ekwador

(14 wyniki)
  • Drodzy, Tym razem ja bardzo prosiłabym znawców Ameryki Środkowej o komentarz do planowanej przeze mnie trasy Ekwador/Galapagos. Wyjazd we wrześniu. Dzień 1,2 Quito Dzień 3 Cotopaxi (nie będziemy się wspinać, chcielibyśmy zrobić mały trekking Dzień 4 Llatacunga, Fiesta de Mama Negra (czy warto??) Dzień 5, 6, 7 Banos i okolice (trochę się pomoczyć w ciepłych źródłach, wypożyczyć rower i pojechać drogą do Puyo, zastanawiam się nad wycieczką do Sangay National Park) Dzień 8 Rioba...
  • Z poczatkiem maja zamierzam wybrac sie w jakas fajna podroz ponad 2 tyg. Zastanawialam sie nad Ekwadorem (Galapagos) albo Tailandia. Niestety ostatnio gdzies uslyszalam, ze w Ekwadorze moze byc chlodnawo nad oceanem a w Tailandii padac. Czy to prawda? A moze ktos ma jakis inny fajny pomysl - bede wdzieczna. Zalezy mi na "gwarantowanej" ladnej pogodzie i na fajnych szlakach.
  • Wybieram sie do Ekwadoru. 1. Czy ktos na forum byl w tym kraju i moze polecic co tam powinno sie zobaczyc (oprocz wysp Galapagos) - jakie atrakcje sa wedlug Was najbardziej godne uwagi ? 2. Jechal moze ktos pociagiem przez Devil's Nose z Alusi do Sibambe ? Trudno dostac bilety na ta przejeazdzke ? 3. Jak tam jest z noclegami ? Czy trzeba brac ze soba spiwory ? 4. Chodzil ktos tam po gorach ? 5. Byl ktos w dzungli ekwadorskiej ? Jesli tak to gdzie ? 6. Ile dni nalezal...
  • Nie ma takiego państwa Ekwador :)
  • Wróciłam właśnie z rocznego pobytu w Peru, Kolumbii i Ekwadorze. Jeśli ktoś z Was się tam wybiera, służę pomocą:-)
  • Mam pytanie i mam nadzieje ze jest ktos na tym forum, kto ma doswiadczenie w podrozy do Ekwadoru. Chodzi i mianowicie o to, czy jest lepiej wybrac sie tam w podroz indywidualnie, czy zarezerwowac cala podroz przez biuro (chcialabym sie tam wybrac z mezem na przelomie wrzesnia/pazdziernika. Czy to ma jakies znaczenie cenowe? Jesli tak, to ktora forma podrozy jest drozsza? Czy jest tam latwo wynajac samochod? Czy moze niebezpiecznie na drogach i lepiej jechac z przewodnikiem? Z g...
  • szukam ok 4 osob chetnych na wyjazd do ekwadoru w lipcu 2006
  • Ekwador(4)

czy potrzebna jakas wiza?
  • w sierpniu wybieram sie na 3 tygodnie do ekwadoru bede wdzieczny za wszelkie informacje
  • Cześć, bardzo prosiłbym o pomoc wytrawnych podróżników, chodzi mi o to co warto zobaczyć w danych krajach i jakim trzeba dysponować budżetem na jedną osobę, zakładając pobyt nie dłuższy niż 14 dni. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam MasterFan
  • hej, przeczytalem na stronie MSZ ze potrzebuje wize aby wjechac do ekwadoru, obecnie przebywam w usa i chcialbym wyjechac do ekwadoru za 2 miesiace. czy ktos sie orientuje, jak mozna to wize zdobc bedac za granica, ile kosztuje i jak dlugo to wszystko trwa. z gory dzieki za odpowoedz Pawel
  • Co polecacie? Listopad 2009?
  • W koncu zdecydowalam, gdzie spedzic urlop w tym roku, a niestety nie bylo to latwe . Pracuje w tej chwili nad trasa i ciagle odkrywam jakies szczegolne miejsca do ktorych warto byloby sie wybrac. Czy macie moze jakies ciekawe wskazowki ? Wyjazd juz niedlugo, bo we wrzesniu. Jeszcze sie zastanawiam, czy nie polaczyc Peru z Boliwia, ale to i tak tylko max. 3 tyg. Czy Boliwie zostawic na nastepna podroz ? Dzieki za wszystkie informacje
  • chcemy się wybrać w klika osób na Madagaskar. Czy może byliście na takiej wyprawie? mamy mgliste pojęcie (głównie na podstawie programów w TV) o tej wyspie Może ktoś był i mógłby nam podpowiedzieć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się