Dodaj do ulubionych

hemoroidy,pomocy

16.11.05, 14:17
kto mial,wie jak boli...
cierpie na ta przyjemnosc od lat kilku,zaostrzylo sie okrutnie po porodzie-
2 miesiace temu.Bol przy najmniejszym dotyku,
uczucie ciagniecia,potluczenia,
jeden guzek na zewnatrz,inny w srodku- ten krwawi zywoczerwono.
Ulge przynosi lodowaty oklad.
Skora wokol odbytu piecze.
Walcze z zaparciami,a ze karmie piersia nie jest to najlatwiejsze do
wyregulowannia.
Stosowalam avenoc czopki i masc,skutek mierny.
Podobnie po posterisanie.
Czasem boli tak, ze obawiam sie zaaplikowac sobie cos do...
Prosze,pomozcie,wykancza mnie to-porod zdaje sie byl przyjemnieszy w
odczuciach
fizycznych...

Obserwuj wątek
    • akownik Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 14:27
      Najlepiej byłoby pójść do homeopaty,Możesz jednak spróbować Aesculus compose 3x15
      kropli a do tego Arnica 15CH dwa razy dziennie po trzy kulki.
      • myszowata1 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 14:41
        dziekuje,homeopate odwiedze- ale dopiero w przyszlym tygodniu,do tego czasu nic
        nie robiac wylabym z bolu...
        powiedz mi,prosze, czy te preparaty nie zaszkodza mojemu malemu?nie chce
        rezygnowac z karmienia naturalnego,lubimy to obydwoje- i syn,i ja :)
        polecilbys mi moze jeszcze jakas masc?
        • akownik Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 15:04
          Leki te nie zaszkodzą Twojemu dziecku.Maści są niepotrzebne.
      • beba2 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 15:08
        Akownik, jeszcze przy poprzednim takim wątku ( na temat hemoroidów), byłeś
        zbulwersowany tym, że polecałam arnikę i nawet podawałes argumenty dlaczego nie
        powinno się jej podawać. Trochę to dziwne, ze teraz ją polecasz. Czyżby moja
        ówczesna argumentacja "za" przemówiła do Ciebie? Niemożliwe.
        • beba2 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 15:09
          Bardzo dobra jest na to homeopatyczna maść hammamelisowa. Z tego co słyszałam
          od osób jej używajacych, bardzo ułatwia przejście przez ten bolesny okres.
        • akownik Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 15:19
          Hemoroidy hemoroidom nierówne.Arnica nie jest tu przeze mnie sugerowana z powodu
          samych hemoroidów.
          Stosowanie maści hamamelisowej nie jest konieczne.Poza tym maść też wnikado
          organizmu i u niektórych osóbmoże wywołać niepokój o to czy można ją stosować w
          czasie karmienia.
          Hamamelis T.M. jest składnikiem leku Aesculus compose.
          • myszowata1 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 15:39
            z calym szacunkiem....
            niepokoj wprowadza Wasza niejednomyslnosc...
            • beba2 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 15:49
              Z całym szacunkiem, ale znajdź w Polsce dwóch jednomyślnych homeopatów, to
              znaczy takich którzy w tej samej sytuacji podadzą ten sam zestaw leków.

Jakbyś czytała uważniej, to byś zauwazyła, ze właśnie teraz jesteśmy
              jednomyślni ( prawie), natomiast moje uwagi dotyczyły sprawy z przeszłości.
            • tom_j23 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 15:51
              myszowata1 napisała:

> z calym szacunkiem....
              > niepokoj wprowadza Wasza niejednomyslnosc...

Porównaj ten wątek:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=20340710&a=20340710

Stefan

• myszowata1 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 15:58
                czytam naprawde uwaznie, nikogo z Was absolutnie nie chce obrazic,korzystam
                takze z wyszukiwarki- to,ze lekarze nie sa jednomyslni,to nic nowego...
                niepokoi mnie jedynie sprawa karmienia piersia,nie chcialabym pomóc sobie a
                zaszkodzic malemu..dlatego pozwole sobie jeszcze raz zapytac o hamamelis
                virginiae?moge stosowac bezpiecznie przy karmieniu piersia,czy tez lepiej nie?
                jeszcze raz prosze- bez urazy!
                • beba2 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 17:36
                  Myszowata, mozesz absolutnie bezpiecznie stosować homeopatię podczas karmienia.
                  Z całą pewnoscią nie zaszkodzisz dziecku :)
                  • myszowata1 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 17:37
                    dziekuje!!:)
          • beba2 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 17:42
            Akownik napisał:
            > Stosowanie maści hamamelisowej nie jest konieczne.Poza tym maść też wnikado
            > organizmu i u niektórych osóbmoże wywołać niepokój o to czy można ją stosować
            w
            > czasie karmienia.

Nie jest konieczne, ale bardzo ułatwia zycie. To własnie napisałam.
            Co z tego, że maść wnika do organizmu ???? A leki zażywane doustnie nie wnikają?
            I dlaczego to ma wywołać niepokój u kogokolwiek ???? Chyba tylko dlatego, ze ty
            zaczynasz wymyślać takie rzeczy.
            Poza tym maść nie wnika do organizmu. Wnika tylko składnik czynny, bo baza
            maści z całą pewnoscią pozostaje na powierzchni skóry. A jaka jest zawartość
            substancji czynnej w maści wszyscy wiemy. Nie rozmumiem po co zaczynasz
            wzbudzać niepokój u laików. Bo zaczynasz.
            • myszowata1 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 19:55
              no wlasnie,dla mnie zastanawiajaca byla przede wszystkim ta sprawa hamamelisu-
              jezeli niewiadomy jest dla fachowca jego wplyw przy stosowaniu miejscowym na
              karmienie piersia, to skad ja,laik, mam byc przekonana o jego nieszkodliwosci
              na wyzej wymienione przy stosowaniu doustnym(jak piszecie- wchodzi w sklad
              zaleconego mi leku kompleksowego z heel')???
              ale widac taka uroda homeopatii...Jestem bardzo Wam wdzięczna.
              Poki co pije grzecznie aesculusa, pozostale preparaty na zamowienie,beda jutro.
              Chce zapytac jeszcze o jedna rzecz- jaki wplyw moga miec krople aesculus
              compositum na chora tarczyce(mam wole guzkowe hormonalnie nieczynne)?
              pozdrowienia.
              • akownik Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 20:48
                Ja napisałem Aesculus compose/firmy Dolisos,nie compositum z Heela/.Jeżeli
                bierzesz Aesculus compositum to lek ten może wpływać na tarczycę.Aesculus compose
                /Dolisos/ma inny skład i nie wpływa na tarczycę.
                Hamamelis stosowany zewnętrznie jest nieszkodliwy przy karmieniu.Chodziło mi o
                to,że jeśli niepokoisz się o to jaki wpływ mają leki doustne na karmienie,to tak
                samo możesz się niepokoić wpływem maści.
                Powtórzę jeszcze raz.Nie ma konieczności używania maści gdy pijesz Aesculus
                compose.Lek ten ma poza tym szerszy zakres działania niż sam Hamamelis.
    • bass5 Re: hemoroidy,pomocy 16.11.05, 16:59
      Moj ojciec jest w wieku podeszlym i ma duzy problem z hemoroidami, niestety nie
      chce sie poddac operacji. Stosuje dostepne masci i czopki, ale to niewiele
      pomaga. Mam pytanie do madrych glow na tym forum co mozna by mu polecic? czy te
      masc hamamelis, czy krople R13? czy Paeonia complexe Lehning Nr104? czy Sepia
      compose-Dolisis? Poza problemem z hemoroidami tata ma jeszcze piasek w nerkach,
      ale ogolnie jest w dobrej formie.
      Pozdrawiam Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka