Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      fotele

fotele

(16 wyników)
    • Wiem że to głupie pytanie ale napiszcie jak się podnosi fotel w grande punto. Oblałam przez to na egzaminie. Siedziałam za nisko i nie widziałam dobrze łuku.
    • witajcie wlasnie mam wyjezdzonych 24 godzin ale jazda podczas takich upałów koszmar jezdze ok 12.00 bo takie godziny mi pasuja a skutek jest taki ze siedzenia sa zlane potem od wczesniejszych kursantów...dosłownie az mokre kierownica sliska... w srodku skwar jak cholera az sie niedobrze robi
    • Od jakiego wieku dzieci mogą w czasie jazdy siedzieć obok kierowcy? Kiedys było od 10 lat. Czy cos się zmieniło w tej kwestii? Syn ukończył 10 lat i ma wzrost ponad 150 cm. Czy może siedzieć z przodu? Z dodatkowym fotelikiem czy samym siedziskiem?
    • Czesc! czy wiecie moze, gdzie sie ustawia wysokosc fotela w nowej Micrze, i czy lusterka ustawiamy recznie, tak jak w kazdym samochodzie, czy jakos inaczej,bo słyszałam,ze w Micrze sa jakies dziwne przyciski do ustawiania lusterek. dzieki z góry za odp!
    • please please jaka jest kolejnosc czynnosci przy ruszaniu i zaparkowaniu samochodu na poczatku i na koncu egzaminu? typu: fotel, lusterko, pasy, etc. pomozcie, mam pare godzin....dzieki!!!!
    • witam mam takie pytanie?jka to jest z egzaminem praktycznym rozchodzi mi się kiedy mam ustawić sobie fotel, lusterka???po pokazaniu co jest pod maska i światłach a przed łukiem?czy na samym początku???
    • dzisiaj pierwszy raz jechalam po luku, i idzie mi to po prostu tragicznie....gorka i miasto jest ok, ale ten luk....no tragedia, przez to ze nie mozna patrzec w lusterka, tylko w tylnia szybe, ja dostaje oczuplasu, siedze wykreona w fotelu i w dodatku praktycznie nic nie widze, bo wszystko zaslania mi zaglowek....no i co z tym zrobic?? czy wy tez tak macie?? jak sobie z tym radzicie?? i prosze sie ze mnie nie smiac....bo wiem ze wiekszosc osob nie ma z lukiem zadnego problemu...
    • mam wątpliwości odnośnie ustawienia lusterek na egzaminie. Usłyszałam że egzaminatorzy w Toruniu sprawdzają czy nie ustawia sobie kursant lusterek na linie by dobrze placyk przejechać.. wiadomo że na tych samych lusterkach wyjazd jest na miasto ale to chyba zalezy od kursanta jak mu wygodniej i lepiej z lusterkami a nie problem egzaminatora?może się myle, nie wiem.. mnie uczył instruktor bym ustawiła sobie tak jak mi pasuje, przede wszystkim uczył mnie na łuku bym zwracała uwage...
    • witam. Trapi mnie jedno - czy lusterka, zagłówki itp. ustawia sie zaraz po sprawdzeniu olejów, swiatel itp. ? Byla taka sytuacja gdy podchodzilem pierwszy raz do egzaminu, egzaminator ustawil mi auto na początku łuku, wysiadl, kazal wsiasc itp. No to ja zaczalem ustawiac sobie lusterka, fotel itp, a on do mnie wyleciał z tekstem ze takie rzeczy to sie robi zaraz przed wyjazdem na miasto. Wiec on mial racje czy ja ? Tak pytam z ciekawosci. A czy na jezdzie po łuku mozna miec odpiety pas ...
    • Czy przy wykonywaniu łuku jedna ręka musi spoczywać na zagłówku sąsiedniego fotela (jeśli tak to czy w którejś fazie czy cały czas) czy obie pozostają na kierownicy? Są jakieś przepisy to regulujące? W związku z rozbieżnościami poglądowymi w zależności od miejsca zdawania ;-) - interesuje mnie szczególnie Odlewnicza.
    • napiszcie mi szczegółowo co należy zrobić po wejściu do auta, najpierw fotel, lusterka,pasy, swiatła pożniej odpalam, zwalniam ręczny? czy na odwrót ??
    • zdaje 5 kwietnia w warszawie.juz po raz trzeci(wrrrrrrrrrrr),ale pierwszy raz na nwych zasadach i przeraza mnie mysl ze nie wiem jak wyglada egz. moze mi opowiecie o co pytali ktorymi jedziliscie trasami(z powstancow)i o co sie czepiali?? bede baaaaaaaardzo wdzieczna
    • Czesc wszystkim! Mam kilka pytań odnośnie egzaminu, bedzie to mój pierwszy nowy, czyli zmieniony od stycznia tego roku! W 2005 r. zdawałam w Skierniewicach. Zastanawiam sie jak to teraz wygląda, wczesniej po dostaniu kluczyków wchodziło sie na placyk, wsiadało do samochodu, przygotowanie do jazdy polegało wyłącznie na ustawieniu lusterek i fotela, zapieciu pasów, zwolnieniu recznego.. Na placu konieczne było wlaczanie kierunkowskazów, a teraz podobno już nie! Poza tym to przygoto...
    • Czy jazda do tyłu po łuku z jedną ręką na kierownicy nie jest traktowana jako błąd? Podobno z jedną ręką na kierownicy można jechać do tyłu tylko po prostej. Jak to wyglądało u Was na nowym egzaminie?
    • Przejżałem pare postów i nie znalazłem tego a w poniedziałek mam egzamin Mam pytanie na poprzednim egzaminie w lutym miałem coś takiego że wsiadłem do samochodu, ustawiłem fotel i chciałem ustawić lusterka ale egzaminator powiedział mi "teraz nie trzeba mieć tak wszystkiego na linie ustawionego prosze zostawić lusterka" potem włączyłem światła i powiedział prosze zgasić na placu nie trzeba mieć włączonych to zgasiłem. Potem zaliczyłem łuk górke wsiadł do samochodu egzaminator i sie za...
    • na co patrzycie jadac w przód po łuku?przejechanie nie stanowilo dla mnie nigdy problemu raczej zatrzymanie sie zeby zderzak byl w dobrej odleglosci od linii-na kursie uczyli mnie patrzec na tyczke-jak byla w polowie wycieraczki to autko stop i zawsze bylo ok.Tyle ze jak poszlam na egzamin to tyczki byly krotsze i w dodatku w paski wiec zglupialam-najpierw zatrzymalam sie za daleko teraz za blisko.Mam mozliwosc pojedzenia na placu przed kolejnym egzaminem ale chce zmienic sposob-t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się