Forum Komputery SAP R/3
ZMIEŃ
      ekran

ekran

(10 wyników)
    • Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów wie jak wyświetlić dodatkowe informacje na ekranie logowania? Chciałbym aby przy logowaniu wyświetlał się użytkownikowi do jakich działań służą dane mandanty, albo informację że pomoc otrzyma pod jakimś numerem telefonu, itp. Chodzi o miejsce obok pól login i hasło. Pozdrawiam, PAweł
    • Witam! Włączyliśmy pole VATDATE w naszym systemie. Po wprowadzeniu różnych dokumentów (przez FB01, MIR4) w tym polu pojawia się wartość z pola data księgowania. Jest to ustawienie standardowe. Zastanawia nas, czy to ma jakiś sens. Czy w tym polu powinna pojawiać się jakaś inna wartość? Proszę o jakieś sugestie, a może są jakieś opracowania po polsku dotyczące tego tematu? Pozdrawiam wszystkich z forum
    • LSMW (5)

Witam Przy nagrywaniu LSMW do tworzenia ról partnerów, przy nagrywaniu system wyświetla 13 wierszy, przy wczytywaniu danych system wyświetla 11 wiersz... więc sie sypie Czy może ma ktoś pomysł jak to obejść? pozdrawiam
    • Witam, szukam transakcji do masowego przeksięgowania dużej (olbrzymiej) ilości rekordów z jednego konta na drugie, ale nie saldem tylko pozycja po pozycji. W poprzedniej firmie, na mniej skomplikowanym systemia miałam taką możliwość. Wchodziłam do transakcji, wybierałam konto, dokonywałam ograniczeń, klikałam "przeksięguj", program pytał o sposób (czarne czy czerwone) i nowe konto, a następnie księgował linijka po linijce wyksięgowanie i księgowanie na nowym koncie (nie wiem tylko czy było og...
    • Witam pytanie jest bardziej z serii ciekawostek niz funkcjonalności. Długo siedzę przed sapem i chciałbym własne kolory ustawić dla różnych obszarów. zakładek, pol w formularzu itd. jest kilka standardowych ustawien kolorów ale czy można i jak - jakieś inne sobie ustawić. Dodam, że mam klienta sapa zainstalowanego lokalnie na moim kompie.
    • Wydawnictwo Helion poszukuje osoby mającej kontakt z polską wersją systemu SAP R/3. przygotowujemy książkę SAP R/3 for Everyone: Step-by-Step Instructions, Practical Advice, and Other Tips and Tricks for Working with SAP -- do wykonania są zrzuty z polskiej wersji systemu oraz korekta merytoryczna tłumaczenia książki. kontakt: tankudowicz@helion.pl
    • Mam propozycję - nowe forum dla programujących w GUIXT - moim zdaniem świetne rozwiązanie dla zapewnienia odpowiedniego wyglądu ekranów transakcji bez ingerencji w kod ABAP-a.
    • Witam, Do tej pory mogłem zmieniać sobie wartości w tabeli ZXXXX na jaki chciałem i transportem przenosić je na system produktywny, prawdopodobnie któryś z konsultantów zmienił te ustawienia i teraz wchodząc w transakcję SM31 i wybierając czy to wglą czy zmianę tej tabeli wyskakuje mi komunikat na dole "Dialog opracowania dla ZXXXX jest niekompletny lub niezdefiniowany" Jak mogę zmienić dostęp do modyfikacji tej tabeli, tak żebym mógł spowrotem transportem wprowadzać te zmiany n...
    • Witam, U klienta, większość kontrahentów jest jednocześnie odbiorcami i dostawcami. Czy ktoś wie, co trzeba zrobić by w transakcjach np.: F.17 system generował potwierdzenie z pozycjami zaksięgowanymi na odbiorcy i dostawcy jednocześnie , który jest tym samym kontrahentem. Taki wydruk powinien zawierać wszystkie pozycje. Z góry dziękuję i pozdrawiam
    • witam, po uruchomieniu przebiegu testowego aktualizacji SAPa z patchy, SAP sie zapetlil i nie mozna sie zalogowac do sytemu (ekran logowania wisi...) lub nawet uzyskac efekt pierwszego ekranu do logowania. jak mozna przywrocic system do prawidlowej pracy. restarty serwera nie pomogly.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się