Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      hiszpania

hiszpania

(12 wyniki)
    • Czesc! Mam do Was pytanie, a szczególnie do tych, ktorzy juz wyjezdzali do Włoch, Hiszpanii lub Grecji na własna reke. Jak to w ogole organizowaliscie? Czy rezerwowaliscie jakies pokoje juz w Polsce, czy mozna jechac w ciemno i na miejscu cos znalezc?? W necie jak szukalam pokoi do wynajecia to sa cholernie drogie, wydaje mi sie ze na miejscu moga byc o wiele tansze, np. u jakichs ludzi miejscowych, tak jak u nas nad morzem. Co o tym myslicie?? jesli ktos byl to podajcie ceny itp. Dz...
    • Witam, prosiłbym kogoś o radę: chcę wyjechać w lipcu z 2 dzieci do Francji / nad Morze Śródziemne, Langwedocja / pod namiot. Zastanawiam się nad Hiszpanią niewiele od granicy z Francją. Czy ktoś z Was był w tamtych okolicach ? Czy uważacie, że z jakichś powodów warto dołożyć trochę kilometrów / krajobrazy, może niższa cena kempingów ? / i pojechać jednak do Hiszpanii? A może trochę tu , trochę tam ? Co byście wybrali ? Próbowałem zorientować się w cenach kempingów w Hiszpanii i wy...
    • Witajcie, W zwiazku z tym ze juz za tydzien wybieram sie wyjazd w rejon Francji,Hiszpani i Portugali czy moglisbyscie polecic sprawdzone i dobre kampingi w poblizu ponizszych miejscowosci Francja- Lourdes,Brive,dolina Loary? Hiszpania-Cartagona,Granada,Cordoba,Sevilla? Portugalia-Porto,Lisbona, Penedra-geres? Mam rowniez pytanko, czy w tych panstwach nie mieliscie zadnego problemu z tankowaniem gazu??czy moglibyscie podac stacje gdzie mozna spokojnie zatankowac?? Z gory dzieku...
    • czesc we wrzesniu wybieram sie na 2 tygodnie do Hiszpanii. To bedzie moja pierwsza wizyta w tym kraju, okazja do pocwiczenia pieknej mowy hiszpankiej:) Chce zatrzymacsie w Madrycie i w Barcelonie. W Madrycie noclegi juz mamy, gorzej z Barcelona. Czy kto moze polecic cos milego, w rozsadnych granicach cenowych, powiedzmy, do 50 euro za nocleg dla 2 osob? Jeszcze jednao. Caly czasa waham sie, czy leciec samolotem (jaka linia? wiekszosc laduje w Gironie lub Barcelonie) czy jechac aut...
    • witam! mam pytanie: jak dojechac autostopem do Hiszpanii?jakimi etapami i jaka trasa najlepiej sie przemieszczac?ile czasu mniej wiecej potrzeba na dojechanie z Polski do granicy hiszp-franc? ktos juz tak jechal? bede jechal sam,czy to ulatwia sprawe? dzieki za ewentualne odpowiedzi! wlodek
    • Nowy grupowicz wita wszystkich! Zamierzamy z zona i 5 letnim synem wybrać sie samochodem w polowie czerwca do Portugali. Nasz Plan to Bielsko-B, Taize(Francja)2-3 dni, Barcelona 2-3 dni, Alicanet, Granada, Giblartar, Tarifa, i potem docelowo do Lagos 4 dni nastepnie planujemy robic wypady do Sagres, Odeceixe i tych malych wiosek w okolicy, NAstepnie do Setubal gdzie spedzimy 3 dni wraz z Lisboną a potem obowiązkowo do Fatimy. 1 dzien. Wracamy przez Lourdes(Francja) i do Polski. ...
    • Co polecacie do zwiedzenia wracając z Hiszpanii - okolice Barcelony - do Polski mając samochód i 4-5 dni na taki powrót. Co warto zobaczyć i gdzie ewentualnie na dłużej się zatrzymać - myślę o drodze południowej( włochy, Słowenia)
    • Witam!!!!Mam sprawe jesli ktos wie jak najlepiej objechac Holandie, Belgie, Francje, Hiszpanie, Włochy, Austrie i Czechy to prosze o odp.Interesuje mnie wszystko co z tak duza i dluga wyprawa jest zwiazane - paliwo, noclegi, oplaty za drogi, jedzenie i co warto zobaczyc.Z gory dzieki i czekam na odp.
    • ########CZY KTOŚ juz był na wycieczce Uroki morza sródziemnego a pobyt w hotelu Monteplaya z biura Rainbow tours, jesli tak to prosze o opinie
    • Wybieramy się z 2-latkiem we wrześniu na wakacje.Bierzemy pod uwagę Włochy,Hiszpanię,Portugalię.Co polecacie?
    • Dobrzy ludzie, co jezdzicie po Francjach, Hiszpaniach, Portugaliach, Beneluxach i innych Wloszech podzielcie sie swoimi obserwacjami na temat korzystania z kart kredytowych w tych panstwach Europy. Powiem szczerze, ze przyzwyczajona do placenia za wszystko moja VISA w Kanadzie i Stanach lekko sie zdziwilam w minionym roku gdy np. za jedzenie w sklepach spozywczych albo za zakupy na male sumy nie dalo sie zaplacic karta kredytowa. Czy cos sie w tym wzgledzie zmienia chocby w duzych...
    • Czy jechał może ktoś do Portugalii samochodem? Jaką trasą? Czy wysokie są opłaty za autostrady? Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się