gutek32
27.08.08, 20:20
Proszę o pomoc doświadczonych zjadaczy abxów. Czasem piszecie "Jem to i to i jest ok, ale inny organizm zaraz zareaguje grzybicą". Oczywiście znam dietę i ją przestrzegam, ale jak rozpoznajecie, że to coś konkretnego Wam nie służy (np. mleko, pomidory, chleb czysto żytni na zakwasie). Jakie macie objawy i w jakim mniej więcej czasie od zjedzenia podejrzanego składnika? Czy wtedy od razu sięgacie po Nystatynę? Wiem, że Fluconazol jest juz na cięższe przypadki, ale które to te cięzkie? A wtedy w jakiej dawce i przez jaki okres czasu łykacie Fluconazol. To zagrożenie grzybicą ogromnie mnie stresuje, a objawy opisane na FAQ-u są tak szerokie i w dużej mierze podobne do boreliozy, że czuję się zagubiona. Przy okazji: od dwóch dni swędzą mnie powieki i niewielki fragment szyi - na szyi to nawet taki suchy placek się zrobił. Nie chcę popadac w przesadę i biegac z tym to dermatologa, ot tak przy okazji pytam, moze Wam się coś nasunie (grzybica?). I jeszcze pytanie do diety. Czy mąka kukurydziana jest ok (czyli np. takie placki kukurydziane - one są bez drożdży)? A co z cytryną (niby to owoc, ale przecież NIE słodki)? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam leczących się.