Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      farby

farby

(141 wyników)
    • która lepsza do malowania wnętrz
    • Witam chciałabym się zapytać jakie macie doświadczenia z farbami Dulux. Całe mieszkanie mam pomalowane tymi farbami i po ok 1,5 roku farba zaczyna mi się łuszczyć i to w widocznym miejscu w korytarzu. jak podważyłam ją szpachelką to zaczęła odchodzić całymi płatami. Czy macie jakiś pomysł co zrobić z takimi "białymi dziurami" na ścianie. Dodam, że zwykłe przemalowanie nie daje efekty bo po pierwsze widać te nierówności a po drugie po jakimś czasie farba znowu się łuszczy i odstaje. Cze...
    • Jakies 4 tygodnie temu pomalowalam pokoj farba Luxens (farba lateksowa) zakupiona w Leroy Merlin. Od 4 tygodni pokoj nie moze sie wywietrzyc - smierdzi kocimi sikami? Czy moze ktos ma doswiadczenie konkretnie z ta farba? Czy moze to norma w przypadku tego typu farb wydzielany jest taki zapach przez dluzszy czas? Wydawalo mi sie ze zapach farby moze sie utrzymywac najwyzej tydzien (dodam ze w trakcie malowania nie bylo czuc zadnego zapachu - dopiero po polozeniu na scianach). W ...
    • Dzień dobry, Szef ekipy remontowej, która od dzisiaj walczy z moim mieszkaniem poleca mi do malowania ścian farby Flugger Flutex 5. Trochę przegooglowałam temat, wiem, że do najtańszych nie należą (ok.270zł/10l, z szefem utargowałam na 250zł), ale jak z jakością? Warto w nie zainwestować? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam, Ola
    • Witam mam pytanko czy ktoś malował farbami Sempre lub szwedzkimi farbami Scala? Która jest lepsza do pomalowania mieszkania (kuchnia, łazienka, salon, pokój dziecięcy). Proszę o podpowiedz. Z góry dziękuje
    • Chodzi mi o szybkoschnącą, w miarę bezwonną farbę (nie lakier), którą mogę odnowić deski podłogowe w obecnych temperaturach (pokój ogrzewany co.) i która szybko wyschnie bez konieczności długiego wietrzenia zamieszkiwanego pokoju. Możecie coś poradzić?
    • Witam wszystkich: kupiłam biały bondex do ścian. Przy pierwszych malowaniach majstrowie chwalili. Teraz pomalowali po raz trzeci a na scianie wciąż są smugi. Oni twierdzą, że to przez złą farbę. A ja się zastanawiam, czy nie przez złych malarzy... Zresztą sama nei wiem.. Czy ktoś malował tą farbą? Bedę wdzięczna za opinie a.
    • Witam , mam prosbe chcialabym zeby drzwi dobrze wygladaly , chodzi mi o farbe do pomalowania drzwi wewnetrznych sosnowych.Farba powinna byc dobrze kryjaca, czy nalezy wczesniej zagruntowac powierzchnie drewna?
    • Czeka mnie w tym tygodniu malowanie łazienki. Ponoć są do tego już jakieś specjalne farby? Są idealne do pomieszczeń z wilgocią i do miejsc gdzie może pojawić się grzyb. Z góry dziękuję za pomoc.
    • witam wszystkich, pokryłam ścianę farbą transparentną dekoral fashion iskrzące złoto, wg zapewnień na opakowaniu farba po wyschnięciu miała stać się przeźroczysta z brokatową poświatą, jednak nie do końca wszędzie zniknął biały osad. Wygląda to wstrętnie na malinowym kolorze te ślady są bardzo widoczne nie bardzo wiem co teraz z tym robić bo zmyć wodą się nie chcą. Wygląda to trochę jak klej. POMOCY!!!
    • Potrzebuje dobrą farbę do pomalowania ścian w łazience ? czy może być magnat ??
    • Mam problem,szykuje się do remontu domu i zastanawiam sie nad wyborem farb..niestety jestem zupełnie zielony w tym temacie a oferta na rynku jest dość spora.z tego co orientowałem się do tej pory fachowcy polecają farby sigma i caparol,odradzają zaś duluxa i zakup farb w dużych marketach? co o tym sądzicie? znalazłem w sieci sklep internetowy www.dobrafarba.com.pl moze ktos kupowal cos i jest w stanie cos wiecej powiedziec jak wyglada wspolpraca z ta firma?
    • Witam, Czy któraś z firm ma w ofercie całkowicie czarną farbę? nie mogę nic wyszperać w internecie, z racji na niemowlaka w domu niezbyt mogę jeździć po sklepach budowlanych
    • Jest temat o farbach dulux, może pora na temat o farbach śniezka. Pomagałem malować nimi, a konkretnie jakimś systemem dekoracyjnym magnata, swojej znajomej, wszystko poszło sprawnie choć efekt końcowy wygląda na przynajmniej tydzień pracy. Co sądzicie o tych farbach? Jak wczoraj malowałem ze znajoma i gadalem o farbach, to powiedziała że ona jest za śnieżką, ja w sumie jeszcze nigdy u siebie nie malowałem i nie wiem jakie farby mam na ścianie. Ale w przyszłym roku zamierzam. I wybiorę...
    • Poszukuję farbę na ścianę oddzielającą salon od kuchni. Ścianę tą pomalowałam na intensywny zieleń, ale niestety każde dotknięcie łapek dzieci oraz odpryski z kuchni na niej widać (jednolity gładki kolor), próby zmycia poległy. Myślałam o wzorzystej tapecie, ale z racji kota boję się o drapanie jej. Co radzicie w jakieś ciapki wzory, gdyż te tzw. przecierane kolory zbytnio mi się znudziły. Musi na niej nie widać brudu (tłustych odbić). A może macie jakiegoś fachowca z Wrocławia, który coś wym...
    • Mam pytanie. Deweloper zobowiązał się do wykończenia nam lokali. Kupiliśmy farby Tikkurili optiva satin (kupiliśmy sami ku wielkiemu niezadowoleniu wykonawcy), środek gruntujący wykonawca kupił sam. W specyfikacji za co mamy płacić mamy że był to środek gruntujący Tikkurila, ale mamy poważne podejrzenia że tak nie było ( robotnicy twierdzą że gruntowali uni-grunt tak jak wszystko i jak zawsze). 1. Czy ma to znaczenie ( bo moim zdaniem ma ogromne) że zagruntowali środkiem innej firmy? Wiem...
    • Myślę że to forum będzie odpowiednie na takie pytanie. Przymierzam się do odświeżenia mieszkania, a że jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o sprawy techniczne to muszę najpierw się dokładnie wszystkiego dowiedzieć. Do tej pory zawsze malowałam zwykłą emulsją białą rozmieszaną z barwnikami. Tym razem chciałabym kupić już gotowy kolor ale nie wiem na co zwracać uwagę, jakie farby są dobre a których unikać. Czy jeśli użyłabym farby akrylowej, lateksowej to wcześniej trzeba jakoś specjalnie pr...
    • Może ktoś doradzi jaką farbą pomalować sufit nad kabiną prysznicową. Ta którą pomalowaliśmy (miała być specjalna do łazienki) schodzi płatami pod wpływem wilgoci. Łazienka jest w bloku także bez okna i wentylacja przez kratkę zawodzi...
    • Chcę odmalować pokój, aktualnie na ścianach jest położony Beckers lateksowy, który od uszkodzenia mechanicznego zaczął odchodzić płatami. Pytanie co zrobić żeby całej farby nie zrywać? Czytałam, że można odciąć nożykiem wokół fragmentu który odchodzi i zerwać tylko do tego ograniczenia. Ale tu pojawia się problem związany z grubością farby lateksowej bo pomiedzy miejscem gdzie nie ma farby, a tym gdzie jest zostaje dość spory uskok? Nowa farba tez ma byc lateksowa. Co z tym fantem...
    • Witam, Wiem, podobne wątki, dotyczące malowania już były. Ale przeczytałam wszystkie i mam jeszcze większy zamęt w głowie.Bo prawie wszyscy polecają te najdroższe farby. A może odezwie się ktoś ma pozytywne doświadczenia i może polecić farby tańsze. Czeka mnie przemalowanie 160m2 domu a nie pojedynczego pokoju i nie chcę przepłacać. Wiem z doświadczenia, ze czasem cena wcale nie przekłada się na najlepszą jakość. Proszę o opinię o farbach śNIEżKA, NOBILES, DEKORAL.(KABE też ma przystępne ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna