Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      egzaminy

egzaminy

(267 wyników)
    • Gdzie mogę znalezć egzaminy wstępne z biologii najlepiej włącznie z rokiem 2009 wraz z modelem odpowiedzi? Proszę o linki!
    • witam. mam problem i nie wiem co robić otóż z pewnych przyczyn nie mogłem stawić się na egzaminie ustnym z polskiego. czy mam poprawki w sierpniu ?? słyszałem że można zgłosić dlaczego się nie było i oni to rozpatrzą ale jeśli nie będzie wystarczającego powodu to co wtedy ??
    • Wiem, że egzaminy ustne kończą się chyba 30 maja, ale kiedy właściwie się zaczynają? Chodzi mi zarówno o polski, jak i o języki obce. Wiem oczywiście, że każdy ma inny termin, ale interesuje mnie, jaki jest ten najwcześniejszy. Pozdrawiam :)
    • Moim zdaniem powinny wrócić EGZAMINY WSTĘPNE na wszystkie uczelnie, szczególnie na AM. Teraz rekrutacja trwa i trwa, ludzie składają papiery na wszystkie uczelnie jakie się da, poprawiają wyniki matury - matura to egzamin dojrzałości a nie egzamin rekrutacyjny na studia :/ Poza tym tzw. osoby ze stara maturą są na starcie skazane na przegraną w walce o miejsca na uczelniach, gdyz ich egzamin jest zdecydowanie trudniejszy, nawet CKE nie publikuje egzaminów, które piszą starzy mat...
    • Oblałam jeden egzamin czy mogę brać udział w rekrytacji na uczelnie? Czy coś na ten temat wiecie? Podobno w TV mówili że można Jak potwierdzić taką informację?
    • Witam. Na maturze przymusowo trzeba zdać podstawy polski, mata i język obcy. A jak jest z ustnymi? 1.Załóżmy ze ktos zdaje tylko podstawy. To pol,mat,ang podstawy + pol,ang ustny? 2. Jeśli chcę rozszerzony polski np to najpierw zdaję podstawe a potem rozsz. a jak z ustnym najpierw ustny podstawy a potem ustny rozszerzony? Usnte egzaminy są w ogóle obowiązkowe?
    • Witam, jestem tegorocznym maturzysta. Z głupoty - albo i nieprzemyślanych paru kwestii - wpisałem dodatkowy przedmiot. Po ostatecznych deklaracjach, gdy już po ptakach, pewne sprawy się wyjaśniły - i nie potrzebuję już dodatkowego przedmiotu - dosłownie wcale. A z racji, że muszę bardziej przyłożyć się do zajęć pozamaturalnych [fotografia ; )] zamierzam w ogóle do egzaminu nie podchodzić. Ciekawi mnie jedna tylko kwestia - na 'świstku', jaki dostaniemy z wynikami matur, będzie napisane...
    • Co myślicie o powrocie egzaminów na studia? Niby większy stres, ale czasami na studia dostają się wzorowi uczniowie, którzy niekoniecznie nadają się na konkretny kierunek... Stuhr powiedział w piątek, że na najbliższym zebraniu rektorów będą o tym dyskutować: www.matura2007.com/index.php?str=aktualnosci&id=68 --- www.matura2007.com
    • to w koncu był egzamin czy staromaturzyści dostali arkusze te same co nowomaturzyści i pisali maturę po prostu inaczej zatytułowaną? jeżeli ktoś to pisał to bardzo proszę o odpowiedź bo słyszałam już różńe opinie na ten temat
    • są tu jacyś technicy? u nas matura wyszła 100 % bez amnestii, a zawodowe zdało 50 % ! a gdzie indziej?
    • moje wyniki z nowej matury, niestety nie byly najlepsze, w wyniku czego dostalem sie na kierunek studiow, ktory obstawilem awaryjnie (Fizyka na UW). za rok chcialbym ponownie sprobowac dostac sie na wymarzony kierunek (Informatyka na PW). i teraz pytanie - lepiej podchodzic ponownie do nowej matury, czy zdawac egzaminy wewnetrzne na studiach? wydaje mi sie, ze ten drugi sposob jest lepszy - latwiejszy (porownujac egzamin z matematyki na nowej maturze i przygotowany ten przez PW...
    • Interesuje mnie czy bierzecie ze sobą plecaki/torebki na egzamin wstępny (UJ-Prawo). Wiadomo że większość to przyjezdni a ciężko będzie przemycić jedzienie w marynarce.Jak myślicie będą problemy z wniesieniem ? Piszcie.
    • No poprostu "supe" hmmm rozdanie bedzie od 27 do 30 (zalezy gdzie) a ja wlasnie tzn kandydaci na awf na turystyke wlasnie w tedy maja egzaminy no brawo pogratulowac
    • Wiem, że to dopiero 1 lipca, ale jako ze matma srednio poszla to od fizyki wiele zalezy ;) Ja juz po maturach i mi sie strasznie nudzi czekajac na ta fizyke.. Jezeli ktos ma podobny problem to piszcie na maila, moze by tak sie spotkac i porobic razem zadanka do egzaminu? :>
    • Zdawalam dzisiaj 2 ustne - angielski i rosyjski. 1 i 2 rozszerzony. Różnica w przeprowadzaniu egzaminu byla ogromna... I zwracam sie z takimi pytaniami do tych, ktorzy dokladnie znaja przepisy: 1. Czy temat, ktory wybralo sie z 2 trzeba podac komisji od razu po dostaniu zestawu? Na angielskim podalam jak zaczelam odpowiadac, na rosyjskim musialam od razu... Pani z komisji stwierdzila ze musi sobie ulozyc pytania... Czy te pytania nie sa gotowe juz wczesniej? 2. Czy komisja mus...
    • wiecie moze co z tymi egzaminami??ostatnio na stronce uniwersytetu łódzkiego przeczytalam ze egzaminy np na psychologie beda 1 sierpnia:-/ troche sie zdziwilam i wkurzylam bo to by rozwalilo cale moje wakacje..wiecie moze cos na ten temat???
    • napiszcie proszę w jaki sposób mozna sie dowiedziec czy jest sie na liście czy nie - oprócz odwiedzin ulicy żytniej w sosnowcu :)
    • I wreszcie doczekałam się informacji na temat miejsca egzaminu w poniedziałek- zaszczytne to miejsce, bo AGH, wydział metali nieżelaznych, a może i żelaznych:) kto też tam pisze??
    • Wpisujcie jak wam się (nie) podobało...
    • zdawal ktos wyzej wymieniony egzamin? a moze ktos orientuje sie czemu jest taka rozbierznosc w wynikach z historii i wosu? wyniki z wosu sa raczej wysokie, wynosza okolo 40-60 ptk, a z historii malo kto wyszel ponad 30... czy moze z historii byl tak trudny egzamin? looknijcie zreszta sami: prawo.umcs.lublin.pl/index.php?option=content&task=view&id=266&Itemid=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się