Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      hemoroidy

hemoroidy

(5 wyników)
    • Mam hemoroidy.Nabawiłam się od czasu chodzenia na ćwiczenia areobowe i siłowe. Wyłażą mi na zewnątrz-muszę wpychać po każdym wypróżnianiu. Wczoraj pojawiło się bardzo duże krwawienie. Wiem,ze do lekarza musze pójśc. Ale czy znacie jeiś dobry specywik na tę dolegliwość? Stosowałam maść Avenoc. Dziękuję i pozdrawiam
    • kto mial,wie jak boli... cierpie na ta przyjemnosc od lat kilku,zaostrzylo sie okrutnie po porodzie- 2 miesiace temu.Bol przy najmniejszym dotyku, uczucie ciagniecia,potluczenia, jeden guzek na zewnatrz,inny w srodku- ten krwawi zywoczerwono. Ulge przynosi lodowaty oklad. Skora wokol odbytu piecze. Walcze z zaparciami,a ze karmie piersia nie jest to najlatwiejsze do wyregulowannia. Stosowalam avenoc czopki i masc,skutek mierny. Podobnie po posterisanie. Czasem boli tak, ze obawiam...
    • hemoroidy(17)

Tym razem piszę w imieniu mojego męża a może raczej w jego sprawie .. mąż jest raczej nieprzekonany do homeopatii ale od kilku dni cierpi z powodu hemoroidów i poprosił mnie o pomoc a raczej abym ja o pomoc Was poprosiła :-) Nie są to krwawiące hemoroidy tylko bolesne , swędzące , piekące bierze jakieś czopki przepisane przez lekarza i leki ale osłabiły go te leki i czopki nie bardzo chcą pomóc tym razem ... pieczenie występuje przy oddawaniu stolca ( sory ) . Mąż jest szczupły , ...
    • szukam i szukam i nic na ten temat. Czy macie może jakieś konkretne informacje na temat leczenia tej dolegliwości ,w jakim stopniu homeopatia może pomóc, czy teylko łagodzić czy może coś więcej
    • Witajcie, przeczytałam juz watki o porodzie, mam tylko pytanie o liczbe granulek. Znalazłam 2 przekonywujace mnie schematy podawania arniki i caulophyllum Arnica 30CH 1xdz 3 kulki 2 tyg. przed porodem i 2 tyg. po Cau.5CH 2xdziennie przez 2 tyg. przed i w czasie porodu co 15 min 1 kulka, albo , jak RENSTE, 3 kulki co 1/2 godziny. Do terminu porodu zostały mi 3 tyg., ale muszę doczekać na męża do 29 czerwca, no i jak z tym Caul., kiedy zacząć brać?? Jescze pytanie o Arnikę, czy dziek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się