Forum Religia Religia
ZMIEŃ
      fakt

fakt

(51 wyników)
    • Pytanie brzmi: czy ksiądz jest dla ciebie autorytetem? Aktualny wynik: TAK - 16 proc NIE - 84 proc Link (ankieta pod artykułem): www.fakt.pl/Ksiadz-pedofil-spalil-sie-na-cmentarzu,artykuly,172814,1.html
    • ludzi niezależnie od ich wiary, przecież inne fakty, jak narodziny, dojrzewanie, choroby, czy śmierć dzieją się niezależnie od wiary w nie. Zbawienie nie jest faktem, jest marzeniem, więc trzeba w nie wierzyć, aby mogło ono w głowie istnieć.
    • Powalił mnie wywiad z dyrektorem Instytutu Statystyki Kościoła Katolickiego: www.polskatimes.pl/kielce/fakty24/92561,to-pomylka-w-obliczeniach,id,t.html#pzw_9081 Jestem w takim wieku, że pamiętam kto był 35 lat temu posiadaczem prawdy abslutnej. Dajcie nam fakty, a my je odpowiednio sprzedamy "ciemnemu ludowi" Pozdrawiam
    • Przecież to jawne ukrywanie faktów , często spotykam sie z opinią ze to brednie i kłamstwa , jak sie pytam skoro sam kosciół sie przyznaje do takich wydarzen ... To już chyba historyczne podejscie do problemu że swój kryje swego .
    • równoznaczny z aprobatą i zgodą na to co robili wyznawcy katolicyzmu i Watykanu przez ostatnie 2-tyś lat a co za tym idzie zbrodni na setkach tysięcy istnień ludzkich którzy ośmielili sięmieć odmienne zdanie od panującego akualnie papierza???
    • Akurat mnie to cieszy, ale wielu ludziom wiara jest potrzebna jak chleb. Panowie biskupi mają rozlam na wlasne zyczenie przez grzech zaniechania. Wyhodowali Rydzyka. Pozwolili mu stworzyc prywatny koncern medialny, pozwolili stworzyc sekte, wspierali, a teraz, gdy Rydzyk polączyk sily z Kaczynskim, to juz moga go cmoknąć. Zmije sobie wyhodowali i dziwią sie, ze kąsa.
    • www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2011/K_065_11.PDF Polacy w wieku 18-24 lata staja się prawie tak samo konserwatywni jak ich dziadkowie skłania mnie do stwierdzenia że oto własnie kształtuje się nam pokolenie JPII. Te pokolenie strworzy trwalsze małżenstwa i rodziny niz ich starsi koledzy i kolezanki -dzisiejsi trzydziestolatkowie "W opinii 57 proc. rodaków, skoro społeczeństwo jest chrześcijańskie, to obywatele mają prawo do obecności krzyża w miejscach publicznych. Taką opinię reprezentują gł...
    • jestem ciekaw Waszych opinii na tą kwestię : www.rumburak.friko.pl/ przeczytjcie spokojnie [jeśli można spokojnie] i porozmawiajmy
    • I tu posłużę się konkretnymi przykładami: Przykład 1. Dewastacja szopki bożonarodzeniowej fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2098524,2,2,Boze-Narodzenie1.html Przykład 2. Po kilku dewastacjach zdecydowano założyć monitoring fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2098523,2,1,Boze-Narodzenie2.html Takie są fakty i czy aby te dewastacje nie zostały popełnione na fali mowy nienawiści głoszonej między innymi przez dziennikarzy GW?
    • wiadomosci.onet.pl/2150253,12,zmartwychwstanie_jezusa_sensacyjne_odkrycie_naukowca,item.html - I co teraz niedowiarki? W tym momencie [b]ateizm stracił rację bytu![/b].Chwała Panu Wszechmogącemu. Przy okazji wyszło na jaw grubymi nićmi szyte fałszerstwo ateistycznych naukowców którzy przed ponad 20stu laty zakwestionowali autentyczność całunu, że niby pochodzi on ze średniowiecza. Fałszerstwo polegało na to że próbke do badań pobrano z rogu całunu a nie ze środka, brzegi są często dotykane...
    • biznes.interia.pl/media/news/trwam-2-staje-sie-faktem,1806428 - takie będą rzeczypospolite jakie młodzieży chowanie
    • Obłuda.(48)

Aby móc dotrzeć do [b]wiarygodnych świadectw jedynej, nieskończenie racjonalnej Nauki Ojca(Boga)[/b] , należy zapoznać się z dziesiątkami ostrzeżeń przed obłudą ówczesnych żydowskich elit, którą zarzucał im Syn Ojca-Nauczyciel, i usłuchać tych ostrzeżeń. Ostrzeżenia te znajdują się, między innymi w niżej wymienionych wersetach: [i]W Ewangelii św. Mateusza 13/24-30 i 36-43 w przypowieści w podobieństwie zatytułowanej „O pszenicy i kąkolu”, której już sam tytuł sygnalizuje, że...
    • Na forum religia, w ostatnich dniach pojawił się NOVEYY777, a w jego wątkach TANEBO, GRGKH, KAPPA, OLEK13, i wielu innych, których zasób wiedzy, jest imponujący. Z trudem zapoznałem się z treścią ich postów, i doszedłem do wniosków, że : [b]1./[/b]Nikt z dyskutantów, [b]nie jest zainteresowany treściami Nauki Ojca[/b], które stanowią skromną cząstkę biblijnej judeomitologii. [b]2./[/b]Inicjator wątków NOVEYY777, zakłada istnienie jednego Boga, którego uważa, za pra-projektanta, stwórc...
    • Jest to tytuł strony, którą każdy którego nurtują problemy dotyczące wyznania rzymsko-katolickiego,przeczytać powinien,oparte są na faktach. Są wstrząsające,przynajmniej ja je tak odebrałam,a Wy????
    • wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/403302,szymon-niemiec-polski-dzialacz-gejowski-biskupem-ceremonia-konsekracji-jak-u-katolikow.html - Sodoma i Gomora. Fakt wyświecania homoseksualistów jest najpoważniejszą przeszkodą w zjednoczeniu kościołów protestanckich z katolickim. Oto miara upadku tych protestanckich. Katolicy nigdy nie powinni sie na takie coś godzić. jesli coś takiego kiedyś sie stanie to będzie to koniec KK.
    • Wiercy zarzucają niewiernym, że są ślepi, bo nie mają tych zwidów, co oni. Czuję się uprawniony przypomnieć, że zarzucanie komuś własnych przywar nie uwalnia od nich. Poza tym, by z kimś dyskutować, to najpierw należy się upewnić, czy się rozumie to, co rozmówca mówi (np. przed dodatkowe wypytanie albo zdefiniowanie używanych pojęć). Warto też rozumieć, co się samemu mówi, a nie bezmyślnie powtarzać cudze "mądrości". Postawa tego jedynego, co wie wszystko, jedynie naraża na śmieszność. Wiary...
    • nehsa swiecie wierzy w racjonalnych dwoch bogow ,Ojca i Syna - Swiatlosc, tworzac ich racjonalna nauke z wyselekcjonowanych zlepkow biblii . Opierajac sie na biblii , robi to subiektywnie ( wybiera z biblii tylko uznane przez niego " prawdziwe " fragmenty ). Przecedza bibile przez sito wlasnej inteligencji - rozumu . Postuluje istnienie niesmiertelnych , - wiecznych dusz . krytykantka tez wychodzi z biblii , opiera sie na wlasnej intuicji , kieruje sie sercem . Wyrzuca ...
    • Nie tylko chrześcijański Bóg narodził się na drodze partenogenezy, ale u homo sapiens jest ona niemożliwa. Dlaczego religie budują swoje dogmaty na tak niedorzecznym fundamencie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się