hiszpania

(24 wyniki)
  • Sytuacja wygląda tak: przygotowuję się na listopad do DELE intermedio. Chciałabym podszlifować język na wakacyjnym kursie, najlepiej w Hiszpanii. Są w wakacje organizowane takie wyjazdy? Jeśli tak to kto , gdzie i kiedy je organizuje?
  • Witam, niedługo jedziemy do Hiszpanii na dłuższy okres czasu i tak się zastanawiamy czy jest sens ciągnąć nasze stare autko,czy lepiej jest kupic coś na miejscu. Jeśli ktoś się orientuje napiszcie jakie są ceny aut używanych w Hiszpanii, jaki jest koszt ubezbieczenia itp. Z góry dziękuje
  • dopiero zaczelam sie uczyc hiszpanskiego ale w przyszle wakacje planuje polaczyc przyjemne z pozytecznym i pojechac na miesiac na kurs do hiszpanii. czy mozecie mi doradzic jakas szkole? najlepiej na wybrzezu, bo to bedzie moj zasluzony urlop. pozdrawiam
  • warto zajrzec na www.jezykhiszpanski.prv.pl/ jego forum forum.jezykhiszpanski.chost.pl/index.php jak rowniez na jedyny portal emigracji polskiej w hiszpanii czyli www.poloniamadryt.net/ i jego forum www.poloniamadryt.net/forum/index.php un saludo desde españa.icaro
  • Witam! Będę wdzięczny za wszelkie info dotyczące możliwości pracowania na wakacje w Hiszpanii. Studiuje iberystyke 1 rok i chcialbym polepszyc swoj espanol i posluchac go wiecej w wydaniu nativos. W sumie to chodzi mi o jakakolwiek sensowna prace nie chodzi mi o kokosy tyle zeby moc wynajac jakies lokum ze znajomymi i moc sie jakos utrzymac prze miesiac a najlepiej dwa. No i super jakby praca byla z ludzmi i miedzy ludzmi zeby bylo do kogo w tym hiszpanskim sie odezwac. Bede wdzie...
  • znajomy zaproponowal ze kupi mi w hiszpanii jakas ksiazke, co polecacie z tamtejszych nowosci?
  • Planuje wyjazd do Hiszpanii, ale nie chce zorganizowanej wycieczki, dlatego mam pytanie jak najtaniej dojechać do Hiszpanii nie mam samochodu wiec ta droga odpada liczę na wasza pomoc
  • Czy Wy dobrzy ludzie wiecie jaka jest skala ocen w Hiszpanii i jaka jest najnizsza ocena? Pozdrawiam
  • Hiszpania to moja pasja i dlatego intensywnie uczę się hiszpańskiego.Najlepiej wychodzi mi to w Hiszpanii i jak się okazuje, to wcale nie musi być takie drogie.Polecam kusry ze strony www.najezykach.pl Jeśli znacie jakieś fajne szkoły w Hiszpanii-napiszcie!
  • Czy ktoś był lub słyszał coś nt kursów hiszpańskiego w Hiszpanii? Jest wiele atrakcyjnych ofert w internecie, ale może ktoś może polecic mi konkretna szkołę, lub podzielic sie wrażeniami.
  • hej,mam pytanko:koncze w tym roku studia i chcialam wyjechac do hiszpanii na studia doktoranckie lub inne podyplomowe.czy znajde kogos kto moglby mi udzielic jakis wskazowek?????konkretniej interesuje mnie madryt,mam juz namiary na uniwersytet i wydzial,tylko szczerze mowiac przeraza mnie biurokaracja i nie wiem od czego zaczac:(dzieki z gory!pozdrawiam
  • Cztery dni temu urodzila sie nam sie cora, w pieknej Hiszpanii. A ze przesiaknelismy juz poludniowa mentalnoscia, sprawe imienia zostawilismy sobie na jutro. No i kombinujemy teraz. Chcemy zeby imie bylo ladne i w miare "miedzynarodowe", nasza pierwsza ma na imie Nina Alexandra i do tej definicji pasuje. Mieszkamy tu niestety zbyt krotko, by miec jakies pojecie o tutejszych imionach, ale podobaja nam sie skrocone forma polaczonych imion, co sie tu czesto zdarza. I na przyklad Mar...
  • witam, Wraz z kolezankami ze studiów planujemy juz od dluższego czasu wyjazd do Hiszpanii po to aby podszkolic język ale takze trosze popracowac i dlatego tez chcialam zapytac czy ktos mogl by nam dac kilka rad jak znalesc wlasnie w tym kraju prace! wstepnie śledzimy wszystkie nowo ukazujace sie ofert w internecie i czytamy takze opinie roznych ludzi wraz z opisami ich doswiadczen! ale chodzi nam o to gdzie najlepiej wyjchac i jak znalesc prace! Bylam wdzieczna za informacje!
  • poweidzcie mi, o co to chodiz z castellano? czy to jaest calkiem inny jezyk od podstawowego hiszp? w ogole jesli ktos moglby mi przedstawic, jak to sie ksztaltuje w calej Hiszpani, tzn. jakie odmiany gdize i jaka jest ich trudnosc. no i czy ja sie wszedzie dogadam znajac ten 'normalny' hiszp? pzdr
  • Holaaaaa: Mam pytanie: czy ktoś był w Hiszpanii jako au pair? Chodzi mi głównie o wyjazdy wakacyjne, bo chciałabym wyjechać w tym roku. Chciałabym wiedzieć z jakiego biura najlepiej wyjechać i w ogóle. I czy można na 2 miesiące, bo ja (z różnych powodów) nie mogę (niestety) wyjechać w tym roku na 3 miesiące. Chodzi koniecznie o Hiszpanię, inny kraj nie wchodzi w grę. Czy ktoś z Was zna jakieś oferty? A może już byliście? por favor, que alquien me escriba algo sobre el tema! ...
  • Jak to się stało, że zaczęliście sie uczyć hiszpańskiego i w jaki sposób uczyć się, żeby się uczyć efektywnie. W moim przypadku zaczęło się od niezbyt fortunnej podróży z przyjaciółmi: ukradziono nam namioty (z całą zawartością rzecz jasna) jak wróciłam do Polski obiecałąm sobie, że nigdy zyciu nie pojadę do tego kraju. Minęło pół roku i kupiłam sobie pierwszy podręcznik do samodzielnej nauki. Surfuję po internecie w poszukiwaniu fajnych stronek do nauki on-line, i jak to bywa ...
  • Witam wszystkich, przypadkiem odkrylam to forum i mam pytanie z obszaru muzyki do Polakow mieszkajacych w Hiszpanii. Swego czasu szalenie lubilam HDS (heroes del silencio) - szkoda ze juz dawno nie istnieja. W dalszym ciagu nagrywa jednak ex-vocalista tego zespolu Enrique Bunbury. Przeczesalam troche net anglojezyczny, zeby poczytac zarowno o dawnym zespole jak i o nim co obecnie robi. Czy w Hiszpanii ktokolwiek jeszcze pamieta HDS? Czy Enrique Bunbury jest znany w samej Hiszpanii...
  • No właśnie... moze wy napiszecie coś bardziej optymistycznego... 1. Fryzjerka, lat 23, Tarragona, 2004 - Pero eres de Varsovia???? Debes de vivir un tiempo muy dificil, es que en Varsovia hay guerra, no? - Rok 2000, Alicante: Polaca... de... Po..Polanda? Polonia... Polonia? Pero no tiene que ver con el Polo del Norte , no? - Ah, hablas muy bien castellano, es que tu pais esta en America Latina, no? - 2004, student, Tarragona: Pero vosotros en Polonia teneis internet o no? - Aqui se...
  • Czyzby tak malo osob zagladalo na to forum.Czy w Hiszpanii nie ma Polonii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się