ekran

(18 wyników)
  • Dla miłosników kina akcji - tekst pochodzi z Gazety Telewizyjnej: "W więzieniu o zaostrzonym rygorze kobiety mają zawsze ogolone pachy i łydki, a każdy apartament w Paryżu ma widok na Wieżę Eiffla. Bzdura? Na pewno nie w filmach. Zwłaszcza amerykańskich "Jest prawda czasów i prawda ekranu" - mówił Wybitny Reżyser w filmie Stanisława Barei "Miś". Trudno się z nim nie zgodzić. Ekranowe prawdy mają niewiele wspólnego z rzeczywistością, ale ich żywotność jest zdumiewająca. Wystarc...
  • "Tak bardzo chciałabym zachować szczegóły dotyczące mojej choroby tylko dla siebie. Z drugiej strony czuję się odpowiedzialna za innych. Wiem, że jeśli będę o tym mówić, mogę pomóc ludziom w tej trudnej walce – powiedziała w jednym z wywiadów Farrah Fawcett. Czy rzeczywiście gwiazdy decydują się umierać na oczach milionów po to, żeby ratować innych?" zyciegwiazd.onet.pl/1558647,1,smierc_na_ekranie,artykul.html
  • Na pierwszym w Polsce interaktywnym cmentarzu jest już dwa tysiące grobów. - To nie kult zmarłych, tylko chęć zarobku - oceniają księża. - Miejsce na zwykłym cmentarzu też kosztuje - odpowiadają internauci Na wirtualną nekropolię można się dostać w sekundę, pod warunkiem że ma się dostęp do internetu. Po wpisaniu adresu (www.wirtualnycmentarz.pl) na ekranie pojawia się brama prowadząca do nekropolii. Obok niej działa internetowy sklep - staruszka sprzedaje kwiaty i znicze, które...
  • Absolutnie klasyczna pozycja polskiej, telewizyjnej rozrywki, już od niedzieli, 21 lutego pojawi się na antenie telewizji Kino Polska. Serial Jerzego Gruzy, który wstrząsnął szarą Polską połowy lat 60. godził w ideały socjalistycznego wychowania, budził zgorszenie partyjnych decydentów i ideologów… Budził też entuzjazm widzów, których kolejne pokolenia do dziś bawi uniwersalnym i bezpretensjonalnym humorem. ------------------ Chetnie bym obejrzala:-)
  • Czołem:) 15 lipca 1960 roku, w rocznice bitwy grunwaldzkiej, odbyła sie premiera filmu Pana Aleksandra Forda pt. "Krzyżacy". Film oparty był na hm..., jak to dziś powiadają, kultowej powieści autorstwa Pana Henryka Sienkiewicza. I tu o tym: pl.wikipedia.org/wiki/Krzy%C5%BCacy_(film) Pozdro Krzysztof
  • Pustynny romans, Angielski pacjent, Mechaniczna pomarańcza oraz Tajemnica Brokeback Mountain trafiły na listę 50 najlepszych książek adaptowanych w kinie. Lista opublikowana przez brytyjskie stowarzyszenie księgarzy zawiera tytuły książek, które z największym powodzeniem przeniesiono na ekran. Internauci i klienci brytyjskich księgarń będą mogli oddawać swoje głosy na 50 wymienionych na liście pozycji. Wśród nominowanych książek znalazły się m.in. 3 pozycje, które zainspirowały film...
  • Ponieważ jestem na przymusowej diecie, wiec wszystko mi sie kojarzy z jedzeniem:) Jakie programy kulinarne lubicie oglądac? Ja Pascala, Nigellę i Makłowicza. Ale bym zjadła coś dobrego...
  • Czołem:) 11 stycznia do polskich kin wchodzi druga częśc biograficznego filmu o Elżbiecie, królowej Anglii. Pierwsza część, sprzed 10 lat była fantastyczna. Jaka będzie druga? Oto receznja z Gazety W.: "Od jutra w kinach "Elżbieta: Złoty wiek" - uginające się pod ciężarem dekoracji i kostiumów widowisko ze świetną rolą Cate Blanchett. Brytyjczycy uznali je za jeden ze swoich najbardziej patriotycznych filmów. Watykan i część Amerykanów - za antykatolicką propagandę Po...
  • Od 10 października w Holandii rozpocznie się nowy reality show "Ćpanie i łykanie". Pomysł programu jest prosty. Jeden z gospodarzy Filemon Wesselink na oczach widzów będzie testować kolejne narkotyki. Nie chodzi bynajmniej o marihuanę i inne „lekkie” używki, które w Holandii można kupić tak samo legalnie, jak papierosy. „Bohaterką” pierwszego odcinka „Ćpania i łykania” będzie heroina – królowa ciężkich narkotyków. Filemon Wesselink będzie ją wdyc...
  • Ukochany Judyty, Adam, wyjeżdża na kilkumiesięczny staż naukowy do USA. Tymczasem Tosia robi wszystko, by jej rodzice znów byli razem. Eksio nie ma nic przeciwko temu. Judyta miękko wpada w misternie utkaną intrygę... Od 10 lutego w kinach całej Polski można zobaczyć ciąg dalszy perypetii Judyty, bohaterki „Nigdy w życiu!”, ekranizacji bestsellerowej powieści Katarzyny Grocholi. Już w środę, 8 lutego, w Warszawie odbędzie się jej uroczysta premiera. czytelnia.onet.pl/0,125...
  • Dawno się nie czepiałem otaczającego mnie świata, zatem czas to nadrobić. Czy pozdrawianie połowy powiatu w TV jest całkiem normalne? I co w tym "serdecznego"? Dziś w "Szansie na sukces" każdy uczestnik zanim wystąpił "musiał" pozdrowić rodzinę, szkołę lub zakład pracy i przyjaciół. Co ciekawe - im więcej osóbpozdrawiał, tym mniej miał do powiedzienia o sobie. Mogliby wycinać przy montażu te pozdrowienia.
  • A oto wszystkie ikony PRL wybrane przez czytelników, w kolejności otrzymanych głosów: Top 3 ikony PRL: 1. Fiat 126p 2. Pralka Frania 3. Krystyna Loska Gwiazda srebrnego ekranu: 1. Krystyna Loska 2. Jan Suzin 3. Michał Sumiński 4. Pies Pankracy Przedmiot pożądania: 1. Fiat 126p 2. Papier toaletowy 3. Meblościanka 4. Banany i pomarańcze Wakacje marzeń: 1. Bułgaria 2. Jugosławia 3. Jurata 4. Zakopane Dziwolągi: 1. Wyroby czekoladopodobne 2. Papierosy na wagę 3....
  • Czołem:) Cos dla salonowiczów pochodzących z czasów prehistorycznych..... Pamietacie taki program, jak to mawiają dziś - kultowy - "Zrób to sam"? 3 grudnia 1923 urodził sie Pan Adam Słodowy. Mozna rzec, polski Mc Gyver:) "Adam Słodowy (ur. 3 grudnia 1923 w Czarnkowie) – polski popularyzator majsterkowania, przede wszystkim znany jako autor i prowadzący popularnego w latach 60. i 70. XX wieku polskiego programu telewizyjnego dla młodzieży Zrób to sam. Program b...
  • video.sbs.com.au/player/twg/index.php?channelID=&videoID= wszystkie bramki z meczow weekendowych(poniedzialki) i meczow z tygodnia(czwartki) polecam ta strone. Rowniez globalne wiadomosci ze swiata futbolu Pozdro:)
  • Pamiętasz, kiedyś chciałeś ustawić wygaszacz z zegarka, w którym cyferki są pisane przez rękę i długopis:))) Było to sporo czasu temu, ale mam to teraz tutaj:))) Jest tutaj instalka do tego wygaszacza i kilku innych zegarków:)))
  • To wiadomość wszech czasów dla kinomanów Kontynuacja kultowego dzieła nie może się udać Najwyższa pora w kontekście naszej absurdalnej rzeczywistości Fani polskich komedii czekali na to od lat. W końcu ich marzenie się spełni! Jeszcze tego lata ruszą zdjęcia do kontynuacji kultowego filmu Stanisława Barei "Miś". Tak, prezes Ryszard Ochódzki powraca, tak jak poprzednio, w skórze Stanisława Tyma, który nie tylko gra w filmie, ale jest jego scenarzystą i reżyserem. Historia toczy...
  • Ostatnio mój komputer nęka plaga wirusów. Od tygodnia nie mam internetu. To już drugi raz od jesieni. Dostępne mi programy antywirusowe sa niewystarczające. Jak Wy sobie z tym radzicie ?!
  • kochani wspolforumkowie, zanim po raz kolejny wkleicie tekst szerszy od ekranu pomyslcie przez sekunde o niewygodzie jaka sprawiacie potencjalnym czytelnikom... ostatnio obserwuje cos w rodzaju mody na takie rozciagniete teksty - czyzby w kolejce stala moDAnafaJNIUsimilUSISPOsobpiSAnia, znana np. z forum MODA?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się