mała ma ten katar dalej. jest już zywa , pogodna, je to co lubi oczywiście, nie widać by ją coś bolało.Gorączki już nie miała . Katar jest leje sie z nosa, jak wyciągam Fridą to nie zalega go tam w nosku duzo, troszkę, i jest taki biało prze...
  • moj synek ma roczek i ma problem z jezdzeniem kawalkow biszkopt chrupki czy nawet mocno rozgnieciona zupa widelcem powoduje wymioty po 3-4 lyzeczkach, dodam ze maly ma reflux i od malego ulewal teraz jak podaje mu kaszki czy idealnie przetarte zupy czy owoce jest ok ale kiedy on zacznie jesc gryzc jak inne dzieci czy powinnam isc juz z tym do gastrologa czy jeszcze poczekac moze macie jakies "porady" do nauki gryzienia polykania kawalkow ????
  • bardzo was prosze napiszczie co juz się podaje 10 miesięcznemu malcowi?
  • Moja 4 letnia córeczka ma zapalenie oskrzeli, od soboty bierze antybiotyk Zinnat, narazie nie widac poprawy, kaszle bardzo, równiez w nocy a dodatkowo dziś dostala temperatury 38 stopni :-( Czy ktoś miał podobne doświadczenia, czy antybiotyk jest żle dobrany że ma dziecko temparature? Wydaje mi sie że biorac antybiotyk nie powninna mieć temperatury, no i w 4 dobie powinna byc poprawa a tu NIC ...
  • Drogie mamy od pewnego czasu borykam się z problemem moczenia się przez moją 4 - letnią córkę. Córcia około 2 roku życia nauczyła się korzytać z nocnika, noce także były suche czasami jak więcej wypiła to budziała się w nocy na siusianie. Teraz od kilku miesięcy zaczeła najpierw popuszczać w dzień, potem w nocy a teraz muszę zmieniać nieraz w ciągu dnia po kilka par majtek noce także jak nie wysadzę to mokre łóżko. Byłam z nią już u nefrologa i urologa. Pani nafrolog twierdzi, ż...
  • od dwóch tyg. objawy przeziębienia,jeden dzień mocniej drugi słabiej ale są.od ok 2-3 dni "kaszka" na twarzy,dziś okresowe bóle brzucha i podwyższona temperatura....jutro ide do lekarza ale jak znam życie to zostawi do obserwacji.Mały ma prawie 5 lat i chodzi do przedszkola.Przychodzi wam coś do głowy?
  • mój syn miał drugi raz zapalenie ucha lewego od środy 3 maja dostał antybiotyk duomox na 7 dni niby wszystko wróciło do normy po dwóch dzniach od zakończenia kuracji antybiotykowej obudził się w nocy z płaczem i gorączką do rana nosiłam go na rekach pojechalismy do pediatry w uszach nic nie było zaleciła wizyte u laryngologa by to dobrze sprawdzić, dała ibufen gorączka przeszła. Wczoraj mielismy wizyte u laryngologa okazało sie że synek ma kataralne zapalenie ucha lewego co kolwie...
  • Moja córka ma 20 miesięcy, zmieniłam jej mleko z Nan Active 3 na Nan Junior, to było miesiąc temu, od tygodnia robi rzadsze kupki, pojawił sie śluz, poza tym nic jej nie dolega, ładnie je, ma humor. Czy te kupki moga byc od zmiany mleka?? Mogło to dopiero wyjść po prawie miesiacu??? Dodam ze przez pierwsze 8 miesiecy życia córka piła Nutramigen nie tolerowała żadnego mleka, dopiero Nan active zaczeła tolerowac
  • Witam, Czy mógłby mi ktoś zinterpretować wyniki u miesięcznego dziecka: P-ciała p/CMV IgM (s) - ujemny, P-ciała p/CMV-IgG (S) - 380,8. Czy to znaczy że mój synek jest chory na cytomegalie??? Podejrzewają u niego niedosłuch. Błagam pomóżcie.
  • Witam! Jestem mama 13 letniego Wojtusia, ktory cierpi na chorobe neurologiczna. Choroba objawia sie drgawkami, wstrzymywaniem oddechu, sztywnieniem ciala dziecka, zawsze podczas snu. Pierwszy raz wystapila gdy synek mial 11 miesiecy. Ten pierwszy atak byl potworny: Wojtus nie mogl sie obudzic, zrobil sie siny i zaczal sie trzasc. Szybko pojechalismy do szpitala dla dzieci i tam stwierdzili ze to wlasnie ta choroba. Nie mam pojecia jak to sie nazywa po polsku, bo nigby wczesniej o takiej choro...
  • Mój 18 miesięczny maluszek, 4 tyg temu miał szczepionkę - odra, swinka, różyczka - był szczepiony priorixem - wszystko było ok a w 2 tyg. pojawiło sie osłabienie. temperaturka nawet ponizej 35 stopni. Mały w zachowuje się normalnie, jest skreconym małym łobuziakiem. Jednak cały czas temperatura ok 35 stopni, rzadko wskoczy powyzej 36 - Byłam u pediatry ale kazała mi go obserwować - i tyle - a mnie to martwi bo wczoraj wieczorem miał 35,1 - dodam ze mierzymy temperature 2 termometrami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się