fakt

(43 wyniki)
  • Właśnie otrzymałem kopię decyzji o warunkach zabudowy dla osiedla Ronsona. Jakie było moje zdziwienie gdy się okazało, że decyzja jest z 9 października 2008r i została wydana przez burmistrza Pszczółkowskiego. Fakt ten pan Pszczółkowski pominął w swoim artykule w () dot. kontrowersyjnej sprawy budowy osiedla. Tytuł tego działu powinien się raczej nazywać „[i]Niektórym faktem jest, że…[/i]” ;P Jeszcze się nie wczytałem w szczegóły, zapraszam do kontaktu jak ktoś m...
  • to już koniec.......faktów. pozwole sobie na uszczypliwość.
  • rzetelne informacje i odpowiedzialne działania na rzecz S-7 Informacje znajdziecie na: www.facebook.com/pages/Lomiankirazem-S7/751680061516132 bez jadu, plucia - same konkrety i działania zamiast pyskówki jaka jest na tym forum
  • Świetnie zreferowany temat. Obejrzyjcie sobie program w powtórce po 24-tej. Polecam wam panowie. No i... dużo zdrowia!
  • fakty(16)

NAZWA DOMENY: lomianki.pl typ abonenta: organizacja serwery nazw: dns.lomianki.pl. [195.238.70.34] dns.cs.net.pl. [83.12.115.210] utworzona: 1999.05.04 13:00:00 ostatnia modyfikacja: 2012.05.04 10:23:06 koniec okresu rozliczeniowego: 2013.05.03 14:00:00 opcja: brak dnssec: brak ABONENT: firma: URZĄD MIASTA I GMINY ŁOMIANKI ulica: WARSZAWSKA 115 miasto: 05-092 ŁOMIANKI lokalizacja: PL telefon: +48.227511001 ostatnia modyfikacja: 2010.04.29 KO...
  • ... pan Burmistrz, stara się tym cyklicznym działem w GŁ, nawiązać coś na wzór kontaktu z Szanownymi Obywatelami Łomianek. Faktem także jest, iż Jego spojrzenie na niektóre sprawy ma znamiona subiektywizmu, rewanżyzmu i ... kilku jeszcze charakterystycznych dla nas ludzi, drobnych przypadłości. E tam, darujmy Mu. Nie ma ideałów! Faktem jest też, iż z tych mono-niby-dialogów wynika jakaś próba wpływania na stan naszych umysłów (rozbudzania w Nas Obywatelach większej świadomośc...
  • Fakty(6)

W odpowiedzi na watek o pomówieniach, kłamstwach i oszczerstwach, otwieram nowy o faktach.
  • Nie będą miały pieniędzy. Tylko dla tego że Benny Hill przespał moment, a inni poszli w jeo ślady. Rozumiem że miast debatować na sesji poszliście na jajeczko. Znów zaczynacie mieć ludzi w ,,poważaniu,, cholerni referendarze.
  • lomianki.info/document.php?did=2460 ,,Pod uchwałą dotyczącą obniżenia wynagrodzenia podpisali się radni - Wojciech Berger, Marcin Etienne, Jan Grądzki, Piotr Iwaszko, Kamil Kaczyński, Katarzyna Kućkowska, Sylwia Maksim-Wójcicka Renata Nawotka, Grzegorz Porowski, Tomasz Rusinek, Ewa Sidorzak, Henryk Staniak, Piotr Wolanin, Marek Zielski. ,, + TYLKO PRAWDA +
  • Podczas niedawnej restrukturyzacji ZWiKu odkryto niespodziewanie zamurowane dotychczas, głębokie podziemia. Znaleziono w nich bardzo, bardzo ciekawy zwój iluminowanych pergaminów, które – choć w części zatarte i mało czytelne – wywołały wielkie zainteresowanie uczonych i są intensywnie badane w Centrum Nauki „Kopernik”. Okazuje się oto, że w dawnych wiekach, na terenie dzisiejszej Kępy Kiełpińskiej żył przez długie lata świątobliwy pustelnik imieniem Obligacy. Mie...
  • Nawiązując do Esscorta, który napisał: [i]Bo w sprawie tego wod-kanu nad Łomiankami jakieś fatum wisi. To nas przerasta. Wszyscy sobie z tym bez problemu radzą. A my juz ok. 15 lat to uporczywie, z pełnym poświęceniem budujemy i.... [/i] Fakt. Budujemy ten nasz wod-kan tak jak Warszawa swoje metro. No, jednak może trochę lepiej. Mówiąc stylem burmistrza, faktem jest że Spółka jest mała, dychawiczna, słabo wydajna. Mocy przerobowych dostatecznych nie ma. Pracuje drogo. Powinna...
  • Witam W czasie gorącego okresu przedwyborczego czas przypomnieć osobom o naszych radnych i zarazem poinformowanie mnie samego co ww radny narobił w Łomiankach że większość go aż tak nie lubi. Pozdrawiam
  • [i]Na podstawie Ustawy z dnia 15 września 2000r. o referendum lokalnym (Dz. U z 2000r. Nr 88 poz. 985 ze zm.), grupa mieszkańców występuje z inicjatywą przeprowadzenia referendum lokalnego w przedmiocie odwołania Tomasz Henryka Dąbrowskiego z funkcji Burmistrza Łomianek przed upływem kadencji.[/i] W dniu 22.02.2012 do Komisarza Wyborczego w Warszawie wpłynęło zawiadomienie o inicjatywie przeprowadzenia referendum w sprawie odwołania Burmistrza Łomianek Tomasza Henryka Dąbrowskiego przed up...
  • Czy grozi nam likwidacja bazarku- oto fakty: W uchwalonym planie przestrzennym Łomianki centrum teren bazarku został przeznaczony na cytuję " teren wielofunkcyjnego zespołu usług centrotwórczych z zabudową wielorodzinną" UC/MW. Czyli nie ma to nic wspólnego z bazarem raczej jest to zabudowa wysoka na dodatek wielorodzinna i do tego usługi centrotwórcze. Co w takim razie stanie sie z bazarem i handlem z którego żyją setki naszych mieszkańców? Uważam że skoro dr. sztosmajer poruszył ten...
  • Czytaliscie majowy organ i Faktem jest ze...? O rany - Wieslaw sam wymienia sprawy sadowe jakie zalozyl Sokolowskiemu i zaraz potem pisze, ze wszystkie przegral bo zostaly umorzone a to z powodu braku dowodu a to z powodu nieuzasadnienia zarzutu albo wobec braku znamion czynu zabronionego... Na koniec zali sie ze jest zdumiony bo ta prokuratura zle dziala, napomyka o tetrachloroetanach na Wislanej, ktore w ubieglym roku skazily okolice. ...ale o co siem rozchodzi??? aaaaaaaa... ...
  • Powracając do wątku uporczywych / nielubianych / niefajnych sąsiadów, to ... jednak jest mi zupełnie obojętne, czy wejdę w psią kupę ulubionego sąsiada czy tego mniej fajnego w moim odczuciu. Taki sam poślizg i odczucie obrzydzenia. Gabaryty też obojętne, chociaż może lepiej wdepnąc w małe niż w wielkie... FUJ! Jeden wielki fuj. Nieopodal miejsca, gdzie mieszkam jest tzw. pole niczyje, które wielbiciele czteronowgów szczekających solidarnie i solidnie użytkuja od lat dobrych kil...
  • Może burmistrz karierę zrobi :) forum.gazeta.pl/forum/w,28,121473760,121473760,Pierwsza_oficjalna_gmina_wyznaniowa.html
  • Mieszkam w Łomiankach prawie od dziecka, najpierw na Dąbrowie, teraz na osiedlu przy Baczyńskiego, razem zbierze się sporo ponad 30 lat. Łomianki lubię, inaczej niż niektórzy tu piszący. Weszłam na forum, bo znajomi zachęcali, że ciekawe i też napisać chciałam o paru rzeczach. Przejrzałam trochę, żeby się nie powtarzać, i co? Jakiś ... bardzo napuszony i pewny siebie, albo się kłóci zawzięcie albo kpi w żywe oczy z całej reszty, albo wypisuje kretynowate koncepty o strychninie, ...
  • Natchnął mnie krzysiom do stworzenia tego wątku. Cały czas czytam różne opinie o Panu Dąbrowskim. Jedni piszą, że to wielkie NIC, królik z kapelusza, Tymiński II. Są też tacy, którzy piszą, że to uczciwy, spokojny, poczciwy obywatel. Nadmienię, że Przyjaciel Siara to również uczciwy, spokojny i poczciwy obywatel. Nigdzie nie mogę się doczytać, co ma nam do zaoferowania poza "kulturalną debatą" kandydat Dąbrowski. Czy ktoś tu na forum jest w stanie wypisać w punktach konkretnie, co zamierza...
  • Dotrze?(10)

Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne. (wcale nie moje czyli - Jojcorza)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się