fakt

(70 wyników)
  • Oto co zamieścił dzisiejszy dziennik "Fakt": "- Obudziłem się o pierwszej w nocy. Zobaczyłem, że pod moim domem kręci się pełno policji. "Wojna czy co" - pomyślałem sobie. Nagle do drzwi zapukało dwóch cichociemnych. "Panie Lubański, wszystko w porządku" - zapytali. "W porządku" - odparłem. A oni opowiedzieli mi rzeczy, od których włosy mi się zjeżyły. Ktoś chciał mnie zabić, poważnie - opowiada Włodzimierz Lubański na łamach "Faktu". - Potem ci niedoszli zabójcy mówili co prawd...
  • Nowy, pomysłowy sposób na kradzież - uśpienie ofiary chloroformem. Maile z ostrzeżeniem przed tym procederem krążą wśród warszawiaków. Czy to kolejna miejska legenda? "To nie jest żart, stało się tak na parkingu hipermarketu Auchan. Do jednej z kobiet podeszło dwóch mężczyzn, którzy zaproponowali kupno nowego zapachu perfum. Dali do powąchania próbkę. Okazało się, że to nie perfumy, lecz chloroform. Kiedy kobieta powąchała, straciła przytomność, a także torebkę i pieniądze" - takie maile t...
  • Dwieście pięćdziesiąt tysięcy odszkodowania ma zapłacić wydawca dziennika "Fakt" za publikację zdjęć zgwałconej 15-latki. Według adwokata dziewczyny, to rekordowa suma w sprawach tego typu. Dziewczyna od trzech lat żyje ze stygmatem...[...] forum.gazeta.pl/forum/w,329,97863704,97863704,_Fakt_ma_zaplacic_rekordowe_250_tys_.html Dziewczyna żyje ze stygmatem, bo podwórkowa gawiedź zamiast pozwolić jej wyjść z traumy kpi i podnieca się tragedią nastolatki. Ot, taka przaśna potrzep...
  • ktore ogladacie i uwazacie za wiarygodne?
  • Przed niedzielnym ingresem niemal cała sobotnia prasa poświęca czołowe kolumny wydarzeniom związanym z osobą hierarchy. Najbardziej rzuca się w oczy pierwsza strona tabloidu "Fakt", na której wizerunek nowego pasterza archidiecezji przedstawiono na tle podpisanej przez niego umowy o współpracy z SB i pod wielkim nagłówkiem "Arcykapuś". Czy tabloid przekroczył granicę dobrego smaku, czy też słusznie potraktował abp. Wielgusa? www.pardon.pl/artykul/629/arcykapus_fakt_przekroc...
  • Oficjalna polska historia przedstawia Kościół katolicki jako zaczyn Państwa Polskiego. Przy tym pomijane są fakty, przeczące temu poglądowi. Jest to jeden z najważniejszych i najbardziej fałszywych narodowo-katolickich mitów. tajemnice.org/content/view/98/30/
  • prawie w całości dotyczyły kościoła, mszy, procesji, podawały wypowiedzi biskupów. Gdzie my żyjemy. Przecież jak chcę iść do kościoła, to idę, czy musi kościół przychodzić do mnie?
  • www.rp.pl/artykul/19,1009796-Szkolna-walka-z-homofobia.html O ile śmieszy mnie trwoga pana redaktora o tyle sam podręcznik jest też z lekka przesadzony. Jakie znaczenie dla dziecka czytającego "Na jagody" ma fakt, że Konopnicki był dziwkarzem i zostawił żonę z wianuszkiem dzieci i bez kasy? Czy autorka Roty była lesbą czy nie była - tego nie wiemy, czy spała z Dulębianką, czy nie - też trudno powiedzieć. Wiem jedno, jest to rozdrabnianie się, a jako że jestem przeciwny przesadyzmowi flagowe...
  • Czy lampka wina do kolacji co wieczór to już uzależnienie? Czy piwo pomaga na nerki? Czy „setka” wódki rozgrzewa szybciej niż gorąca herbata? Potwierdzamy fakty i obalamy mity na temat picia alkoholu. www.zw.com.pl/artykul/405828__Mity_i_fakty_o_piciu_alkoholu.html
  • * Coca-cola została wynaleziona przez J. S. Pembertona, aptekarza z Atlanty, w 1886 roku i docelowo miała służyć jako środek medyczny. * Był to jego drugi napój na bazie liści koki (wysoce rafinowany ekstrakt z liści koki to kokaina) i orzechów koli (pierwszy nosił nazwę Pemberton’s French Wine Coca). * W 1886r. sprzedawano jedynie 9 butelek dziennie a 26 lat później zyski ze sprzedaży sięgneły 50 milionów dolarów. W 2004r. - 4,85 miliarda dolarów. * 29 ma...
  • 1. Seks jest najlepszym środkiem uspokajającym. Działa 10 razy lepiej niż valium. 2. Najwięcej homoseksualistów wśród ssaków jest w populacji nietoperzy. 3. Największa liczba dzieci urodzonych przez jedna kobietę wynosi 69. 4. W Liverpoolu w Anglii ekspedientka może legalnie stać za ladą topless, o ile pracuje w sklepie z egzotycznymi rybami. 5. Zdarza się, że niewiernego Greka karano następująco: golono mu włosy łonowe, a w odbyt wpychano dorodną rzodkiewkę. 6. W Indiach...
  • Czy może być gorzej? Chyba nie. Elżbieta Jakubiak najwyraźniej zaprzyjaźniła się na dobre z brukowcem i w tabloidowym stylu opowiada o, jak to ujęli koledzy z Faktu - ''feralnym czwartkowym* popołudniu'', kiedy w mediach gruchnęła wieść o zawieszeniu posłanki w prawach członka PiS przez Jarosława Kaczyńskiego. deser.pl/deser/1,97052,8362952,Biedne_dzieci_Elzbiety_Jakubiak__Pytaja_o__pana_Jarka__.html
  • Niech mi ktos wytlumaczy jakie znaczenie w sprawie ma fakt,ze podejrzany jest radnym PiS . ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Prokuratura w Zakopanem postawiła dziś 33-letniemu mieszkańcowi Legionowa zarzut spowodowania ciężkich obrażeń ciała, które doprowadziły do śmierci 25-letniego mieszkańca Warszawy. Podejrzany mężczyzna to radny PiS powiatu legionowskiego. krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,13137...
  • Jedna z rodzin spytała Ewę Kopacz, w jakim stanie były zwłoki ich bliskich. A pani minister odparła, że nie powie, ponieważ obiecała sobie, że nic nie powie na temat tego, co widziała w Moskwie. I tak zachowuje się minister polskiego rządu, który pojechał do Rosji jako urzędnik. Rodziny, które nie były w Moskwie, nie były informowane o tym, w jakim stanie były ciała ich bliskich. W wielu przypadkach nie ma żadnej dokumentacji fotograficznej" – mówi Gosiewska. wiadomosci.dziennik.pl...
  • Mieszkająca w Holandii Polka, Renata Żelazna, została oskarżona o próbę zabójstwa, brutalnie aresztowana i przetrzymywana w skandalicznych warunkach w holenderskim więzieniu. Teraz czeka na proces. Grozi jej 6 lat więzienia. neurokultura.pl/represje/726-renata-zelazna-polska-oskarzona-o-zabojstwo.html
  • Widzieliście nową reklamę "Fiata": pl.youtube.com/watch?v=g_RR0hVgyaI??? Czuję niesmak za każdym razem jak ją widzę. Jak można wykorzystywać wizerunki wielkich ludzi, którzy już nie żyją [Janusz Korczak, Krzysztof Kieślowski] do takich celów? Zdjęcia z powstania warszawskiego w reklamie ?!???!! Gdzie ja żyję? A na stronie Fiata czytam m.in.: "Celem projektu oraz intencją jego autorów jest zwrócenie uwagi na fakt, że Fiat jest z Polakami od zawsze, także w przełomowych chwilach...
  • Edukacja seksualna w Polsce praktycznie nie istnieje. Nastolatki nie potrafią się chronić przed niechcianą ciążą - pisze "Dziennik". Niemal 40 proc. Polek w wieku 15-49 lat nie stosuje żadnej metody antykoncepcji. To najgorszy wskaźnik spośród piętnastu krajów europejskich - wynika z badań wykonanych na zlecenie UE. fakty.interia.pl/kraj/news/polki-nieswiadome-i-niezabezpieczone,953316,3
  • Komisja Europejska, eurodeputowani socjalistyczni i obserwatorzy w Brukseli, a także środowiska żydowskie, za szokującą uznały opublikowaną z logo Parlamentu Europejskiego po angielsku książeczkę pt. "Wojna cywilizacji w Europie", żądając wyciągnięcia konsekwencji wobec jej autora, eurodeputowanego Macieja Giertycha (LPR). fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/ksiazka-ktora-oburzyla-ue,872269
  • "Fakt"(19)

Kupiliście? Czytaliście? Widzieliście? Co myślicie o nowym dzienniku? Będziecie kupować? Moje zdanie: drugi SuperExpress,kupowac nie będe...trochę mnie przybiła tematyka pierwszego numeru..podziękuję za więcej.
  • Pracownicy socjalni obrażają biednych ludzi "Banda leniwych głupców, którzy nie dość, że nic nie robią, to jeszcze wyciągają ręce po pomoc państwa" - taką opinię o ludziach korzystających z pomocy społecznej mają pracownicy socjalni. "Fakt" publikuje fragmenty wypowiedzi z forum, na którym wypowiadają się urzędnicy. fakty.interia.pl/kraj/news/Pracownicy_socjalni_obra%BFaj%B1_biednych_ludzi,776043,3 Fora internetowe zaczynaja byc zrodlem informacji dla urzedow i wydawnictw. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się