ginekolog

(7 wyników)
  • Witam, jestem mamą 6 miesięcznej Anitki. Malutka cierpi na przypadłość zwaną zlepianie/zrastaniem warg sromowych. Trzech niezależnych pediatrów kieruje nas - do urologa dziecięcego - do chirurga dziecięcego - do ginekologa dziecięcego Kogo mam się słuchać? Może polecicie któregoś ze specjalistów w Warszawie lub Legionowie (i okolice)? Słyszałam, że jak się te wargi rozlepi, to po niedługim czasie ponownie się sklejają. Może ktoś z was spotkał się już z tym problemem i skutecznie...
  • Na początek może przypomnę swoją historię-leczymy córeczke na Zum (e coli, a ostatnie Enterrococcus faecalis), oraz ginekologicznie- infekcja pochwy. A dziwne jest dla mnie to że ostatnio w wymazie z pochwy jest ok, jedynie nielicznie, pojedyńcze enterrococcus, których mamy nie leczyć, a stopień czystości pochwy IV, grzybicy też nie ma. Jak to możliwe?, skoro nie ma bakteri ani grzybów to skąd taki stopień?
  • Witam wszystkich zatroskanych rodziców! Własnie odkryłam waszą stronę-jest wspaniała! Jesli ktoś może mi odpowiedzieć będę wdzięczna. Moja prawie 4 latka moczy się w dzień o nocy nawet nie mówię(nadal pielucha). W dzień zdarza jej się nie moczyć(rzadko)ale na każdy dzień zużywa przeciętnie 5 par majtek-zazwyczaj sąlekko podsikane. Miała już raz rozpoznane ZUM,potem miała bezobjawowe PS.Aeruginosa w posiewie,gdy była niemowlakiem miała epizody wysokiej gorączki bez przyczyny uchwytnej..Ni...
  • mala ma 2,5 roku,,przestala uzywac pampersow pare miesiecy przed skonczeniem dwoch lat,szybko złapała o co chodzi,w nocy tez nie było problemu,trzymala cała noc.Mała miala pare miesiecy temu zapalenie pecherza,miala ecoli,ktore prawdopodobnie przeniosło sie z pochwy i wyyolalo zapalenie pecherza,po antybiotyku wszystko oki posiewy sa jalowe. Mała jest bardzo zywa,ciagle w ruchu wiec nie ma kiedy sikac,trzeba jej cały czas przypominac,poniewaz duzo pije,a sikac nie ma kiedy,wiec zdazy je...
  • Mamy refluks III st. Amelka miała zlep warg sromowych i ginekolog powiedziała, że prawdopodobnie to od refluksu / nie ma zlepu bez przyczyny. Ten zlep zauważy wnikliwy lekarz ( ja sama nawet nie wiedziałam, że to jest własnie zlep - teraz jak nawraca to już sama rozpoznaję ) Czy miałyście podobny problem ??
  • Nasza planowana cystografia nie odbyła się. Córka miała infekcję zewnętrznych dróg rodnych i radiolog wstrzymał badanie. Ginekolog zrobił wymaz z pochwy - Escherica coli, posiew moczu ciągle jałowy bez bakterii. Od ponad tygodnia smaruję jej zewnętrzne narządy rodne maścią Macmirror. Zastanawiam się czy można zrobić cystografię czy nie?
  • Bardzo proszę, bo zwariuję ;-))))I nie kasować proszę, bo do Was mam zaufanie ;-)))) Poszukuje ginekologa, najlepiej takiego, który wykona od razu usg i cytologię. Rzecz jasna prywatnie. I nie o ciążę chodzi ;-) Typ Madziulec już znam. Nawet skorzystalam i nic złego nie mogę powiedzieć, niestety przerażają mnie koszty i że tak się tak wyrażę kwestie transportowe. Właśnie dlatego dalej kombinuję, nie wzięłam pod uwagę, że będę potrzebowała badań, że o jakimś leczeniu nie wspomnę ;((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się