petronia5.live 20.01.08, 11:59 Witajcie;) Właśnie zakupiłam torebkę cieciorki i nie mam pojęcia jak ją przygotować, pomożecie;)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ggigus Re: Dania z cieciorką 20.01.08, 14:15 hummus, warzywa ulubione i podduszone, w sosie pomidorowym, do tego kmin rzymski albo indyjska gran masala i cieciorka aha, jak ja gotowac: zamoczyc na noc, zmienic wode, pierwsze 10 min. gotowac bez przykrycia, potem ok. 1 goduine na malym ogniu mozna tez zalac goraca woda, zmienic wode i gotowac dalej wg przepisu. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Dania z cieciorką 21.01.08, 00:56 Najprostsze z najprostszych. Cebulka na masełku uduszona, cieciora, pesto i pomidory. Czosnek oczywiście, serwować do pieczonych ziemniaków. Mocz około 4 godzin, powyżej robi się... Inna. Odpowiedz Link Zgłoś
fionna Re: Dania z cieciorką 21.01.08, 13:13 Ja najczęściej nie zdążam nic z niej zrobić - choć mam w planie hummus np. - zjadam "na sucho" po ugotowaniu oczywiście :)) Odpowiedz Link Zgłoś
illizi Re: Dania z cieciorką 09.03.08, 10:59 bardzo dobra jest z kuskus;namoczyc cieciorke cala noc, gotowac w duzej ilosci wody az troche zmieknie, dodac kostki warzywne, pokrojona marchew, cukinie, cebule lub por, ziemniaki, czescia goracego bulionu zalac kaszke kuskus, reszte doprawic pieprzem, oliwa z oliwek, kurkuma, kminkiem, papryka slodka i koncentratem pomidorowym.gotowac do calkowitego rozmiekniecia warzyw.polac sosem i warzywami kuskus.smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_z_drzewa Re: Dania z cieciorką 14.03.08, 23:09 ze szpinakiem MNIAM:) cieciorkę gotujemy, szpinak klasycznie - na oliwie, z czosnkiem, można dodać suszone pomidory, mieszamy, doprawiamy, podajemy na ciepło - albo jako dodatek albo samodzielne danie; baaaardzo pyszne i bardzo sycące :) naprawdę pychotka - a młody szpinak (polski)dziś kupiłam na placu za całe 2,5 zł idzie wiosna ! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_z_drzewa Re: Dania z cieciorką 14.03.08, 23:12 cieciorka też - dzięki swojemu orzechowemu smakowi - doskonale się sprawdza jako dodatek do zup-kremów (np. z brokułów, cukinii, dyni czy pora)- zamiast groszku ptysiowego, grzanek czy płatków migdałów polecam i smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Dzieki:) Tak jeszcze jej nie stosowalem:)/nt 15.03.08, 00:40 ewa_z_drzewa napisała: > cieciorka też - dzięki swojemu orzechowemu smakowi - doskonale się > sprawdza jako dodatek do zup-kremów (np. z brokułów, cukinii, dyni > czy pora)- zamiast groszku ptysiowego, grzanek czy płatków migdałów > polecam i smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś