hiszpania

(9 wyników)
  • Dziewczyny, jak wiecie (a moze i nie;) w tym tygodniu bylam w Hiszpanii, miedzy innymi zeby pomierzyc suknie Rosa Clara. Chcialabym wam opowiedziec o tym doswiadczeniu, bo wiem ze jest tutaj wiele dziewczyn, ktore zachwycaja sie tymi sukniami. No wiec bylam umowiona w srode na 10 rano w salonie Rosa Clara, a na godzine 16 w salonie Aire Barcelona, ktory znajduje sie na tej samej ulicy. Usiadlysmy sobie z Pania przy stole. Opowiedzialam czego mniej wiecej szukam poczym Pani...
  • Przepraszam z gory, wiem ze to drugi moj watek dzisiaj z prosba o pomoc, ale to wina urzednikow z USC :P Wklejam wam tu moj post z watku o slubie z obcokrajowcem, bo tam pewnie nikt go nawet nie przeczyta... Wlasnie niedawno wrocilam z USC, wiec wreszcie wiem z pierwszej reki, jak tak naprawde przedstawia sie sprawa ze zmiana nazwiska naszego i pozniejszym nazwiskiem przyszlych dzieci. Na przykladzie: N - ma nazwiska X Y Ja - Z (po slubie dalej Z) Dzieci - XY, Z, XZ, YZ (dowoln...
  • Witam! Mam ogromna prosbe do wszystkich dziewczyn,ktore braly lub beda braly slub gdzies za granica: czy mozecie mi napisac jaki to jest rzad pieniedzy??? Ja wiem,ze to zalezy od wielu czynnikow,ale tak orientacyjnie...Nam marzy sie Majorka,ale zupelnie nie mam pojecia jak to ugryzc,od czego zaczac,no i ile to bedzie kosztowac(orientacyjnie??) Bardzo prosze o jakies wskazowki!
  • rozpaczliwie szukam hiszpanskiej koronki do mojej sukni slubnej. nie wiem jak wkleic tu zdjecie, ale jesli jest tu ktos, kto zna kogos, kto sprowadza koronki z Hiszpanii to zdjecie wysle na maila.
  • Witam serdecznie. Wlasnie rozwazamy wybor miejsca na podrpz poslubna. Gdzie najlepiej pojechac w pierwszej polowie czerwca aby bylo niestrasznie goroca a do tego zobaczyc jakies fajne miejsca w Europie lub ogolnie na swiecie? macie jakies propozycje? Bede wdzieczna.Pozdrawiam
  • bylam dzis u pewnej pani co powiedzial \ze uszyje suknie jaka tylko b ede chciala no a mi sie marza suknie PRONOVIAS i teraz pytanie cze myslicie ze pani krawcowa z warszawy jest wstanie uszyc taka suknie zeby naprawde przypokminala oryginal??????
  • Ślub mamy 19.VIII. Podróż planujemy więc na przełomie sierpnia i września. Które z europejskich państw są wówczas najcieplejsze i bezdeszczowe? Napaliłam sie na Grecję, ale chciałabym czuć jeszcze, że to lato... :)
  • czy ktos sie orientuje, jak zalatwic slub cywilny zagranica? Mieszkam w Polsce, moj chlopak tez, ale ostatnio tak sobie wymyslilam, ze moze cywilny wezmiemy zagranica? Jak to sie zalatwia? Wystarczy wszystkie dokumenty wyslac poczta do ambasady polskiej w danym kraju (UE)? czy jednak jest moze inaczej? szukalam w archwialnych watkach, ale raczej byly tylko na temat par mieszkajacych juz zagranica lub par mieszanych :/
  • Za rok wychodze za maz za Hiszpana i slub ma byc w POlsce. Czy taki slub konkordatowy bedzie tez wazny w HIszpanii, czy nalezy przedlozyc jakies dodatkowe dokumenty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się