Forum eDziecko eRodzice Z dala od Polski
ZMIEŃ
      hiszpania

hiszpania

(21 wyników)
    • Hiszpania to mój raj na ziemi. Marze by tam wyjechać na stałe. Choć zdaje sobie sprawę ze życie tam to nie to samo co wakacje.(jak zresztą wszędzie) .Zastanawiam się czy ktoś z forum był w podobnej sytuacji co ja i sobie tam poradził. Tzn. Sama ( w trakcie rozwodu),9 letnie dziecko. Jak znacząc gdzie szukać pracy(na początek może być fizyczna),Jak z przyjęciem dziecka w tym wieku do szkoły.(syn dopiero uczy się hiszpańskiego). Gdzie najlepiej zamieszkać,jaki region? Oczywiście dopiero z...
    • Mam możliwość wyjazdu do Hiszpanii bo mam tam rodzinę.Jestem w ciąży,pracuję mam ubezpieczenie,nie mam męża. Czy ktoś wie na jakie świadczenia mogę tam liczyć,jak wyglądają spr związane z porodem??? Będę wdzięczna za info:)
    • od 5 miesiaca ciazy znajde sie w Hiszpani i pewnie zostane tam łacznie z porodem ,,jestem Polka, nie zamęzna ,nie pracuje w hiszpani jesli te informacje sa wazne ,,poszukuje wszystkich informacji gdzie sie zglosic ,,co potrzeba do lekarza ,,chetnie zapisalabym sie tez do szkoly rodzenia w hiszpani mysle ze to wiele moze pomoc ,,chcialabym przyjechac i zglosic sie do lekarza zeby dalej w hiszpani prowadzil moja ciaze ,jak to wszystko zrobic formalnie ,,jakie dokumenty zabrac z Pol...
    • Jedziemy na początku września na wakacje do Hiszpanii z 9 miesięcznym maluchem. Czy np. wodę i jedzenie (jest na butli, je deserki, obiadki itp.) zabierać z Polski? Jaką wodę tam najlepiej kupować dzieciom? Na co szczególnie uważać? Oczywiście oprócz słońca. Z góry dziękuję za rady.
    • witam, mam pare pytan do mam mieszkajacych w Hiszpanii. Byc moze byl juz podobny watek, przepraszam, ze dubluje, ale potrzebuje pilnie paru informacji dotyczacych zycia w Hiszpanii. Moj maz otrzymal oferte pracy (inzynier budownictwa) w Hiszpanii wlasnie i bardzo powaznie ja rozwazamy. Od dwoch lat mieszkamyw Irlandii, mamy jedenastomiesiecznego synka, pracuje tu tylko maz i zyje nam sie niezle, wiec nie chcielibysmy, aby wraz ze zmiana pracy pogorszyl sie nam standard zycia. Propono...
    • No właśnie moja siostra mieszka obecnie w Hiszpanii, czy warto kupic coś tam dla dziecka, mam córeczkę roczną.
    • Chcemy leciec z 16-sto miesiécznym dzieckiem na dwa tygodnie wakacji. Czy mozecie podpowiedziec mi jakich firm mam szukac jesli chodzi o sloiczki dla dziecka z jedzeniem, soki, herbatki, bo nie chcialabym tego brac z domu. Zakladam z gory ze Pampersy sa. Moze jeszcze nasunál Wam sie jakies informacje, które powinnam wiedziec. Bylabym bardzo wdzieczna. Monika
    • Moze ktos moglby mi polecic jakis fajny pensjonat, domek do wynajecia , Chcemy jechac na urlopik na poczatku wrzesnia i szukamy jakiejs kwatery dla 4 osob doroslych i jednego dziecka 2,5 roku. Bede wdzieczna za pomoc
    • Witam.Szukam kontaktu z mamami zyjacymi w Hiszpanii.Czy takie sa?
    • Witam :)w Hiszpanii mieszkam poł roku.Jestem w 8 miesiacu ciazy i postanowiłam urodzic swoja córeczke własnie w Hiszpani a dokładniej w Gironie.Moj mąż tu pracuje a nie chcileismy sie rozdzielac.Jednak im blizej porodu tym bardziej sie boje...jak to bedzie???Nie znam jeszcze na tyle jezyka dlatego do lekarza chodze z mezem...a nie wiem jak dam sobie rade w szpitalu.Bardzo prosze o jakies rady,informacje kobiet które moze juz maja to za soba :) lub są w podobnej sytułacji jak ja ...
    • Czy są jakieś na forum ? Pozdrawiam, A.
    • Dziewczyny - prosze napiszcie jakie sa gniazdka w Hiszpanii? Czy takie zwykle europeiskie wtyczki z dwoma bolcami w nie wchodza czy trzeba myslec nad jakis adaptorem?? Sugar
    • Hej, jestem nowa na tym forum. Chcialam sie dowiedziec czy ktos ma doswiadczenie z porodem w Hiszpanii? Jestem w 27 tc i niedlugo mnie to czeka. Dobrze byloby poznac czyjes opinie na ten temat. Na razie mnie troche dobijaja lekarze, jak panstwowi,tak i prywatni.
    • Mamy hiszpańskie,składam Wam serdeczne wyrazy współczucia z powodu tragedii w Madrycie....Mam nadzieję,że los nie doświadczył Was stratą najbliższych...Pozdrawiam,nata
    • Czesc. Mieszkam w Hiszpanii i pojawiam sie na tym forum. Mam pytanie i propozycje "organizacyjna". Dosyc ciezko jest szukac watkow dotyczacych jednego konkretnego panstwa. Czasami pytanie jest o sytuacje w Hiszpanii, odpowiada ktos z Anglii. Trudno tez przedzierac sie przez wszystkie stare i wymieszane ze soba watki, zeby sprawdzic, czy podejmowany przez nas temat juz sie gdzies nie pojawil. Wyszukiwarka czesto nic nie znajduje. Istnieje mozliwosc zrobienie zakladek do forum, albo...
    • Mamy takie plany, aby jechac pod koniec wrzesnia, moze polecicie mi jakis hotel lub miejsce, nie wiem czy to w ogole jest dobry pomysl, doradzcie prosze
    • Juz za trzy dni musimy zarezerwowac nasze wakacje w Hiszpanii. Ani ja ani maz nigdy nie bylismy w tym kraju i za bardzo nie mamy pojecia gdzie jechac. Chcielibysmy przez pare dni zostac w Barcelonie, a potem przemiescic sie gdzies nie daleko wybrzeza. Chodzi nam o miejsce, gdzie nie zgubilibysmy sie w tlumie turystow. Nasz przewodnik informuje nas, ze tak wlasciwie wiekszosc wybrzeza jest nawiedzana przez masy turystow, ale moze uda sie znalezc jakies ustronne miejsce na rodzinne ...
    • Mieszkam w Hiszpanii i czuje sie zupelnie osamotniona z moja ciaza. To znaczy maz i jego rodzina wspieraja itd. ale brakuje mi Polski i to bardzo: mojej mamy i tego, ze tam wszystko znam. Czy jest ktos jeszcze taki jak ja? Jak wam sie jest ciezarna w Hiszpanii?
    • ... aby przekroczyć granice Ibizy? W czerwcu lece z mężem na Ibize i mam tylko dowód, mieszkam w Szkocji i latając Szkocja -Polska zawsze mam tylko dowód bo jak wiadomo państaw leżące w Unii nie wymagają paszportów, wiem,że Hiszpania tez nie wymaga ale Ibiza to jej wyspa i nie wiem czy musze lecieć na nią mieć paszport czy wystarczy dowód! z góry dziekuje za odpowiedz!pozdrawaim
    • witam wszystkich!tak wlasnie zastanawiam sie czy ktos na tym forum organizowal w anglii wyprzdaz garazowa?mam mnostwo zupelnie nie zniszczonycg rzeczy,ubran ,zabawek i bzdur ktore sie kolekcjonuje a zupelnie nie uzywa i wlasnie wpadlam na pomysl zeby zorganizowac wyprzedaz garazowa,ale nie wiem czy mozna tak popprostu sie rozstawic na domowym parkingu czy sa jakies obowiazujace ogolnie zasady.jezeli ktos organizowal to napiszcie.pozdrawiam goraco.marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się