Forum Nauka i edukacja Gimnazjum
ZMIEŃ
      egzaminy

egzaminy

(170 wyników)
    • Witam, Znajomy z liceum mówił mi, że na jakimś portalu widział news, że po necie krąży wyciek z egzaminu gimnazjalnego. przeszukałem najbardziej znane portale i nic nie znalazłem. Czy wiecie coś na ten temat?
    • Witam forumowiczów! Czy egzamin gimnazjalny 2011 spędza już komuś z Was sen z powiek? Bo mnie tak. Moja córka idzie teraz do 3 klasy gimnazjum i czeka ją to to. Od wyniku egzaminu zależy, czy pójdzie do lepszego, czy do gorszego liceum, a to OGROMNIE ważne. Czy macie jakieś rady, jak zmotywować dziecko do nauki, jakie pomoce szkolne mogą mu pomóc? Koleżanka, które dziecko zdawało w zeszłym orku postawiła na jakiś program komputerowy i "memokarty" i się dobrze udało. A co wy polecacie? ...
    • czy probny egzamin jest obowiazkowy? piszemy 13/14/15 stycznia a ja mam wyjazd za granice 15 rano wiec nie wiem co mam robic prosze o szybka odpowiedz
    • Jaka metoda Waszym zdaniem pomaga najlepiej w przygotowaniu? Zetknąłem się z opinią, że wcale nie dobrze jest uczyć się z testów z poprzednich lat, bo dają one tylko wybiórcze odpowiedzi. W tym roku podobno hitem mają być fiszki edukacyjne przed egz.końc.gimn (tzw. "memokarty"). Czy ktoś z Was to zna?
    • Czy moze mi ktos wyjasnić dlaczego uczniom narzuca się jęz. obcy do zdawania....syn nie ma mozliwosci wyboru jęz. w jakim czuje się pewniej...To wg. mnie jest niesprawiedliwe , krzywdzące.....i nie ma sensu skoro te pkt nikomu do niczego nie sa potrzebne....Myślę ze wszyscy gdyby była taka mozliwość wybraliby klasę z jęz. angielskim....zdenerwowana mama z Krakowa
    • Czy dostaliście dziś wyniki egzaminu? W naszej szkole cisza jak makiem zasiał a kilkoro dzieci znajomych dziś zostało w innych szkołach już poinformowanych o ilości pkt....
    • Witam, Czy moze mi ktos powiedziec jak wyglada sprawa egzaminow po szkole podstawowej i gimnazjum? Czy na podstawie egzaminow po szkole podstawowej dzieci dostaja sie do gimnazjum czy egzaminy te maja tylko na celu ocenienie poziomu nauczania w ich szkole? I czy od egzaminow po gimnazjum zalezy do jakiej szkoly sredniej dziecko sie dostanie? I z czego sie pisze te egzaminy? Czy mozna tez z jezyka angielskiego? Pisze prace o nauczaniu angielskiego w Polsce i sie troche pogubil...
    • Witam, mam taki problem. Wczoraj złożyłem wniosek o egzamin sprawdzający z j. polskiego (dzisiaj go pisałem i zaliczyłem na 2). oraz składałem wniosek o egzamin klasyfikacyjny z j. angielskiego (niestety dowiedziałem sie iż rada nie wyraziła zgody na pisanie mi go ) Na dzień dzisiejszy Mam 2 oceny niedostateczne i 1 nieklasyfikacje - miałem pisać ale niedopuszczono mnie.. Co mam w takim wypadku robić ? Można jakos do kuratorium, odwołać się.. ? Nie chce powtarzac roku..
    • Podobno teraźniejsze pierwsze klasy będą zdawały na egzaminie gimnazjalnym język obcy. Wiecie może czy dowolny język, czy główny (obowiązkowy)? Gdzie to ewentualnie można sprawdzić?
    • jak w temacie... jak u Was w szkołach? skończyłam drugą klasę i chcę się zorientować, ile szykuje mi się nauki po wakacjach:PPP
    • Czy ktoś wie, kiedy ma się odbywać w tym roku próbny egzamin gimnazjalny?? Wiem, że ten ostateczny ma byc 24 i 25 kwietnia, ale nie wiem nic o próbnym. Macie jakieś informacje?? Słyszałam, że ma on być jakoś inaczej niż zwykle organizowany, ktoś coś o tym wie???
    • Będę miała chyba 50 p z egzaminów:(do jakiego LO w takim wypadku mam szanse sie dostać a czy wy też będziecie mieć tak mało punktów z tych 2 egzaminów????
    • Witaj Ludu. Iteresują mnie wyniki egzaminu gimnazjalnego, a konkretniej kiedy i gdzie się pojawią. Tak, wiem, mają być w czerwcu. Ale nieoficjalnie podobno będą krążyć po sieci już niedługo, tj za jakiś tydzień! Wiecie coś na ten temat? W mojej szkole np, nasz pedagog co roku te wyniki ma już w okolicach 15maja i nielicznym je ujawnia. Już się nie mogę doczekać... a czy ktoś wie może jak znaleźć swoją szkołę na stronie OKE? Jeśli jest ktoś poinformowany, to proszę o odpowiedź. 3mta s...
    • Czy na zakończenie gimnazjum będzie obowiązywać egzamin z j. obcego, którego wynik liczy się przy przyjęciu do liceum?
    • odpowiedź wymagana przez CKE to bzdura 1. po pierwsze dlaczego autor wymienia MAX odległość łopaty od domu a nie MIN , wszystkie przepisy budowlane określają właśnie tą drugą 2. wyobraźmy sobie teraz że łopata ma 25 metrów DŁUGOŚCI, gdzie wtedy stoi słup? Ano zgodnie z wymaganym rachunkiem i rysunkim - WEWNĄTRZ DOMU!!!!!!!!
    • W tym roku rozpoczynam naukę w 3 klasie gimnazjum, a wiec juz w maju czeka mnie egzamin. Osobiście, po przejżeniu wielu testów z ubiegłych lat, uważam, że część humanistyczna (przeważnie) należy do banalnie prostych natomiast matematyczno- przyrodnicza wymaga konkretnej (i w większości szczegółowej!) wiedzy, co nie bedę ukrywać dosyć mnie martwi- ani matematyka ani biologia czy geografia nie są moimi ulubionymi przedmiotami...:-) Czym bliżej do rozpoczęcia roku szkolnego tym bardzi...
    • Siemacie Jak się czuliscie przed egzaminem ostatnie 30 min przed (chyba dziewiąta) rozpoczęciem egzaminu. Jestem dziennikarzem gazety Pnidzie (Echo Dnia) a moim tematem jest " przed egzaminem wewnętrznym - opis przeżyć " . Aw ięc prosiłbym abyście mi pomogli ;) i wyrazili swe,: emocje, uczucia, przeżycia, co robiliście przed... Wasze loginy będą podane na forum w gazecie, oczywiście za swą zgodą...
    • Czy ma może ktoś jakieś propozycje pytań jakie mogą być na egzaminie gimnazjalnym 2004 ???
    • Czegoś tu nie rozumiem- podobno właśnie wyniki zewnętrznego egzaminu miały świadczyć o poziomie szkoły - po co więc te hece z ich utajnianiem? A wyniki świadczą wyraźnie o przewadze szkół niepublicznych - poza (oczywiście)gimnazjum pijarskim, ale to też inna historia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się