gospodarczej

(14 wyniki)
  • witam proszę o radę.chcę załozyć działalność gospodarczą i mam pytanie.mój maż w 2002 roku dostał karę za przemyt papierosów do niemiec,jest to ogromna kwota.niemcy przekazali sprawe do polski i w tej chwili ściągniecie długu należy do us pod który podlega mąz.dług jest nieściągalny,ponieważ mój maż zarabia najniższą krajową,a nawet gdyby zabierali mu cała pensje to nie spłaciłby tego długu do końca zycia.przez te wszystkie lata us nigdy nie próbował zajać mojej pensji,nigdy w ż...
  • To chyba 10-y przypadek jak dowiedziałem się dzisiaj, że komornik nie ściągnie kasy z mojego dłużnika, postanowiłem teraz sprawdzać kontrahentów przed każda większa sprzedażą. Czy sprawdzacie swoich i czy sami czy poprzez wywiadownie? Z tego co widzę, to w większości przypadków to co może mi sprawdzić wywiadownia, sam moge sobie sprawdzić. Prawie wszystkie wywiadownie sa mądre jak idzie o spółki z o.o. ale już w przypadku prywatnych osób to juz nie. Czy ktoś korzystał z usług tej wywiad...
  • W pewnym banku klient dostał kredyt jako osoba prowadzącą działalność gospodarczą na cel związany z działalnością gospodarczą. Niestety nie spłaca długu. Bank ma zamiar wystawić bankowy tytuł egzekucyjny, na klienta prowadzącego działalność. Czy komornik będzie zciągał tylko z pieniędzy z działalności czy z klienta jako osoby fizycznej (praca etatowa), czy komornik ma prawo wejść na nieruchomość która została zakupiona jeszcze przed otworzeniem działalności gospodarczej. Z góry dziękuję za...
  • Witam tak szukam po necie i szukam - ale nie znalazłem Moze tu mi ktos podpowie Firma od 10 lat- założona z potrzeby (wpadka na giełdzie na kilkaset tysiecy, wiadomo z pensji w zyciu tego sie nie spłaci..) "Jakos" wszystko sie splaca, powstaja nowe długi.Po 6 latach udało mi sie zmienic długi prywatne na "firmowe".Ale i tak tego jest jeszcze ponad 200 tys (w ciagu 5 lat spłaciłem tez 200 tys).Ale juz coraz wiecej wierzycieli zaczyna siie denerwowac - ja to rozumiem.Ale koszty ...
  • Mam pytanie, może ktoś mi odpowie- mam już odebrany nakaz zapłaty przeciwko dłuznikowi - spółce z o.o., windykacja się nie powiodła. Chcę złożyć drugi pozew - przeciwko członkom zarządu, ale nie wiem czy w trybie art.299 mogę wystąpić w postępowaniu nakazowym, czy jednak powinienem w zwykłym?
  • Witam. Otóż ja z grupą młodzieży chcieliśmy założyć lokalne Stowarzyszenie i wynająłem lokal na cele działalności no i oczywiście złożenia wniosków. Niestety, ale nie udało nam się na czas pozyskać sponsorów i musieliśmy zrezygnować z lokalu. Pozostał jednak dług w wysokości 4,5 tys. zł, przy czym umowa nie została rozwiązana, ponieważ właściciel nie chce podpisać rozwiązania dopóki nie dostanie kasy. Obecnie przekazał mi, że skierował sprawę do firmy windykacyjnej i że poniosę większe ...
  • witam . Mam do was pytanie może to zabrzmi dla jednych dosyć podle ale zacznę od początku . Jakiś czas temu pożyczyłem koledze 6 tyś zł ( było to rok temu ) termin spłaty miał być w ciągu 3 miesięcy . Podpisaliśmy umowę u notariusza kolega dosłownie mnie olał poszedłem do sądu sprawa wygrana poszedłem do komornika , komornik zajął konto ale znajomy założył w innym banku bez szczelnie śmiejąc mi się w twarz , zgłosiłem ten fakt do komornika ale komornik od 3 tygodni nic z tym ...
  • Kiedyś miałem spółkę z o.o. Spółka wpadła w kłopty finansowe i powstało zadłużenie w ZUS i US. Odpowiedzialność przeniesiono na członków zarządu. Teraz pacuję w pewnej firmie i komornik zajął w pewnej części moje wynagordzenie. Dodatkowo prowadzę działalność gospodarczą, która średnio przynosi mi jakieś 2 - 2,5 tysiąca dochodów miesięcznie netto. Do tej kwoty doliczany jest oczywiście podatek VAT. Jako prowadzący działalność gospodarczą jestem zobowiązany do płacenia składki zdr...
  • Chodzi o sąd gospodarczy. Pewien facet, z którym ktoś z mojej rodziny robił interesy - prowadzili spółkę - podał do sądu tą osobę niesłusznie, dla wyciągnięcia własnych korzyści.. i sprawa została rozwiązana (wyrok prawomocny) na korzyść tego gościa co mu się kasy zachciało, że niby winna mu jest ta osoba...ja się pytam, skąd niezbyt dobrze zarabiający ludzie mają oddać te pieniądze (na dodatek niesłusznie), bo już nie wierzę, że istnieje sprawiedliwość. Nie chcę odwiedzin komorni...
  • Mam pismo o umorzeniu postępowania egzekucyjnego wobec stwierdzenia bezskuteczności egzekucji z 2004r. Czy to umorzenie można trakatować jako sprawę całkowicie zamkniętą? Czy to umożenie obowiązuje przez jakiś okres (kilka lat) potem jest wznawiane? Proszę o informację bo już sama nie wiem.
  • Dzień Dobry, ,,Przedsiębiorca,, działał na podstawie spółki z.o.o. na podstawie umów, faktur i wexla,sprzedałam zboże na sumę 80 000 PLN. Obecnie mam wyrok sądu gospodarczego o nakazie płatniczym jednak jak się okazuje firma przeosi siedzibę i tak naprwdę nie wiem w jaki spoób mogłabym odzyskać należności.Czy istneje jakakolwiek szansa na ich odzyskanie,skoro z moich ustaleń wynika ,że firma nie dysponuje majątkiem?
  • windykacja nalezności obrót wierzytelnościami a co najważniejsze pakiet zabezpieczajacy zapraszamy nr tel 071-780 44 97 e-mail: dh@martins.com.pl
  • dzisiaj przyszlo mi wezwanie do zaplaty z firmy "Cent"(Centrum Egzekwowania Naleznosci Trudnych)pozyczka zawarta byla z firma provident dnia 2000-06-27.wczesniej zadnych upomnien i mam pytanie czy dług jest przedawniony z góry dziękuję za odpowiedz
  • czytam wątki na forum i nie przestaję się dziwić. Windykacja to nie jest normalny biznes jak się szczególnie młodym ludziom wydaje. Pracowałem w jednym z banków który wysłał dziesiątki tysiecy ludzi do komornika w krótkim czasie. Sam wprowadziłem do kompa zgony w ciągu paru miesiecy siegające 500 osób ( działanie Kruka ) To krwawa jatka - szczególnie w kryzysie....Macie krew na rękach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się