ekran

(91 wyników)
  • Witajcie, Rozważam zakup kina domowego, czyli właśnie projektora plus ekranu - czy możecie udzielić mi ogólnych (lub bardziej szczegółowych ;p ) porad? Choć naczytałam się w internecie sporo na ten temat, nadal czuję się zielona w temacie, brakuje mi odniesienia do praktyki. Czyli: - jak wygląda jakość i jasność obrazu w porównaniu do zwykłego telewizora plazmowego lub lcd? czy obraz jest dużo ciemniejszy, i czy satysfakcjonujące korzystanie z kina wymaga całkowitego zaciemnienia pokoju? ...
  • Witam Mam telewizor Sharp LCD 37 GD7E i przy ogladaniu oryginalnych filmow na DVD mam u gory i dolu ekranu czarne pasy , myslalam ze jak juz kupie taki telewizor to obraz bedzie na caly ekran , nawet jak wybiore opcje zoom z menu TV to i tak obraz nie pokrywa calego ekranu Czy mozna jakos ustwic obraz na caly ekran ? bo mimo ze mam panoramiczny TV to jak wybieram 16:( obraznie pokrywa calego ekranu
  • Witam 14" - w ogóle nie mogę znaleźć takich z dźwiękiem stereo, tylko mono z jednym głośnikiem. Są w ogóle 14" stereo? 20" - mają głośniki tylko po bokach a taki tv jest za szeroki i nie wchodzi w przewidziane miejsce (musiałby mieć max 50 cm szerokości) Szukam tv do dość małego pokoju. telewizorek 14" też starczy, ale poszukuję stereofonicznego. Doradzicie jakiś/jakieś?
  • Zakładając oczywiście że mają tą samą przekątną. Proszę o odpowiedź - ale bez szczelania na hybił-trafił
  • Odległość jedynego rzędu od ekranu to 5.5 metra. Przeczytałem w innych postach, że idealna odległość to 1,8-2x szerokość ekranu. Wynika więc, że ekran powinien mieć wymiary ( oczywiście 16:9) 270 x 152 - jednak niektórzy twierdzą, że to zbyt duży ekran jak na taką ogległość: 1. Jaki ekran byście wybrali ( ten czy może opcje 240x 135, a może jeszcze jakiś inny?) 2. Planuję zakup projektora PANASONIC AE900 - > jaka powierzchnia ekranu? W sklepie polecali mi Glass bleaded ale...
  • Chcę kupić telewizoz lcd i odległość oglądana będzie wynosić 2m 40cm...nie wiem jak duży ekran kupić!!! Proszę o porade...
  • Czytałem w internecie, że odbiór niektórych programów Cyfry + czy też Cyfrowego Polsatu na ekranach plazmowych 42 - calowych czy też na LCD - 40 calowych może powodować pikselozę bądź zacinanie się obrazu. Czy jest to zjawisko wystepujące nagminne czy tylko sporadycznie ?
  • Prosze o pomoc! Niedawno zauwazylam przebarwienia,zolto-zielone paski,raczej chmurki na plazmie,troche pogrzebalam w necie,praktycznie wyglada to na rozmagnetyzowanie,ale czy to mozliwe w plazmie?!wyglada doslownie tak samo.Dzwonilam do serwisu,technik moze przyjechac najszybciej za 2 tyg! a ja juz na ten telewizor patrzec nie moge! Dodam ze to plazma 50 cali LG! Pomozcie jak mozecie!
  • Noszę się z zamiarem zakupu telewizora, bo takowego nie posiadam od lat dziesięciu i jestem zielona w temacie. Nie jest mi potrzebny do oglądania telewizji, a do oglądania na większym ekranie tego, co oglądamy na laptopie - filmy i bajki na płytkach lub telewizję zagraniczną dostępną w necie, co by języka nie zapomnieć. Czy jest możliwe podłączenie laptopa do telewizora? Jeśli tak, to jakiś kabel trzeba zakupić? I czy każdy telewizor się do tego nadaje? LED, LCD, plazma?
  • Nadszedł czas, by wymienić telewizor. I nie wiem, na co się zdecydować. Cechą priorytetową jest dla mnie trwałość/twardość powłoki ekranu, ponieważ sprzęt będzie wisiał w zasięgu małych rączek. Wybór mam zatem taki: - plazma HD ready 37'' - rozmiarowo mi pasuje, ale czy full HD nie jest bardziej przyszłościowym rozwiązaniem? - plazma full HD 42'' - ma full HD, ale boję się, że taki tv będzie za duży do mojego pokoju (ca. 24 m2, będzie oglądany z odległości ca. 4 - 5 m). - LCD/LED - czy t...
  • Pomóżcie! Podczas remontu rozłączono mi sprzęt, czego nie widziałam, więc nie wiem, jak „leciały” wszystkie kable, tj. teraz tylko jeden TV odbiera kablówkę, a odbierały dwa. Musiałam coś źle podłączyć, ale nie znalazłam wady. Jakieś 6 lat temu pan montujący cyfrę+ w moim domu podłączył kablówkę do 2 telewizorów ustawionych w różnych pokojach. W obu były zainstalowane gniazda abonenckie TV – SAT. Działało to do momentu wspomnianego rozłączenia kabli, by przesunąć meble. [u...
  • Co wlasciwie do tego cuda obrazowego(podobno)potrzebuje? Poniewaz niespodziewanie jest kasa na zbyciu,chcialam grzecznie specow forumowych zapytac by mi kitu nie wcisli na zakupach,hieny sklepowe. Wiem troche,juz : 1-telewizor FullHD z jakimis 1020 piksloma 2.recoder sat HD 3.kabel strasznie drogi ale czy to za oknem, co sterczy przed"talerzem"musi byc tez FullHD ? Z gory pieknie dziekuje!
  • Zdjęcia niezależnie od rozdzielczości mają na ekranie piksele wielkości około 0.5 cm! Aparat podłączyłem pod wejście AV w telewizorze. Próbowałem też przez magnetowid ale jest to samo :((((
  • Czy to normalny objaw że ekran TV plazmy jest bardzo ciepły?
  • mam pytanie do tych, którzy albo używają na co dzień plazmy/lcd, albo wiedzą o co chodzi... byłem ostatnio w sklepie i patrzyłem na monitory lcd (95%), plazma (3%) i kineskopowe (2%) - i mam nieodparte wrażenie, ze JEDNAK tv kineskopowe są lepszej jakości... czy mi się tylko wydaje? szczególnie w LCD piksele się rozmazują i wcale nie są ostre (ale także plazma nie zachwyca), wydaje mi się że jednak kineskopy przedstawiają obraz lepiej??? na jednym z TV LCD był Discovery HD (czy f...
  • jak w temacie ogladanie z odleglosci 3 metrow ktora wielkosc
  • coraz głośniej robi sie o technologii LED w telewizorach - powiedzcie mi na czym dokładnie to polega, bo czytałem troche o tym i już nie wiem, ponoc jedynym w pełni LEDowym telewizorem jest LG LH9500, a te inne to jakie niby są, co reklamują, że w technologii LED działają? sam nie wiem :/
  • wpadlem wczoraj do media-marktu, zobaczyc czy nie maja na poswiatecznych wyprzedazach dobrych ofert na telewizory. niedlugo koncze prace wykonczeniowe we wnetrzach domu i bede chcial kupic telewizor kolo 55-60 cali. oczywiscie takich telewizorow maja wystawionych sporo. same ledy. oczywiscie z ledami po obwodzie. zadnej duzej plazmy lub lcd. zapytalem dwoch sprzedawcow, ktory kupic - "55 lub wiecej cali, do 10k pln". odpowiedz? "zadnego". panowie wdali sie w pol godzinna rozmowe, w kto...
  • Witam! Przymierzam się do kupienia Tv i zastanawiam się co wybrać Praktycznie zdecydowałem się na LCD lg 37 lecz w tej cenie mogę mieć Plasma 42. do 4000 zł Z tego co widzę Plasma jest tańsza. Szukałem w wielu topicach wypowiedzi i są różne zdania. Sygnał będzie dekodera polsatu , konsola xbox Ale tak naprawdę czy pomiędzy LCD a Plasmą są takie duże różnice? Proszę o podpowiedzi. Kręci mnie większa plasma ale naczytałem sie wielu opini ze nie można oglądać długo na jednym kanale ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się