Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      fotele

fotele

(34 wyniki)
    • Dlaczego producenci nie robią wygodnych foteli w tańszych modelach? Czy tak trudno wyprofilować fotel by można w nim było siedziec a nie na nim? Są płaskie jak deska zero bocznego trzymania i podpory dla odcinka lędzwiowego. Mam zamiar kupic samochód-używany ale pasują mi tylko te drogie jak Accord, w astrze 2 czy xsarze nie da się siedzieć.
    • jak to jest z małymi dziećmi w samochodzie? rozumiem że nie wolno ich przwozić w fotelikach na przednim siedzeniu, w samochodzie z poduszką powietrzną dla pasażera, tyłem do kierunku jazdy. a przodem wolno? wiem, że jest limit wieku (chyba 12lat) i wzrostu, ale on chyba dotyczy jazdy bez fotelika. bo jak wytłumaczyć wożenie niemowlaków w kołyskowych fotelikach tyłem do kierunku jazdy. PS strzasznie to skomplikowane, ale chyba napisałem zrozumiale :)
    • Brytyjskie centrum badawcze Tatcham wykonało test zderzeniowy 111 foteli popularnych samochodów - symulacje uderzenia w tył pojazdu. Wyniki są zastraszające - ledwo kilkanaście przeszło testy pozytywnie! autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=9275 Najbardziej przerażające jest to, że Renault Vel Satis - pięciogwazdkowiec w EMCAP, ma fotele o konstrukcji uniemożliwiającej przeprowadzenie takiego testu! Zagłówka nie da sie ustawić w pozycji gwarantującej bezpieczeństwo. Fata...
    • [i]wozil mnie tylko 2 dni i przez raptem 800km, ale wrazeniami moge sie chyba podzielic[/i] mowa o nowym volvo s60, przebieg 8kkm wersja d3, czyli najtanszy 2.0 diesel 163km (120kW) z automatyczna skrzynia. w miare podstawowa wersja wyposazenia (bez nawigacji, skory itp). podsumowujac wrazenia: zaskakujaco maly samochod o przyjemnie wykonczonym, ladnie zaprojektowanym ale ciasnym i niezbyt ergonomicznym wnetrzu, z niemilo wibrujacym silnikiem dajacym mniej niz zadowalajace osiagi, ...
    • ...czyli pierwszy raz w życiu jechałem samochodem z kierownicą po prawej stronie. Wrażenia niesamowite, tym bardziej, że to była spora limuzyna z ręczną skrzynią. Nie dość, że miałem zerowe wyczucie samochodu (w końcu nagle po lewej mi został kawał auta), to jeszcze musiałem manewrować na ciasnym parkingu. No i podczas jazdy ciągle wrzucałem bieg ciągnąc za podłokietnik na drzwiach :) Ciekawe czy przeciętny Anglik miałby równie dużo problemów z "normalnym" samochodem :)
    • Sporo uwagi poswieca sie trzymaniu bocznemu foteli. Niektorzy zarzucaja, ze fotele w moim pontiacu go nie posiadaja, a do tego nadwozie sie przechyla. Spiesze dementowac pogloske. Maja znakomite trzymanie boczne. W zakretach lapie sie z boku fotela za podlokietnik (maja go obydwa przednie) i nie ma zadnego problemu. Kazdy wiraz pokonam. I tak jadac sobie dzis do pracy i sluchajac wiadomosci zaczalem sie zastanawiac, dlaczego nikt nie podnosi tematu dobrego trzymania stolka. Bo taki stolek,...
    • Były jkiś czas temu dni otwarte i wybraliśmy się ze ślubną na bardzo krótkie oględziny. Wygląda naprawdę super (choć mimo wszystko stara 500-ka była ładniejsza), za to w środku widać od razu że to Fiat. Siedzi się jak na koźle (b. wysoko), konsola środkowa rozdmuchana (z Pandy) i od razu mija klimat kultowego autka, a pojawiają się skojarzenia z np. Fiatem Uno (ten miał swoje 5, a nawet 15 minut, ale to już przeszłość). No i materiały takie sobie. Do tego z tyłu bardzo ciasno, szczególnie z g...
    • Już kiedyś pisałem o zmianie głośników i małej inwestycji w sprzęt grający. Teraz stwierdziłem, że "są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę" i kupiłem coś takiego: www.dalco.linuxpl.com/sklep/product_info.php?manufacturers_id=11&products_id=87 Jest mały, bez problemów mieści się pod siedzenie (a za mną w Puncie i tak nikt nie siada). Jestem w końcu zadowolony z brzmienia samochodu. Zaznaczam, że nie zależy mi na łupaniu i głośnym graniu, broń Boże. W końcu przybył...
    • Tak jak w temacie; Krótko i obrazowo - kot mi się zeszczał i muszę uprać tapicerkę. Moje pytanie: Czym uprać tapicerkę samochodu ? (taka zwykła, nie-skórzana i nie-welurowa). Mogę pojechać na myjnię, tylko nie chcę kiblowac u nich cały dzień, samochodu też nie chcę za bardzo zostawiać. Wolę spróbować samemu. Mogę kupic jakiś pierwszy-lepszy preparat, ale moze któs z Was ma już doświadczenia w kąpaniu samochodu i może coś podpowie... Odkurzacza piorącego nie mam, więc jakieś "narzędz...
    • ...tej "prawdziwej". Na salonie samochodowym w Genewie Fiat pokaże zmieniona multiplę. Duże, przeszklone przestrzenie pozostały. Szyby - schodzące aż do połowy auta otaczające pasażerów także. Zniknęły trzy rzędy świateł. W ich miejsce pojawiły się reflektory z fiata idei, który już wkrótce zadebiutuje na polskim rynku. motoryzacja.interia.pl/news?inf=471122 Moze i ten model wyglada bardziej harmonijnie, ale na pewno stracil swoja indywidualnosc. Ciekawe co ze srodkiem - chyba z...
    • Ciekawe czy tylko ja mam taki problem i jestem "niemiarowy", ale uwazam, ze nowe samochody sa projektowane bez zachowania zasad ergonomii. przyklady? Prosze bardzo: - kinematyka pedalow: pedal gazu 3-5 cm nizej niz hamulca, pedal hamulca ma 2cm skoku, a sprzeglo 10, w porywach do 20. Wszystko to sprawia, ze powinienem miec prawa noge krotsza o 5cm - bo albo siedze tak, ze wciskam sprzeglo do konca stopa, a nie czubkami palcow a wciskajac hamulec cierpnie mi noga; albo wciskam ham...
    • Dostalem wczoraj nowy Car & Driver i nie moglem sie przez 2 godziny od niego oderwac: - test nowego Pontiaca GTO. Przeczytalem jednym tchem (malo sie nie udusilem bo dlugi). Wszystko to co GM objectwal jest w tym samochodzie - piekny dzwiek, duze przyspieszenie, starannie wykonczone wnetrze, rozsadna cena. Niestety poza tym nie ma nic - nawigacja nie istnieje, podgrzewanie tez, ze nie wspomne o szyberdachu. Wersja australijska miala bagaznik dzieki temu ze zbiornik paliwa byl pod ni...
    • Chodzi mi o jakieś pstryczki elektryczki odcinające zapłon, jakiś werbalny immobilajzer, tj gdzieś trzy razy tupnąć, dwa klasnąć i cztery mlasnąć, coś niefabrycznego, siakiś czujnik ruchu? Jak wiadomo fabryczne zabezpieczenia są zawsze takie same i to je wyklucza z gatunku niezawodnych. Do samochodu i tak wejść wejdą, ale co by nie odjechali... Czy ktoś może miał doświadczenie z takim czymś?
    • motoryzacja.interia.pl/news?inf=543217 Zastanawialem sie jak mozna poprawic prawdziwe dzielo sztuki - no i jednak mozna... Szkoda tylko, ze jak zwykle w praktyce wyjda krzywo spasowane plastiki, usterkowa elektronika i osprzet silnika, horrendalne zuzycie paliwa itd :( Gdyby tak polaczyc wyglad Alfy 147 z niezawodnoscia Corolli, zawieszeniem Focusa, przestronnoscia Peugeota 307 ... itd itp :)
    • Kawał(5)

Siedmioletni chłopczyk spaceruje sobie chodnikiem w drodze do szkoły. >Podjeżdża samochód. Kierowca odsuwa szybkę i mówi : >- Wsiadaj do środka to dam Ci 10 złotych i lizaka ! >Chłopczyk nie reaguje i przyspiesza kroku. Samochód powoli toczy się za >nim. Znowu się zatrzymuje przy krawężniku ... >- No wsiadaj! Dam Ci 20 złotych, lizaka i chipsy ! >Chłopczyk ponownie kręci głowš i przyspiesza kroku .... Samochód >nadal powoli jedzie za nim. Znowu się zatrzymuj...
    • Mam na myśli pozycję za kierownicą!:)))) Tak się przyglądam od jakiegoś czasu nauką jazdy i ze zgrozą zauważam jak kursanci siedzą za kółkiem. Zdecydowana większość siedzi jak "ślepcy". Oczy przy szybie a kirownica na klatce piersiowej. A instruktorzy udają że nie widzą. Przecież prawidłowa postawa za kółkiem,to podstawa bezpiecznej jazdy. Nie mam zamiaru teraz jej opisywać,bo wychodzę z założenia że wszyscy wiecie jak ona wygląda. Powiem tylko to,że gdy moja kochana małżowinka (:)...
    • nawet nie wiem co powiedziec. zakladam, ze ten egzemplarz musi byc po prostu popsuty. dramat. ma 2400km przebiegu. czyli nowiutki. a silnik wyje, rzezi, buczy. cos ewidentnie jest skopane. dzwiek przypomina poloneza z przebiegiem 250tys. wczoraj az zagladalem pod spod z kazdej strony, zeby sprzwdzic, czy nie ma np pogietego lub rozszczelnionego wydechu.
    • Normalnie jakosc pojazdow GM zaczyna mnie wkurzac. Tym razem lozysko w takim kolku ktore prowadzi pasek klinowy. Jeczy, zdjalem i rzeczywiscie jest rozwalone. Na szczescie nowe to jedyne $16. Przy okazji wymienilem tez oba paski (tak, tak GTP ma dwa paski klinowe o dlugosci na oko 4-5 metrow). Ciekawe co nastepne sie zepsuje...
    • Air Bag(6)

mnie sie zaswieciło na czerwono. Wczoraj wsiadłem do pojazdu pod pracą, gdzies tak koło drugiej. No i lampka juz nie zgasla. Dzis sie podepne moim super interfac-em i zobacze jakie bledy wyskocza. Mam zle przeczucia. Bo wczoraj o 14 czyli wtedy gdy jechalem do domu kierownica a zwlaszcza klakson byl nagrzany do temperatury poyzej 60 stopni - dotknąc moglem go tylko na 1-2 sekundy, pozniej juz parzylo. Auto stało twarzą na północ, wiec kierownica byla centralnie ku słoncu zwrocona, dach ...
    • media.putfile.com/capa-carro-roubo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się