ekran

(28 wyników)
  • Jeszcze w grudniu Avast podczas skanu wyświetlił informację o prawdopodobnym zainfekowaniu pamięci operacyjnej i Rootkitach. Wtedy żadna z dostępnych opcji nie działała, program sam sobie z problemem poradzić nie potrafił. Po jakimś czasie komunikat o konieczności uruchomienia komputera w trybie awaryjnym przestał się wyświetlać, więc krótko mówiąc olałam sprawę. Do tego przeszłam na chwilę z Avasta na Noda i już w ogóle problem zniknął, bo Nod niczego nie znajdował. Kilka dni temu poj...
  • Witam! Był sobie wczorajszy wieczor. Wlaczam kompa i wlasciwie nie wlaczam bo tyle go widzieli. Moj glosny HDD nie daje znaku zycia. Reset- tryb awaryjny wybrany, reset i juz od tej pory nic - czarny ekran, reset i juz tylko czarny ekran. Mysle sobie HDD padl no coz zdarza sie. Kupilem nowy blem przekonany, ze to HDD. Chce instalowac, WIN XP bootowanie z plyty ustawione. Ok idzie instalacja, kopiuje pliki, idzie resart, i... martwy, czarny ekran, zadnego wiersza polecen nie da sie wlac...
  • witam, pojawił mi się niebieski ekran na pulpicie i w środu niebiesko żółta ramka z ostrzeżeniem: waring spywere detected on your computer, nie wiem co mam zrobić... skanowałem avastem chyba z 3 razy i nie daje rady;/, proszę o pomoc
  • Witam, może to wirus a może nie, ale się zupełnie nie znam. Zadziało mi sie dziś coś takiego: nagle data i godzina zmieniły się na 02:00, 1 sycznia 2070 po chwili na ekranie wszystko przestało reagowac (poza kursorem) za chwilę tez strzałka stanęła w miejscu i zadziałał tylko twardy reset :( po resecie straciłam kontakty z komunikatora :( i jakies pliki z Opery. Czy ktos spotkał się z czymś takim? Pomoocy! zaznaczę, ze komputer jest bardzo stary (około 5-6 lat), ale nie rozważam...
  • Nie wiem czy to jest wirus. Czasami miszka od komputera lata po ekranie i wszystko wlancza.
  • Na monitorze pokazał mi się mały robaczek. Przemieszcza sie po nim jak prawdziwy insekt. Co to jest i jak sie tego pozbyć?? Jakby był ktoś tak miły to proszę o radę.
  • mam problem po 5 minutach komp mi sie wyłancza i pisze błąd pamięci fizycznej na niebieskim tle, co robić?? oto log: Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 09:54:09, on 06-10-14 Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\savedump.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\System32...
  • Jakiś złośliwy virus zaatakował mojego kompa, objawia się to znacznym spowolnieniem pracy, wyświetlaniem komunikatu o zainfekowaniu w momencie wybieania home page w IE a także zmianą wyglądu tapety na pulpicie na czarny ekran i jakieś teksty typu: "Your computer might be infected with spyware or adware !!!Strange homepage, popups, loss of important data and unstable functioning are the sure signs that you are infected.Spyware removers overview - compare, test and choose. Click he...
  • Ostatnio ściągałam z neta darmowe oprogramowanie: AC3Filter_1_51a ; XviD-1.1.3; Wrar361pl...i nic się nie działo. Wczoraj: Ashampoo Burning Studio 2009 wersja 8.0.3.O i VinAVI Video Convwerter i.... zmieniły mi się literki. Wygląda to tak jakby je coś zjadło...nie są, tak jak przedtem wyraźne i "tłuste". Dodatkowo w spisie programów, programy AC3Filter, VinAVI i XviD zostały podświetlone żółtym paskiem. Skanowałam programy antywirusem i w zasadzie oprócz 5-ciu niegrożnych plikó...
  • "na tym komputerze są zalogowane inne osoby", jak to możliwe i co to oznacza?
  • To mógłby byc trojan albo coś podobnego.Działa pewnie tylko menager zadań- Alt+Control+Delete.Nie da się uruchomic nowych programów tylko z menadżera zadań.Skanowanie nic nie wykazało,procesor nie obciążony-może to nowy trojan? Co to może byc?
  • Witam, po 8 miesiącach nie uzywania netu 4 dni temu uruchomiłam ponownie internet i nagle okazało sie ze nie moge normalnie korzystac z komputera i netu! 1. komputer czesto sie sam resetuje 2. predkosc netu b. malutka 3. od wczoraj zaczął mi pojawiac sie i znikac pulpit i ikonki na nim zamieszczone - chciałam przeskanowac na mks.com.pl/skaner - ale niestety nie mozna tego dokonac bo ciagle wszystko pojawia sie i znika 4. co robic? co to oznacza? prosze o pomoc zrozpaczona ewa
  • czasami pojawia mi sie bialy ekran, mozna ruszac myszka, ale nic poza tym nie mozna wlaczyc. hmmm Logfile of HijackThis v1.99.0 Scan saved at 19:58:22, on 05-04-21 Platform: Windows 98 SE (Win9x 4.10.2222A) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106) Running processes: C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\mmtask.tsk C:\PROGRAM FILES\ALWIL SOFTWARE\AVAST4\ASHSERV.EXE C:\PROGRAM FILES\AGNITUM\OUTPOST ...
  • Złapałem wirusa który przekształcił mi desktop w plik html (stronę web) z odnośnikiem do C:\WINDOWS\Web\desktop.html. Ekran stał się czarny z napisem "Warning, your computer was attacked by spyware" czy coś takiego. Trojan, który to powoduje,nazywa się Downloader.Harnig. Po skorzystaniu z rad z netu, zastosowaniu Ad-aware'a i Spyware Doctora i tak dalej, wyrwałem chwasta, ale pozostał następujący problem. Mogę podmienić plik html w podanej scieżce na dowolny plik skonstruowany...
  • Witam wszystkich.Wczoraj syn wszedł na jakas stronke i tapeta na pulpicie zrobiła sie czarna z napiem WARNING! Przeskanowałem komp add adware ,stinger,mks online, wywaliłem wszystko , ale to nic nie pomogło.Znalazłem plik który był obrazem tej tapety na pulpicie i usunąłem go.Teraz mam biała tapete która znienia tylko ogcienie bieli kiedy klikam myszka i nie moge wejśc we własciwosci ekranu. moze przesle log z hijack Prosze o pomoc bo już nie wiem co moge jeszcze zrobić. Z góry w...
  • Po włączeniu jednego z komputerów pojawia się czarny ekran i białe znaczki (buźki i takie tam). Obawiam sie, że to skutek po wirusie. Nie chciałabym formatować dysku, mam tam bardzo ważne dane!!! Jak mogę uratować się z tej sytuacji? Nie mogę się na tym komputerze w żaden sposób zalogować. Zanim to się stało, przed uruchomieniem komputera nie wyjęłam dyskietki ze stacji. Uruchomiłam komputer, system odczytał dyskietkę i kompletna klapa, bardzo proszę o pomoc i wskazówki.
  • właśnie przed chwilą zmienił mi się kolor pulpitu -ekranu .Wszystko jest ok tylko naszedł jakiś kolor zielonkawy,oczy bolą od tego koloru.CZY TO JAKIŚ WIRUS?POMOCY !!!!!
  • Na ekranie powitalnym Win XP HE po pewnym czasie kiedy nie loguję się żaden użytkownik napis z dolnego lewego rogu brzmiący pierwotnie ZAMKNIJ KOMPUTER zmienia się na "Zamknij KOMPA w piwnicy". Takie zachowanie systemu wiążę z uruchomieniem w niedalekiej przeszłości craka który nie wykazywał żadnej aktywności. Czy to jest wirus, czy mam podstawy do obaw. Proszę o pomoc
  • udało mi się zlikwidować tego trojana lecz moje okienko obsługi ekranu zo0stało zubożone. Mam tylko możliwość ustawienia wygaszacza i zmiany kolorów. Zapakowałem płytkę z Windowsem ale po uzupełnieniu mam to samo. Co można zrobić?
  • Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 09:50:31, on 2005-03-21 Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się