ginekolog

(4 wyniki)
  • Zwracam się z uprzejmą prośbą do lekarzy ginekologów-połozników o pójście "po rozum do głowy", a jeszcze lepiej po konsultację do Polskiej Grupy Ekspertów HCV zanim każecie matkom HCV RNA+ nie karmić piersią swoich dzieci!!! (Zanim PGE HCV Was przeszkoli w drogach zakażeń HCV...) W razie czego służę pomocą w nawiązaniu kontaktu. Dziękuję. Jarosław Chojnacki Prezes Stowarzyszenia Pomocy Chorym z HCV "Prometeusze" prezes@prometeusze.pl tel. kom. 602 172 907
  • Mam takie pytanie - czy ktoś ma informacje nt tego, czy leczenie interferonem i rybawiryną zaburza wyniki badań z krwi? Zrobiłam sobie markery nowotworowe i jeden wyszedł mi ponad normę :( I teraz się zastanawiam, czy faktycznie jest ponad normę, czy leczenie zaburzyło wynik. Ginekolog mi powiedział (przed badaniami), że leczenie może zaburzać wyniki, ale on o hcv to przypuszczam, że jednak niewiele wie.. Może ktoś z Was ma jakieś info na ten temat?
  • Wiadomo, że w czasie terapii i kilka miesięcy po terapii nie możemy zajść w ciąże, więc jakie środki antykoncepcji stosować? byłam dzisiaj u mojego ginekologa powiedział, że w moim stanie (gdyż mam duże zmiany na wątrobie) nie powinnam stosować pigułek i plastrów a także innych gdyż większość jest na hormonach co jest dla mnie nie wskazane. Zaproponował tylko prezerwatywy (które i tak stosuję) oraz globułki. Powiedzcie proszę co wy stosujecie, jak się zabezpieczacie.
  • Czy majac hcv moge stosowac plastry hormonalne i podczas leczenia ineterferonem?bo moj lekarz ginekolog nie wie!!!Nie tylko tego zreszta nie wie.Powiedzial,ze to sie nie nazywa hcv!!!I to bardzo zarazliwa choroba i mozna sie zarazic przez uzywanie tych samych talerzy i sztuccow!!!!ale sie usmialam!no i oczywiscie nawet mnie nie zbadal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się