-
Witam,
Moja coreczka urodzila sie w 37 tyg z waga 2,450, teraz w 3 m-cu wazy juz 6,400, Karmiona jest Aptamilem (irlandzka nazwa bebilonu) co 4 godziny po 150 ml.
3 tyg temu zaczely sie problemy z karmieniem, malutka zaczela zmniejszac porcje wypijanego mleka. Wczesniej wypijala 150ml przy kazdym karmieniu, a teraz czasami wypija 150ml, ale czasami tylko 60 czy 80 lub sto i wypycha jezyczkiem smoczek i protestuje gdy chce jej dac wiecej mleka, nie ma reguly sa dni ze bardzo kaprysi i malo...
-
Problemy brzuszkowe mojej córci są właściwie od 2 tyg. życia (jutro skończy 2 m-ce). Teraz, od trzech dni jest nowy - mała pręży się bardzo i niesamowicie krzyczy prawie cały dzień (i noc). Oczywiście nie chce też jeść i np. wczoraj przez cały dzień zjadła jedynie ok. 100 ml. Próbuję dawać jej butelkę za każdym razem, jak się nieco uspokoi, a efekt mizerny :(. Karmię ją Bebilonem Pepti, a wcześniej Nutramigenem, bo było podejrzenie, że nie toleruje laktozy. Zmieniliśmy na Pepti, a kupki są OK...
-
Wcześniej zakładałam wątek o problemach podczas jedzenia ( prężnie się, oddawanie gazów, czasem stolec) obecnie po odstawieniu kropli sab simplex te objawy trochę ustąpiły..Zaczęłam też lekko zagęszczać pokarm nutitonem ( pół łyżeczki na 150ml) oraz zwiększyłam porcje do 150 i mała przestała jeść..tzn. je porcję do połowy dość szybko, bo jest głodna a potem to już w nią wmuszam..myślałam że to za syte i teraz przestaję dodawać zagęszczacz ale nadal to samo..Karmimy się tak 40 min. W 5 minut...