doda

(38 wyników)
  • nie wiem dlaczego tak się stało, ale mam lewą pierś o wiele większą od prawej i tak samo jest z wargami sromowymi, lewa jest dłuższa... jest to dla mnie wielkim kłopotem, kupuje biustonosze z kieszonkami zeby jakoś ta różnice pomiędzy piersiami wyrównać, żeby nie bylo jej widać, staje sie to moja obsesją, mam wrażenie, że każdy to widzi, podczas seksu zasłaniam piersi, żeby mój facet nic nie zauważał, nie zgadzam się tez na seks oralny, bo wtedy zobaczy moje niesymetryczne wargi... nie ...
  • kilka dni temu dowiedziałam się że mój obecny partner mnie zdradzał, mamy dziecko, uświadomiłam sobie że muszę zbadać się na obecność wirusa hiv, nie mogę się uspokoić, płaczę jak idiotka bo bardzo się boję że mogłam zarazić moje dziecko, w czasie ciąży miałam robione wyniki na kiłę, żółtaczkę ale na wirusa hiv nie zlecono i ja wtedy o tym nie myślałam gdyż mój partner jest moim jedynym i poprostu nie pomyślałam czego sobie nigdy nie daruję test zrobię pod koniec tego miesiąca bo wtedy...
  • Podobno MZiOS dodało 4 nowe przeparaty antykoncepcyjne do listy leków refundowanych. Informacja ta była dostępna przedwczoraj w onecie. Inne media na ten temat milczą... Czy wie ktoś może o jakie leki będą tańsze?
  • Witam! Biore Cilest już dwa miesiące i jak do tej pory dość dobrze go znoszę. Na początku miałam jedynie lekka depresję, przez jeden dzień mdłości i plamiłam przez cały miesiąc. Teraz w drugim miesiącu "cierpię" jedynie z powodu obolałych i nabrzmiałych piersi oraz bólów podbrzusza (trwały niecały tydzień w środku cyklu) oraz niebieskie żyłki na całym moim ciele stały się bardziej widoczne. No i może stałam się troche bardziej wrażliwa i bardzo łatwo się rozczulam ;) Jednak moj...
  • Kochalam sie z chlopakiem 8 dni cyklu, zabezpieczalismy sie prezerwatywa, ktora nie pekla, ale dzis jest 28. dzien cyklu i ja nie mam miesiaczki. Moja schiza ciazowa zaczyna przybierac stany nerwicowe ... To jest straszne. Czy sa duze szanse na to ze jestem w ciazy ? Brrr juz samo uzywanie slowa ciaza wywoluje we mnie lek i panike. Dziewczyny blagam dodajcie mi troche otuchy, bo wariuje ;(((( Marze tylko o tym zeby jutro przyszedl okres, w przeciwnym wypadku nie bede mogla normal...
  • Witam wszystkim Zauważyłam u siebie że po wypiciu alkoholu (wódki) zaczynam trochę puchnąć, czuję się jakbym momentalnie ważyła z 3 kg więcej, mało tego moja twarz robi się czerwona ale nie są to zwykłe rumieńce czy wypieki, to bardziej plamy :/ również gorzej mi się oddycha, jakbym miał trochę zapchany nos. Czy powinnam to zbagatelizować czy lepiej warto udać się do lekarza, może należało by zrobić jakieś wyniki?? Dodam iż takie objawy zaczynam odczuwać już po wypiciu 3-4 drink...
  • Witam drogie forumowiczki! Bardzo bym was prosila zebyscie opisaly swoje doswiadczenia z Microgynonem 21 - zarowno te pozytywne jak i negatywne. Napiszcie jak dlugo go bralyscie (bierzecie), czy bierzecie go od poczatku czy byla to zmiana z innych pigulek (jakich) i jak sie zachowuja wasze organizmy pod jego wplywem. Ja bralam Cilest przez 2 m-ce, niestety nie tolerowalam go dobrze (ciagle depresje, pojawiajace sie zyly) i moja ginekolog zmienila go na Microgynon 21. Teraz zacze...
  • okres(4)

Witam mam pewien problem, otóż urodziłam w grudniu bobasa, w środku lutego dostałam okres, natomiast drugi dostałam dziś. To normalne taka nieregularność ???? Dodam że w ogóle nie karmiłam piersią... Strasznie się tym martwię i już nic nie wiem... a nie chce żeby się powtórzyła sytuacja sprzed dwóch lat... :/ Proszę o odpowiedź ! Pozdrawiam !
  • witam serdecznie, mam pewnien problem.od roku zazywam tablekti, mieisaczki sa bardzo regularne.w tym miesiacu, krwawienie takze wystapilo na poczatku listopada.i nagle, po 7 tabletkach(zazywanych regularnie)mam miesiaczke.Od 4 dni to obfite krwawienie, wygladajace jak skrzepy brazowej krwi, wydostaje sie ze mnie.Dodam, ze jak przy misiaczce- bole jajnikow i kregoslupa. Czy ktos tak mial?Czy to moze byc poronienie? Dodam, ze tydzien temu bylam u ginekologa i wszystko bylo w porzadk...
  • Od kilku miesiecy podczas miesiaczki bardzo boli dolna czesc kregoslupu. Nigdy wcześniej tak nie bylo. Czy ktos rowniez ma podobne objawy.Dodam,ze mam dopiero 27 lat
  • Wczoraj dostałam miesiączkę, zaznaczam, że nigdy takiej nie miałam, zawsze były regularne normalne krwawienia. A wczoraj dziwny brązowy kolor prawie czarny i pełno skrzepów. Ból brzucha ale to jest normalne. Czy ktoś wie co to może być? Dodam, że miesiączkuję już od 11 lat, urodziłam jedno dziecko w zeszłym roku. Czy powinnam się martwić i iść z tym do ginekologa?
  • Witam, 6 Miesięcy temu urodziłam córeczkę (10pkt Apgar), która po 4 godzinach zaczęła się dusić. Dostała tlen, 3 dni spędziła w inkubatorze, dostła 2 antybiotyki. Wymaz z ucha pokazał, że winna temu wszystkiemu była bakteria jak w tytule. Co powinnam zrobić? Żaden lekarz nie przepisał mi żadnych antybiotyków. A co z ponownym zajściem w ciążę? Podobno bakteria ta może przedostać się do dzidzi przez łożysko a nie koniecznie w czasie porodu, i wywołać przedwczesny poród a jest bardz...
  • uplawy(4)

zauwazylam w srodku uplawy koloru bialo zoltego ,jest tego malo,na bielioznie tego nie ma ,czy mam sie martwic ,dodam ,ze jest 6 dni po okresie
  • Ostatnio miewam dziwne, rwace bole lokcia promieniujace do nadgarstka. Co to moze byc?? Dodam, ze trenuje aikido i bole rozpoczely sie po treningu.
  • Czy ktoras z Was orientuje sie ktory skladnik tabletek anty odpowiedzialny jest za zle samopoczucie i stany depresyjne? Depresja wymieniana jest jako jednen ze skutkow ubocznych - i ja takze wiele lat temuu z tym problemem zmagalam sie (depresja ustapila po odstawieniu pigulek), ale nigdy w sumie nie dowiedzialam sie dlaczego tak sie dzieje. Czy to ktorys hormon ma takie dzialanie, czy moze tabletki blokuja dzialanie jakiegos innego hormonu odpowiedzialnego za dobre samopoczucie?...
  • Co sie dzieje mam 14 dzien cyklu i zaczelam plamic? Czy moze to byc spowodowane stresem, dodam ze biore antybiotyki na zapalanie pecherza. z Gory dziekuje za porade
  • 26 czerwca byłam u ginekologa, stwierdził, że wszystko jest ok, mam małą nadżerkę, ale nie powiększa się i raczej nie stwarzała mi problemów, ale... po wizycie zaczęły mi się dziwne upławy, w kolorze kawy z mlekiem, takie dość gęste. Zdziwiło mnie to nieco, bo wcześniej mi sie nie zdarzyły takie. Po tych jasno brązowych upławach przyszły lekko różowawe (i lekkie pieczenie) a od wczoraj zauważyłam w upławach krew i nawet mały skrzep. Ponieważ czułam pieczenie zrobiłam sobie irygacj...
  • Od dłuższego czasu mam bardzo skąpe miesiączki,wcześniej trwały 5 dni obecnie tylko jeden dzień i koniec.Co prawda są regularne,ale i tak sie martwie ponieważ w przyszłości chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko.Ginekolog po przedstawieniu mojego problemu zlecił mi tylko badanie estriadolu i prolaktyny.Wyniki wyszły o.k,co prawda prolaktyna w gornej granicy a estriadol w dolnej,ale o.k. W zwiazku z czym mam pytanie jakie moga być przyczyny skąpych miesiączek i jakie badania warto...
  • zaraz po zalozeniu odczulam je mniej wiecej w polowie pochwy,za kolejnymi razami przy ujsciu macicy 2-3 tygodnie temu wyczulam je ledwo ledwo, a przed wczoraj w ogole ich nie ma(dodam ze dr specjalnie mi krotko przyciela) martwie sie, bo wspolzylam od wzeszlego poniedzialku(do wczoraj) srednio raz dziennie.zadnych boli nie odczuwalam, krwawien miedzy miesiaczkowych nie bylo. poprzednia miesiaczke mialam 5 sierpnia, a jeszcze poprzednia 10 lipca,czyli praktycznie spodziewam sie jej...
  • nie wiem co sie dzieje.... ostatni stosunek mial miejsce 3/4 miesiace temu... i z zabezpieczeniem w psoatci prezerwatywy... ppotem w miare normlanym terminie( zawsze mialam miesiaczki torche nieregularne plus minus 5 dni jeszcze dodam ze doszla solidnia zmaina kliamtu) dostalam miesiaczki.... po misiacu kolejnej.. zaznacze ze byly to pelne dlugie 7 dniowie( tak jak zwykle) krwawienia natomiast teraz okres spoznia mis sie juz 2 tygodnie.. i odczuwam bol w z lewwej strony brzucha......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się