iga

(8 wyników)
  • mam powtorzyc badania, jestem zalamana wynik 36 dodatni a ten drugi 0
  • Klara albo Iga. Które wybrac? Mialam inne opcje ale tamte nie podobają sie mężowi :)
  • Witam! Jestem w 24-ym tygodniu ciąży. Na marzec mam termin porodu, ale mam jeden problem. Kilka lat temu wzięliśmy kota, a teraz nie wiem czy nie będzie on stanowił zagrożenia dla mojego Maleństwa. Uprzedzając wiele ostrzeżeń na temat toksoplazmozy i zagrożenia dla ciąży, nadmienię, że nie ma takiego. Jeszcze przed zajściem w ciążę robiłam badania w tym kierunku zarówno kotu jak i sobie (kocur siedzi tylko w domu, nie ma więc możliwości, aby teraz nabawił się tego). Dla niektórych moich znaj...
  • Jestem w 23 tygodniu ciazy, przy tym jestem nerwowa zwlaszcza, ze w domu mam 2,5 latka i czesto wyprowadza mnie zrownowgi kiedy mowie po raz piaty, a on nie rozumie. Czasami z bezradnosci placze. Wiem, ze takie emocje wplywaja niekorzystnie na nienarodzona Dzidzie, ale co robic. Skad brac tyle cierpliwosci.
  • Dziewczyny, co z Wami? Nie odzywacie sie już tak długo!Jak tam Wasze maleństwa? Czujecie już wyraźne ruchy?Ja mam termin na 22 marca ale mój brzdąc w brzuchu jest raczej małym leniwcem i czuje go przeważnie w nocy, w ciągu dnia są to wciąż lekkie postukiwania. Czy czujecie czasem lekkie kłócia w okolicy pachwin? Od kilku dni to właśnie trochę mi dokucza i sama nie wiem czy to normalne. Jak u Was z zakupami dla dzidzi? Przyznaję, że nie mam jeszcze ani jednej rzeczy, chyba jestem troche za...
  • Jestem przerażona - właśnie zadzwoniłam do laboratorium czy są moje wyniki (jestem w 18 tyg. ciąży)- okazało się, że wynik z cytomegalii IgG jest dodatni - znacznie wyższy niz przewiduje norma! Oczym może to świadczyć (o przebytej chorobie...) ale najbardziej nurtuje mnie czy ma to wpływ na dziecko? Trochę poszukałam w internecie o tej chorobie i włosy stanęły mi na głowie!!! Nim pójdę do lekarza chciałabym się trochę - dzieki Wam - uspokoić... Czy może to świadczyć o wrodzonej cy...
  • Jestem na samym początku i chętnie pogadam z kimś w podobnym stanie. Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się