-
Witam,
Oblałam egzamin kat.B w Gdyni (zjazd z Estakady Kwiatkowskiego do ulicy Janka Wiśniewskiego). uzasadnienie egzaminatora brzmiało ,, wymuszenie pierszeństwa przy zmianie pasa ruchu" . Sytuacja wyglądała następująco, poruszałam się po dwupasmowej jednokierunkowej drodze. Lewy skrajny pas ruchu przeznaczony był do skrętu w lewo(po skręcie w lewo, z jednego pasa ruchu robiły się dwa), natomiast pas skrajny prawy przeznaczony był tylko i WYŁĄCZNIE do skętu w prawo. Ja poruszałam po pasie ...
-
Od kogos słyszałem,że zgodnie z prawem, mogę po NIEZDANYM egzaminie
praktycznym na placu manewrowym, wyjechać z egzaminatorem na miasto, i
wyjeżdzić półtoragodzinny limit czasu - pomimo tego ,że oczywiście niebędzie
miało to jakiegokolwiek wpływu na wynik niezdanego egzaminu.
Poprostu słyszałem, zdający egzamin państwowy ma ZAPłACONĄ półtora godzinną
jazdę - i jeżeli chce to ma PRAWO, z tego skorzystać.
Czy to prawda??????
Pytam, bo chciałbym z takiej możliwośći skorzystać, i pok...
-
Nie wiem co myśleć.. kurs w dobrej szkole (Warszawa, jazdy doszkalające i już trzeci nie zdany egzamin…
Za pierwszym razem brak dynamiki jazdy, za drugim zawracanie, teraz nawet nie wyjechałam z ośrodka (łuk). Może nie nadaje się na kierowcę poprostu?
I podobno po trzech niezdanych egzaminach trzeba mieć dodatkowe jazdy i dostać jakieś zaświadczenie? To prawda??
-
witajcie. wczoraj instruktor powiedział mi, że chociaż w listopadzie zapłaciłam za poprawkowy praktyczny 112 zł, przed egzaminem przewidzianym na 31.01, będę musiała dopłacić 28 złotych, bo zmieniły się ceny egzaminów i egzamin kosztuje teraz 140 zł: www.word.poznan.pl/pl/aktualnosci/140/komunikat-dotyczacy-oplat-i-obiegu-dokumentow
Czy to jest zgodne z prawem? Moim zdaniem to jakiś skandal!
-
Witam. 2 lata temu robiłem prawo jazdy na kat B1. Słyszałem że egzamin teoretyczny jest ważny 6 lat. Czy po zmianie przepisów egzaminowania będę musiał znów do niego przystępować?
-
Czy ktoś z was zdawał w tym mieście? Prosze o opinie.
-
WKRÓTCE IDĘ ZAPISAĆ SIĘ NA
EGZAMIN.MOŻE KTOŚ NAPISZE,JAK JEST NA EGZAMINIE,JAKIEŚ
SPOSTRZEŻENIA,KTÓRY Z EGZAMINATORÓW JEST OK!
-
Zdawałam egzamin kilka dni temu i trafiłam na jakiegoś egzaminatora-
gadułę. Jak tylko zaczęłam sprawdzać płyny, zapytał się, czy jestem
nauczycielką, odpowiedziałam, że tak, akademickiem i się zaczęło.
Zaczął dyskusję już na dojeździe do górki na placyku. Przez cały
egzamin cały czas ze mną rozmawiał, dyskutował o polityce,
dyplomacji, oświacie, handlu zagranicznym, Partnerstwie Wschodnim
(???) Boże, myślałam, że padnę. Dobrze, że czasami przypominał sobie
o wydawaniu poleceń, b...
-
Witam! :)
Widziałam już podobny wątek, jednak nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi na pytanie, które mnie nurtuje. Otóż sprawa dotyczy oczywiście prawka. Już wyjaśniam...
Przykładowo. Czy jeśli w listopadzie rozpocznę kurs prawa jazdy, czyli będę przygotowywać się do egzaminów starego typu, a w "między czasie" wejdzie nowa ustawa, to mimo wszystko będę musiała zdawać egzamin nowego typu?
Dzięki "z góry" za odpowiedzi! :)
-
Witam!
Doszły mnie słuchy, że po trzykrotnie niezdanym egzaminie muszę dokupić 5 godzin dodatkowych jazd i że bez zaświadczenia o odbytych jazdach nie zapiszą mnie w WORDzie na następny egzamin. Jednak po niezdanym egzaminie żadnego zaświadczenia w Ośrodku nie dostałem, a na czwarty egzamin zostałem bezproblemowo zapisany. Moje pytanie brzmi, jak to w końcu wygląda z tymi dodatkowymi godzinami....trzeba je wykupić, czy nie?
Pozdrawiam!
-
witam. Dzisiaj rozpoczęłam kurs na prawo jazdy i jakie było moje zdziwienie jak Pani instruktor poinformowała nas, że po zakończeniu kursu musimy zaliczyć egzamin wewnętrzny. Teoretyczny oczywiście bezpłatnie, ale praktyczny już płatny w wysokości 40zł. Nigdzie wcześniej nie wyczytałam takiej informacji o płatnym egzaminie w szkole. Szkoła jazdy na stronie informuje tylko o cenie kursu + lekarz płatny na miejscu w dniu rozpoczęcie kursu, ale informacji o egzaminie praktycznym płatnym zero. Cz...
-
Witam, mam pytanie, czy przed rozpoczęciem egzaminu mogę poprosić egzaminatora, żeby pozwolił mi się przejechać do przodu i do tyłu samochodem w celu wyczucia auta ? Bo w poniedziałek oblałam na łuku właśnie przez to, że nie wyczułam gazu, zgasł mi samochód, zestresowałam się i najechałam na pachołek. Chciałabym nie popełnić drugi raz tego samego błędu.
-
Kupie Egzamin na prawo jazdy w Siedlcach.egzamin mam za tydzien prosze o
powazne oferty jasiek747@poczta.onet.pl
-
W tym wątku osoby, które zdawały egzamin na prawo jazdy w Olsztynie
mogą podzielić się swoimi wrażeniami i opinią na temat
egzaminatorów. W Olsztynie stosunkowo łatwo jest zdać, skarg na
egzaminatorów jest bardzo mało, ale ciekawi mnie opinia osób
będących "w temacie" jak nikt inny czyli....samych zdających.
-
witam serdecznie,bardzo sie cieszę,ze znalazłam to forum,czytam
Wasze opinie i dają mi one nadzieje,ze i ja wkońcu zdam i odbiore
ten wymarzony plastik!!!
jestem po 4 niezdanych egzaminach w łódzkim Wordzie...
pierwszy na placu,głupstwo nie byłam dobrze przygotowana z osługi
samochodu i klapa po całości:(
drugi na miescie (placyk juz ok przygotowalam sie dobrze)
nie pamietam dokładnie za co,ogólnie byłam zestresowana na maksa..
trzecie podejscie,również na miescie,intrwencja
egza...
-
mam 37lat, sytuacja zyciowa zmusila mnie do zrobienia prawa jazdy(mieszkam za miastem, mam male dzieci, jestem bez pracy i meza, mam samochod, ktory stoi w garazu). samochodami nigdy sie nie interesowalam, zawsze wozil mnie mąż, ale go zabraklo.
postanowilam sie przelamac i nauczyc- wyjezdzilam 60h zanim przystapilam do pierwszego egzaminu, bo bylam w stanie podejsc dopiero, gdy poczuje, ze umiem jezdzic. podeszlam do egzaminu-przejechalam cala trase bezblednie, tylko przy parkowaniu nie wl...
-
Witam. Wczoraj odbylem egzamin na prawo jazdy kat.b z wynikiem pozytywnym. Postanowiłem pochwalic sie instruktorowi (zdałem za pierwszym razem) ;) . No i instruktor powiedział mi ze weszła jakaś ustawa i w związku z tym moge juz legalnie jeździć posiadajac ta kartke od egzaminatora. Czy ktoś potrafi ocenić czy to prawda?
-
Jw .ile trwa egzamin praktyczny?prosze mnie poinformowac
-
Nie będę tu prezentować "złotego środka" na zdanie egzaminu, ponieważ takiego nie ma.
Jeśli trafiłeś/aś tu, ponieważ jutro rano masz egzamin i szukasz pomocy, zachęcam do lektury, bo zrozumienie tematu pomoże Ci zmierzyć się ze skalą problemu, jakim w Polsce jest system egzaminowania na prawo jazdy.
Nauczyć się jeździć a nauczyć się zdać egzamin to są dwie różne rzeczy. I nie chodzi tu o przekraczanie prędkości, czy inne niezgodne z prawem rzeczy, których dopuszczają się kierowcy na polsk...
-
Witam. Miałam wczoraj egzamin (drugie podejście) w WORDzie w Tychach. Egzaminator był bardzo nieprzyjemny, wszystkiego się czepiał. Generalnie jeździłam dobrze, stosowałam się do przepisów, ale miałam kilka małych wpadek, które mnie nurtują i zastanawiam się czy egzaminator chciał mnie oblać, ale na ich podstawie nie mógł, czy jednak przymknął na to oko.
1. cały czas dogadywał mi na dynamikę jazdy "po co pani te biegi" itp. jechałam może chaotycznie to fakt, ale to ze względu na stres (noga ...