iga

(7 wyników)
  • Witam, Jestem z Krakowa. Chciałam opowiedzieć historię mojej dzielnej córy. Mam dwójkę dzieci – 7-letniego Mikołaja i 8-miesięczną Igę. Mikołaj – donoszony, 3600 przy urodzeniu. Poród był ciężki. Na początku ciąży z Iga modliłam się, by ta nie była tak duża jak jej brat....Niestety moje prosby zostały wysluchane. Iga urodziła się w grudniu 2009 roku. Ciąża do 29 tygodnia cudowna. Czułam się świetnie, super wyglądałam, byłam pełna sił i zamierzałam pracować do ko...
  • www.inka.query.pl/iga/
  • zla jestem, bo wczoraj najwikeszym problemem bylo taka po prostu glupota... co tu zrobic zeby dziecka nie przewozic... ech... a dzis juz sa naprawde wazniejsze problemy. Iga ma retinopatie III stopnia, jutro zabieg. powidzcie,z e to sie da wyleczyc, ze mala bedzie widziec...
  • miala dzis wyjsc do domu, ale nie wyjdzie, mamy nadzieje, ze wyjdzie jutro na uridziny mamy i taty serce niby ok, morfologia slaba, wiec transfuzja dzis. jedno oko - bez zmian czyli nie za dobrze rehablitant byl - nieprawidlowy odruch nóg przy podciaganiu do siadu glowa urosla przez 10 dni niby o 2,5 cm, czekaja na opis usg glowy jeszcze ma byc neurolog czy ten nieprawidlowy odruch nózek - prostowanie przy podciaganiu do siadu zmiast zginania da sie jakos wyprostowac?
  • co to znaczy? ze jesli jedno dobrze to juz na pewno bedzie na nie widziec? a drugie gorzej? - nie bedzie widziec? kolejna operacja? na razie kolejna kontrola 9 stycznia. i co w przypadku, kiedy jedno oko jest sprawne a drugie nie?
  • Niesamowite jak ten czas leci. Niedawno modliłam się przy inkubatorze, a jutro odprowadzam Kubę do przedszkola. Strasznie się martwię jak to wszystko wyjdzie. Ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i mój młody mężczyzna spisze się na 5+. Wpadnę jutro i wszystko opowiem. Pozdrawiamy Ania z Kubusiem-przedszkolakiem i Karolcią-niemowlakiem :)
  • witam! 1.11.2005 roku urodziła sie Iga - corka mojej siostry, 30 t.c, waga 830 gr, hipotrofia, zawał łozyska, na dodatek juz w ciazy (23 tydzien) zdiagnozowane wodoglowie (komory poczatkowo 18 mm, potem 17 mm, potem 15 mm, po urodzeniu - 12 mm). Teraz malutka lezy na OIOM-ie w Klinice na Polnej w Poznaniu. Przez tych zaledwie 11 dni byly juz rozne problemy - z siusianiem, trawieniem, niezamknietym przewodem Botalla, ale dzis najwiekszym problem jest to wodoglowie. Tak sie juz cie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się