egzaminy

(43 wyniki)
  • Tylko proszę od razu bez głupich złośliwości... rozpoczęłam kurs jeszcze przed ciążą, potem byłam na egzaminie cztery razy, ale za czwartą porażką trochę się poddałam, potem miałam problemy rodzinne i zdrowotne, więc prawko odłożyłam na 1,5 roku. Teraz postanowiłam będąc w ciąży dokończyć sprawę, bo z małym dzieckiem to będzie mi bardzo trudno, zwłaszcza, że mój ośrodek egzaminowania jest ponad 100 km od mojej miejscowości. Trochę mi zeszło z tym, bo musiałam skombinować sporo kasy, żeby sobi...
  • Dziewczyny, jutro mam egzamin,musze sie uczyć w nocy,ilejamoge kawy wypić? Na razie wypiłam 1 słabą, z 1 łyżeczki kawy rozpuszczalnej. Moge wypić jeszcze ze 2?Tak tylko ten raz, wyjątkowo, żeby sie nauczyć?
  • Witajcie kochane-:(Jestem w 8 miesiącu ciąży,mam 21 lat i koncze 2 rok studiow.Przedemną jeszcze 2 egzaminy we wrzesniu-:(Pierwszy w najbliższy piątek-już mam stresa a co dopiero będzie w piątek-:(I to nie stres bardzo że nie zdam-bo właśnie zaraz bede brala sie za nauke,ale stres ze polowa ludzi z uczelni mnie zobaczy juz z takim duzym brzuchem-:(Wiecie co wam powiem-tylko nie mowcie ze jestem jakas wyrodna czy cos w tym stylu,ale wstydze sie przed wykladowca i wogole przed ludzm...
  • czesc dziewczyny. o 13:15 mam egzamin;/ strasznie się denerwuje. Wlasnie zaparzylam sobie Nervosan:) Co to będzie co to będzie??nikt tego nie wie.... ...Niech się dzieje wola Boża...
  • Mam nadzieję że dotrwam i liczę na małą pobłażliwość egzaminatora.Choć trochę się boję ,że z placu manewrowego pojadę na porodówkę. No ale to już będzie koncówka.Swoją drogą ciekawe jak zmieszczę swój brzucho za kierownicą.
  • jestem w 36 tc za tydzien mam egzamin na prawko czy ktoras z was zdawala w zaawansowanej ciazy,jak tak to jakie egzaminator mial do was podejscie [krakow]
  • Zdałam dzis prawko w Wawie na Odlewniczej i to za pierwszym podejściem. Jeszcze w to uwierzyć nie mogę, tym bardziej, że przyglądając sie przez 1,5h egzaminom, tylko 3 osoby zdały, a ze 20 albo 30 oblało !! Strasznie się cieszę i musiałam się tym podzielić!!
  • Jutro o 11.00 zdaję strasznie ważny i ciężki egzamin. Moja ciąża nie będzie żadnym "środkiem łagodzącym", przeciwnie... Boję się bardzo. Czy ktoś będzie za mnie trzymał kciuki? gagga
  • Czy któraś z Was zdawała owy egzamin będąc w ciąży?Bo mnie taki czeka za m-c i strasznie się boję,jak to będzie,a jestem obecnie w 27tc za m-c będę w 31tc to i brzuszek będzie już pokażny.Czy miałyście jakieś problemy przy zdawaniu egzaminu będąc w ciąży?chodzi mi o egzaminatorów.Czy wymagali o Was zaswiadczenia że nie ma przeciwwskazań? Pozdrawiam megan
  • W 35 i 36 tc. mam do zdania 3 bbb wazne egzaminy (ACCA), na które swiadomie zdecydowałam sie będąc już w ciązy. Kosztuje to kupe kasy i pracy więc ze zdawania już nie zrezygnuję. Moje obawy budzi natomiast to, iż na te egzaminy musze dojechać ok. 130 km ( z Łodzi do W-wy) no i to że to spory stres. Może pytanie jest głupie, ale doradxcie mi czy powinnam zabrać ze soba w razie czego torbę do szpitala?? jakbym z tych nerw zaczęla rodzić?? czy to raczej bez sensu? To moja pierwsza ci...
  • Moje pytanie jest skierowane w szczególności do mam, które już przeszły poród. 2 tyg. po terminie porodu mam mieć egzaminy (nie są obowiązkowe, ale chciałabym do nich podejść). W czasie mojej nieobecności Maleństwem zaopiekuje się moja mama. Moja obawa wynika z faktu, iż nie jestem pewna czy będę w stanie fizycznie do niego podejść (a za egzaminy muszę zapłacić we wrześniu). Czy uważacie, że (o ile nie będę się znajdować na sali porodowej) wogóle jest możliwe podejście do nich?
  • moja koleżanka jest w 4 mies ciązy i chciałaby zrobic prawko póki jeszcze nie ma maluszka. czy są jakies przepisy mówiące wogóle o kobietach ciężarnych zdających egzamin na prawo jazdy?
  • Bardzo proszę o opinie doświadczonych. Skorzystalam juz z archiwum w tej kwestii. Jestem w 9 tygodniu ciaży i chciałam sie dowiedzieć czy ze wzgledu na znaczne ryzyko poronienia w I trymestrze, powinnam unikać jazdy jako pasażer do miejscowości oddanonej od mojej o 120km (2 h drogi) i powrót w tym samym dniu (razem 4 h jazdy, 250 km). Mam egzamin na prawo jazdy, po zdawanym w zeszlym tygodniu (gdzie jechalam autobusem w obie strony, podenerwowalam sie - bo auto bylo rozregulowane i zg...
  • Zaczęłam kurs jeszcze zanim zaszłam w ciążę. Skończyłam ale nie dostałam jeszcze świstka świadczącego o ukończenie kursu, bo nie byłam (jeszcze) na egzaminie wewnętrznym. Czyli jakby "wiszę" na razie. Pojawiły się problemy zdrowotne (nerki i pęcherz), otem zaszłam w ciążę i musiałam leżeć. teraz jestem w 21 tc i postanowiłam dokończyć prawko, ale.. czy nie ma żadnych przeciwwskazań co do robienia kursu praktycznego z brzuszkiem? Pytanie może i głupie ale serio nie wiem :-) Czy któraś z...
  • Hej dziewczyny doradzcie co mam robić. Zanim zaszłam w ciążę zapisałam się na kurs prawa jazdy, potem się okazalo że będe mamą. Ok 5tc zaczęłam się fatalnie czuć. Wiecie mdłości i takie tam, nie dawałam rady wysiedzieć na wykladach więc postanowilam zrezygnować na jakiś czas. Teraz przyszedl moment że czuję się już całkiem dobrze i mogłabym tam wrócić ale,jestem w 17tc, zanim zaliczę wykłady i jazdy miną 2 miesiące. Potem na egzamin trzeba czekać ok 3 miesięcy, a wtedy to już będ...
  • -:((6)

Problem za problemem-:(Nie dosyć że jestem chora to jeszcze przyplątał mi się następny problem-:(Będe teraz zaczynała 3 rok studiów dziennych-psychologie i chciałam się ubiegać o IOSA bo inaczej nie dałabym rade...a tu wiecie co?Nie mogę się ubiegać bo nie zdałam jednego egzaminu (dzisiaj były wyniki)i będe zmuszona wziąść z tego warunek,co sprawia że nie będe mogła ubiegać się o IOS -;(Zastanawiam się nad tym czy nie iść(jutro będa u tego prof. wpisy- dodam że nie ma on dobrego se...
  • jestem w 7 tyg. ciazy, porob wypada mi na poczatek listopadai bede juz na 4 roku, mam wiec pytanie do dziewczyn w podobnej sytuacje, czy ciezarne studentki moga liczyc na jakies oficjalne "ulgi", "przywileje" na uczelni?nie chce isc na dziekanke ale chciałabym sie do wiedziec czy cos nam "przysługuje" z okazji stanu błogosławionego?
  • zastanawiam się jak sobie dziewczyny radzicie?? jak Wam idzie wkuwanie, zaliczenia i egzaminy (do sesji juz blisko brrrr)....ciezko czy chloniecie wiedze niczym gabka ?? rozpoczynamy starania od listopada i jakby dobrze poszlo zostalaby mi "tylko" obrona pracy i tak sie zastanawiam jakby to bylo z moja bystroscia umyslu haha;))))) pozdrawiam goraco
  • Kurka! za ponad tydzień mam egzamin. Nie jest jakoś wybitnie trudny, ale pierwszy termin oblałam, miałam dwie sesje naraz i jakoś nie wyrobiłam:/ nie ważne:) Teraz, obawiam się,będzie jeszcze gorzej! Niedługo zacznę 16 tydzień, a ja wciąż mam okropne problemy z koncentracją, nie mogę się na niczym skupić, ciągle chce mi się spać...to normalne? kurde, jak ja mam zdać ten egzamin?? Czy potem będzie lepiej? Do tego, kończe pracę mgr i dziennie piszę maksymalnie stronę, bo nie jestem w...
  • Witam! Jestem w 6 miesiącu ciąży, brzuch mam nieduży, czuję się dobrze. Niedawno zaczęłam kurs, a zdawać będę na Odlewniczej w Warszawie. Proszę o informację, jak na egzaminie praktycznym są traktowane kobiety w ciąży. Oczywiście nie oczekuję, iż mój wypięty brzuch sprawi, że zdam od razu, bo nikt nie będzie chciał ciężarnej denerwować. Jeśli ktoś ma za sobą podobne doświadczenia, proszę-podzielcie się nimi. Dziękuję i pozdrawiam. Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się