fakt

(36 wyników)
  • Dziesięć faktów na temat zmian klimatycznych 1. Klimat na Ziemi zmieniał się zawsze i zawsze będzie się zmieniał. Założenie, iż przed rewolucją przemysłową Ziemia miała “stały” klimat jest błędne. Jedyne, co możemy zrobić w związku ze zmianami klimatu, to przygotować się na nie. 2. Dokładne pomiary dokonywane z balonów meteorologicznych i satelitów prowadzone od późnych lat 1950-tych nie wykazują żadnego ocieplenia atmosfery od roku 1958. Pomiary przeprowadzane przy uży...
  • Witam serdecznie :D Mam pytanie do obeznanych w temacie : 6 miesięcy temu kupiłem samochód za 750 zł, nie z komisu tylko od przysłowiowego Kowalskiego. Do dnia dzisiejszego nie zgłosiłem faktu nabycia tego pojazdu ani go nie przerejestrowałem na siebie (Mam tylko umowę) . Czy grozi za to jakaś kara ? [b]Bardzo proszę o odpowiedź[/b], ponieważ chciałbym ten pojazd sprzedać, tylko teraz nie wiem czy muszę przed sprzedażą przerejestrować go na siebie ? czy wystarczy umowa ? ...
  • www.tvn24.pl/28377,1689291,0,1,demokracja-sadowa,fakty_wiadomosc.html
  • Przed chwilą w wieczornym wydaniu Faktów (TVP Regionalna - Wrocław, nie mylić z TVN) złożono relacje z dzisiejszych Mszy Św. i "białych marszów", które odbyły się we Wrocławiu, Jeleniej Górze, Legnicy i Opolu ! A gdzie Wałbrzych, pytam się? Gdzie? U nas nie było mszy? Była, i to połączona z pielgrzymką na Chełmiec. Uczestników na stadionie 1000-lecia było ok. 20.000. To dane szacunkowe. Opole jest bardziej dolnośląskie od Wałbrzycha? Nawet w taki dzień jak dziś nie powinienem, a je...
  • wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Fakt-60-tysiecy-etatow-dla-PSL,wid,14781399,wiadomosc.html?ticaid=1eda1&_ticrsn=3 Kiedy nareszcie przepędzi ktoś tę zgraję ?
  • nie wyły? walbrzych.naszemiasto.pl/artykul/515384,walbrzych-o-godzinie-17-zawyja-syreny-alarmowe-w-miescie,id,t.html W ten sposób zostanie upamiętniona 66 rocznica wybuchu Powstania Warszawskiego. Polecenie przeprowadzenia tzw. treningu uruchamiania systemów alarmowych, wydał wojewoda dolnośląski Rafał Jurkowlaniec. O godzinie 17. na terenie całego Dolnego Śląska, na jedną minutę uruchomione mają być syreny alarmowe. Umożliwi to równocześnie upamiętnienie 66 rocznicy wybuchu Powstan...
  • Przed wyborami mozna było usłyszeć o wielu cudach świata które miały spotkac Wałbrzych , mało kto pamięta wszystkie ale warto przypomnieć jeden z nich -Bezpłatny Internet dla wszystkich _ www.nww.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=14318&Itemid=47 Może te referendum robia ludzie lekko nawiedzeni ale w tym szaleństwie chyba jest jakas nadzieja dla miasta i ostrzeżenie dla innych bajkopisarzy którzy przyjdą nam opowiadać o tym co uczynia za nasz głos w wyborach.
  • jest artykul o jakims ksiedzu z walbrzycha co chlopak sie przez niego powiesil
  • Szoking totalny....siła faktów niszczy
  • Do jednego lekarza potrzeba 3 (słownie:trzech)pań rejestratorek w przychodni na Piaskowej Górze. Widziałem też jak Strażnik Miejski obszczywał przychodnię ale mandatu sobie nie wypisał.Toalety w przychodni są zamknięte dla pacjentów.Jak już tak bardzo się chce to można klucz wybłagać u pani rejestratorki (spec. d/s wypróżniania)pod warunkiem zarejestrowania do dr. Micha!
  • Jak ekonomicznie może być opłacalna ta inwestycja, skoro w sobotę wyganiaja z niej klientów o 21 wieczorem?
  • Jak komuś się nudzi. Ja byłem w lekkim szoku jak to oglądnołem i już sam niewiem comam myśleć na temat zamachów 11 września 2001.CHętnie poznam wasze opinie.POzdrawiam. 1. video.google.pl/videoplay?docid=2697480328346224247&q=9%2F11%2Bpolish 2. video.google.pl/videoplay?docid=-6708190071483512003&q=9%2F11 3. video.google.pl/videoplay?docid=-3498980438587461603&q=9%2F11
  • W swoich tekstach, które zamieszczone zostały m.in. na stronie: www.kspoz.prv.pl/ przeciwstawiam się panującej w ostatnich latach na Śląsku modzie na przypodobanie się Niemcom i propagowanie niemieckiej przeszłości regionu Sudetów, jaka ogarnęła niektórych krajoznawców, zwłaszcza z terenu Dolnego Śląska. Skąd wzięła się ta moda? Trudne pytanie. Ja myślę, że źródeł tej mody można doszukiwać się m.in. w publikacjach Studenckiego Koła Przewodników Sudeckich PTTK we Wrocławiu. O...
  • Czy widzieliście ok. godzinę temu dziwny obiekt lecący nad Wałbrzychem i Zzczawnem ?Z daleka wyglądało jak ognista kula, ale jak się dobrze przyjrzeć to czarny obiekt a na dole pomarańczowa ognista. Leciał dosyć nisko i nie wydawał żadnego dzwięku.
  • Właśnie w Faktach na TVN mowili o wałbrzychu. Jeden niepoRADNY ocknął się że w miescie nie ma szlaetów a miasto jest oszczane i obesrane. Troche dziwni ze akurat o szaletach sobie przypomniał. Ja uważam, że lepiej było by zainwestować w śmietniki bo tych jest zbyt mało. Wiecej na ten temat: dolnyslask.naszemiasto.pl/artykul/494374,walbrzych-radny-apeluje-do-prezydenta-o-zakup-nocnikow,id,t.html
  • Linie kolejową z Wałbrzycha do kłodzka zbudowano w latach 1879-1880. Na obudowach tuneli jest natomiast data 1908 - 10. O co tutaj chodzi? Przecież tunele musiały być tutaj od początku. Kto mi to wyjaśni. I gdzie mogę znaleźć informacje na temat tej linii?
  • Tak-nie mylicie się Wałbrzych promicje się w Fakcie.To jest taka super grupa docelowa- Czytelnicy tego tytułu. Nasze pieniądze wywalone w błoto. Tak jakby nie można było w Wyborczej,czy Dzienniku. www.nww.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=9821&Itemid=47
  • przestrzegam przed piza zamówilem serowa przywiezli odgrzeawny syf.nikomu nie polecam!!!!!!!!!
  • Witajcie ! Uważajcie na pewną kasierkę z lidla na podzamczu. pani uwielbia oszukiwać klientów ... fakt faktem na malutkie sumy rzędu kliku groszy ale jednak to robi !!!
  • Czy wiecie że Nasz Prezydent stawia drinki goścom których podejmuje. Podobno to normalne jak stwierdził Pan Małecki - wiceprezydent , ba należy to traktować jak element wpisany w jego pracę. Kto nie wierzy niech obejrzy Gościa dnia z ostatniego czwartku w TV Wałbrzych. Ja też stawiam drinki gościom i sam drinknę ale Prezydent powinien mieć zasady - a nie drinowac na cudzesa za pupliczną kasę i to nie byle czym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się