ekran

(12 wyniki)
  • W końcu! I w końcu ciszej! :-) Dopiero prywatny inwestor musiał wejść i zrobić z tym porządek. Władze zupełnie nic nie potrafiły z tym zrobić. Dzięki Auchan! ;-)
  • Byl juz kiedys poruszany taki temat? Chyba to juz standard, ze jak taka droga przechodzi przez miasto/teren gesto zabudowany to jest wyciszana. Lomianki na cos czekaja, czy ktos znowy protestuje, czy sa jakies inne powody, ze w calych Lomiankach slychac szum z Kolejowej?
  • Tyle tutaj dyskutujemy na temat przebiegu trasy ekspresowej, ale przecież juz teraz istnieje zagrożenie ze strony starej dobrej trasy gdańskiej. Czy nigdy nie było projektów, aby postawic wzdłuż niej na długości Łomianek ekranów dżwiekochłonnych? Dwupasmowa trasa przy wale miedzeszyńskim, gdzie natężenie ruchu jest nieporównanie mniejsze, ma niemal na całej długości wysokie, przeszklone ekrany, które są naprawdę skuteczne. W Łomiankach samochody grzeją średnio 150 na godz. w tym w...
  • U nas też są złego początki. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,12468264,Koniec_plagi_ekranow__Ministerstwo_obnizy_normy_halasu.html
  • Jak myślicie, czy obok trasy S7 biegnącej w połowie drogi między Puszczą Kampinoską, a Dąbrową, będą ekrany dźwiękochłonne ? JaC
  • Może ktoś z was zna adres skąd ściągnąć lub wejść i zobaczyć ten cudowny projekt S7. Na szybko oglądając ten projekt nie zauważyłem żadnego przejścia dla zwierząt typu sarna i inne leśne króre dzisiaj przechodzą na drugą stronę siódemki i można zobaczyć czasem stadko 15 szt saren np na wysokosci łomna las na dzierzawionych polach moje pytanie może ktoś wie co na to Lasy Państwowe i ich slynne korytarze dla zwierzyny czy Lasy przyklepały ten projekt czy jeszcze nie nadmieniam ze c...
  • List otwarty przedsiębiorców do Burmistrza....... więcej: obwodnica.bajm.com.pl
  • Czy ktoś kiedyś myślał o postawieniu na całej długosci Kolejowej ekranów dźwiękochłonnych?
  • Pozwoliłam sobie przenieśc dyskusję do wątku o bardziej adekwatnym temacie. ;) Temat na czasie, a tam mało kto go odnajdzie. lom88-jak-nowy 23.11.06, 23:09 + odpowiedz j46 napisał: "ekrany" jak zaloza ekrany na Kolejowej to firmy, ktore maja swoje siedziby wzdluz tej drogi nie beda widoczne. W konsekwencji albo poprzenosza swoje siedziby albo zbankrutuja. Konsekwencja tej konsekwencji bedzie to ze Lomiankowicze zatrudnieni w tych firmach straca prace i zasila szeregi bez...
  • Nie mam już za bardzo sił ciągle prostować głupoty wypisywane przez Zachodniego, a większość dotyczy tras więc podlinkuję dla przypomnienia sprostowanie GDDKiA do ulotki dystybuowanej nie dawno:) www.lomianki.info/document.php?did=327 Chcę też zwrócić uwagę że Zachodni straszył po raz kolejny że z ul. Kolejowej powstanie droga ekspresowa. Tym czasem na stronie nr. 2 wyraźnie napisano, że ul. Kolejowa po wybudowaniu drogi ekspresowej zmieni parametry z drogi GP (ruchu przysp...
  • Mimo protesów młodzieży, próśb wielu mieszkańców ul. Kolejowa nie doczekała się kładki. Burmistrz rękami naszych pracowników projektował kładki w okolicach Burakowa, po to jak to określił aby przyspieszyć inwestycję Czy ktoś wie co się stało z tą kładką?
  • A może tak na poważnie wypunktujmy takie drobne uciążliwości Łomianek położone w najbardziej ruchliwych miejscach. Może w ten sposób pomożemy nowym władzom. Ostatnio np. naprawiono po wielu latach dziurę przy wyjeździe z Markpolu. Takich drobiazgów jest więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się