Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      egzaminy

egzaminy

(56 wyników)
    • Witajcie, Jestem na tym "cudownym" etapie zycia pt. Prawo Jazdy. Wszystko jest pieknie i wspaniale dopoki nie siadam za kierownica na placu w celu zrobienia luku. Na kursie wszystko bosko - mega radosc z jezdzenia i zdaniem instruktora naprawde wysoki stopien opanowania umiejetnosci. Kolejne egzaminy - nowi instruktorzy, dzikie ilosci jazd doszkalajacych i ta sama opinia. Ide na egzamin , robie luk do przodu - pestka, zaczyna do tylu i mam wrazenie , ze dookola jest 1500 tyczek , 15 paso...
    • Cześć:) Za pare dni mam obrone pracy magisterskiej i im bliżej tym jestem coraz bardziej zestresowana. Właściwie to normalne, ale zostało mi kilka dni a mnie już ciężko jest normalnie funkcjonować. Cały czas czuje niepokój, ucisk w żołądku i silny stres. Nawet co noc śni mi się,że mam ten egzamin. Przygotowuje się, od czasu do czasu wezme nawet Persen (zawsze troche pomaga), ale boje sie co będzie dalej. Nie za bardzo wyobrażam sobie jak będę czuła sie w dniu obrony i czy wszystko...
    • Jak moge sobie poradzic z emocjami i nerwami na egzaminie na prawo jazdy? Mialam juz dwa i zawsze zjadaja mnie nerwy!denerwuje sie niesamowicie.Po prostu nie umiem podejsc do tego na luzie, mimo ze wiem ze jka nie zdam to i tak nic mi się nie stanie, przeciez na tym się swiat nie skonczy!!!!ale ja chce naprawde zdac ten egzamin.
    • A ja mam takie pytanie, zdajemy egzaminy do szkol srednich, na studia, na prawo jazdy , nawet piszemy tesciki na rozmowach kwalifikacyjnych. Czemu nie ma egzamionow na zdolnosc malzenska czy zdolnosci macierzynskie partnerow. Moze nie bylo by tyle pomylek losowych, moze ludzie traktowali by powazniej te stany.Ciekawe co by mozna sprawdzac. Pisalibyscie taki egzamin.
    • no właśnie - jak???
    • W przyszłym tygodniu będę zdawać egzaminy językowe(popularnego "Fersta" :) ). Najpierw czeka mnie Listening,czyli część ze słuchu, a nastepnie coś, czego opawiam się najbardziej--> Speaking(czyli rozmowa z zagranicznym egzaminatorem) brr...:(( Obawiam się, że stres może mnie sparalizować. Boję się, że całe przygotowania pójda na marne i gdy stanę na przeciw Anglika będę miała pustkę w głowie :( Poza tym nie mam za bardzo koncepcji,w jaki sposób powinnam spędzić dzień poprzed...
    • Samopotwierdzenie hipotezy osoby A o osobie X jest bardziej prawdopodobne gdy: a) Ai X wchodzą w interakcję, zaś X ma mniejszą władzę b) Ai X wchodzą w interakcję, zaśosoba X jest konformistyczna c) A i X nie kontaktują siebezpośrednio, zas A ma większą władzę d) A i X wchodzą w interakcję, zaś osoba X cechuje się większą atrakcyjnoscią fizyczną Na odpowiedź 1 minuta. Z egzaminu Woyciszke, psychologia społęczna
    • Egzamin(4)

Czy miał ktoś z Was może egzamin z metodologii u Nowaka? Jeśli tak to napiszcie pytania, które pamiętacie;-)
    • Stało się... każdy mówi, że się nauczył i nie wie czemu nie zdał. Wiem o tym. Ale ja nie zdałam naprawdę przez ludzką złośliwość. Nieważne. Poprawka we wrześniu. To moja pierwsza porażka. Nie jestem studentką idealną, ale zawsze mi się wszystko udawało. Dlatego teraz jestem w szoku. Przez dwa dni ryczałam jak głupia teraz mam znieczulicę. Paniczni boję się , że we wrześniu też nie zdam szczególnie, że to przedmiot bardzo ale to bardzo nieokreślony-nie ma zagadnień, trzeba wiedzieć...
    • Jestem zalamana, za 3h egzamin a ja nic nie umiem. Egzamnin- ustny, przedmiot- statystyka( czyli niezbyt łatwy). Co robić? Moze macie jakies magiczne rady? pomozcie! moze wziac kobiete na litosc? Moze probowac zmienic temat( tylko jak? i na jaki- przeciez nie bedziemy rozmawiac o pogodzie:). Jesli ktos ma jakis plan , znany i sparawdzony z autopsji to moze sie nim podzieli....Dzieki z góry. Pozrd.
    • Umiejętność rozwiązywania konfliktów jest swoistym egzaminem , który musimy powtarzać wielokrotnie w ciągu życia, a sposób jaki wybieramy jest sumą naszych indywidualnych doświadczeń. Zdziczenie obyczajów, wcale nie musi kreować kolejnych dzikusów, ale powinno prowadzić do poszukiwania nowych, niekonwencjonalnych metod samodoskonalenia i wyzwalać pragnienie wzrastania ponad przeciętność. Każda najdrobniejsza sytuacja konfliktowa jest potencjalnym zagrożeniem naszych potrzeb, ale czy ko...
    • w życiu czasem jest tak, że nawet najsilniejsza z pozoru przyjaźń w bardzo ekstremalnych okolicznościach zostaje wystawiona na próbe i albo ją przezwycięży, albo nie.. są to wypadki, nieoczekiwane przypływy lub odpływy pieniądza, trudne sytuacje... w jakich sytuacjach i czy przeżyliście taki egzamin z przyjaźni???
    • Po raz kolejny wróciłam na tarczy, czyli na fotelu pasazera. I już powoli tracę nadzieje, ze kiedykolwiek zdam ten egzamin. Pomocy!!!!!!!
    • Kochani. Od kilku dni nie mogę sobie poradzić ze sobą. I z tym co się dzieje w mojej głowie. Jestem młoda 23 letnią osobą z wielkimi marzeniami. Jednym z nich jest zdobycie prawa jazdy tak aby moi przyszli klienci- osoby niesłyszące miały ze mna kontakt i szybszy dojazd mój do nich. Już kilka razy podchodziłam do egzaminów na prawo jazdy w innym mieście a teraz uczę się w Poznaniu. I znalazłam dobra szkołe i wszystko pieknie. Tylko ,że ja jestem od studiów perfekcjonistką i to na doda...
    • Powiedźcie mi moi drodzy, że jest rzeczywiście coś takiego jak predyspozycje do jazdy samochodem ? Zawsze bałam się usiąść za kołkiem, więc nie garnęłam się do nauki jazdy. Ale ostatnio sytuacja sprawiła, że postanowiłam zrobić to prawko. O dziwo jazda bardzo mi się podoba, ale mimo iż wzięłam 17 godzin jazd doszkalających robię cały czas mnóstwo błędów. Dziś miałam egzamin - pierwszy : teoria bezbłędna - i wcale nie uczyłam się pytań na pamięć, a na praktyce poległam odrazu na łuku. Jestem z...
    • Poszukuję ksiażek Roberta Cialdiniego "Wywieranie wpływu na ludzi. Teoria i praktyka" lub "Psychologia społeczna. Rozwiązane tajemnice", ale bardziej to pierwsze. Podobno są w necie wersje elektroniczne. Ratunku! Czy ktoś to ma i może się ze mna podzielic? W bibliotece oczywisce jest sztuk jeden i oczywisce wypożyczona, a egzamin za 2 tygodnie! No, chyba, że jakaś dobra dusza z tego forum posiada materiały na temat: reguły rządzace naszym zachowaniem (chodzi o reguły opisane w te...
    • EGZAMIN DLA KANDYDATÓW NA STANOWISKO KIEROWNICZE Prosimy o uważne przeczytanie pytań. Czas trwania egzaminu? Cztery godziny. 1. Historia. Opisz historię wszystkich religii od ich początków po dzień dzisiejszy. Udowodnij wyższość jednej z nich w sposób, który przekona wyznawców wszystkich innych religii. 2. Medycyna W pudełku leżącym przed tobą znajduje się żyletka, kawałek gazy i butelka wódki. Twoim zadaniem jest usunięcie własnego wyrostka robaczkowego. Zaszycia wolno dokona...
    • witam:) nie jestem tutaj nowa, bo na biezaco sledze to forum, ale dopiero teraz zdecydowalam sie zalozyc konto:) zalozylam watek na forum kobieta, ale tutaj tez, bo moze tez ktos powie mi cos madrego:) mam problem, z ktorym nie potrafie sobie sama poradzic i jakos tego racjonalnie wytlumaczyc dlatego licze na wasze rady... jestem od roku z chlopakiem, ktory dla mnie jest moim idealem, ma jakies tam wady i cechy, ktore mnie wkurzaja, ale to sa raczej blahostki. Ostatni rok to byla dl...
    • W erze, gdy młode pary rozjeżdżają się po Europie, dopadło to i nas - mnie i moja dziewczynę. Nie widzielismy sie już ok.2,5 miesiąca. I niestety, czuje, ze troche negatywny wpływ ta rozłąka ma na nasz związek. A na dokładkę fakt ,ze za kilka dni Ona wraca do Polski, do mnie, a my sie sprzeczamy przez ( TE DURNE!!!) smsy. Tzn dyskutujemy,ale to jest dla mnie deprymujace-dyskutowac przez te smsy, i w ogole taki kontakt. Ona pisze ze strasznie za mna teskni, juz tak pisze od miesiac...
    • boje sie, ze mama sie zabije. zwolnili ja z pracy i sie gorzej zalamala...wziela 6 tabletek nasennych, spala pare godzin po poludniu sie obudzila. poszlysmy o psychologa, dala sie namowic, gadala tam dwie godziny i jakby nic nie dalo.przysiegla, ze pojdzie na terapie, ze nie bedzie pic. a po drodze, jak szlysmy plakala, ze ja zwolnili. tlumaczylam jej, ze damy rade. ze skoncze studia za dwa mesiace znajde prace, ona sie zapisze do up, pojdzie na terapie do szpitala, bedzie dobrz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się