iga

(9 wyników)
  • Witam serdecznie Pragnę podzieliść się informacjami co u nas słychać. Dawno nas nie było, ale bylismy nad morzsem u babci. Morski klimat bardzo służył Idze - przestała wymiotować!!!! Jesteśmy po wizycie w CZD i scyntografi - czyli badaniu w jaki sposób zachowuje sie jedzenie w górnej część układu pokarmowego. Iga była bardzo dzielna i super szybko zjadła jedzenie z izotopem. Gorzej było juz w dalszej cześci badania - miała leżeć 30 minut w takiej tubie jak do rezonansu magnetycz...
  • Zastanawiam się, czy jeśli udałoby mi się zorganizowac spotkanie Igi z rówieśnikami na objadek, to czy Iga zobaczywszy, ze inni jedzą i nie wymiotują, a do tego jedzenie sprawia im przyjemność, też chętnie coś zje? Może powinnismy wyjść ze swego kokona i pokazać, że jedzenie jest frajdą? Obiecuję sobie, że w przyszłości bedę chodzić do McDonalds nawet codziennie, jesli to spowoduje niewymuszone konsumowanie pożywienia przez Igę :)))))
  • Po miesiącu karmienia sondą dziś przyszedł czas jej wyciągnięcia. Iga włąśnie skończyła 9 miesięcy i waży 7.090. Dzięki sondzie przybrała pół kilograma. No i zaczęła się szara rzeczywistosć: Wciśnieta kasza przez sondę (ostatni raz) o 6.00 rano została zwymiotowana i dziecko nie jest głodne już 15 godzin.... Żal mi bedzie tego zaokrąglonego brzuszka, fałdek na nóżkach i podwójnego podbródka. :( ...Ide sobie popłakać w samotnosci.... Aha, mamy ppodejrzenie choroby genetyczne...
  • Dwa dni temu byliśmy u homeopaty - dr Mikołajewicz - jest ona bardzo polecana na forum alergie. Pani była rewelacyjna. Wizyta bardzo się spodobała mojemu mężowi,co jest wielkim plusem dla pani, ponieważ: - bez ogródek dr M oświadczyła, ze Iga zostala juz przebadana na prawie wszystko opócz owsików, - zaproponowała, aby przeleczyć się na te robaczki tak profilaktycznie, gdyz bardzo prawdopodobne że je posiada, nawet jesli nie ma objawów i badania z kału nie wyjdą. - powiedziała...
  • Hej! Jak dzisiaj samopoczucie? Myslałam wczoraj o tym co napisałaś,że Adaś nie radzi sobie z lezeniem na brzuszku,ze nie potrafi przewracać sie na plecki i odwrotnie.Nie lubi leżeć na brzuszku czy po prostu jest to dla niego za trudne? Byłaś z nim u neurologa? Przepraszam,że się tak dopytuję ale bardzo chciałabym Wam pomóc.Jak będziesz miała chwilke czasu,to napisz.My byłysmy Z olą u neurologa i lekarka znalazła jakieś braki.Jesli bedziesz chciała to napiszę dokładniej jak to jest u nas...
  • Witam, Pozwolę sobie zalinkować jeszcze jeden cudowny wątek z forum małe dziecko. Wpisują się tam mamy dzieci troszkę starszych - 3-5 lat. Ten wątek był dla mnie inspiracją w poszukiwaniu przyczyny niejedzenia mojej córki. Iga ma 8,5 miesiąca. Wazy 6.860 i tylko dlatego, ze od trzech tygodni ma założoną sondę. Jestem juz u kresu wytrzymałości nerwowej. Iga nic nie je buzią - słownie NIC. Czasami weźmie ze trzy mililitry wody (jeśli karmimy buzią to zakraplaczem, bo zyżeczki...
  • Moze podzielimy się opiniamy na temat lekarzy i ich reakcji na naszych niejadków. My odwiedzilismy blisko 20 pediatrów, zanim, ktoś zauważył, ze mamy problem. Jesteśmy z Wawy. Plolecam dr Rozwęc z Damiana - jako pierwsza zainteresowała się Igą i skierowała na specjalistyczne badania. Teraz leczymy się w dr Celińskiej w CZD. Odradzam natomiast mamom niejadków kontakty z dr Bachulską. Byłam głupia, ze tak długo do niej chodziłam i wysłuchiwałam tekstów "Pani głodzi dziecko", "Dlacz...
  • Mam wyniki wstępne z badania kału Igi. Mamy Candidię ++. Byc moze jest to powód niejedzenia i braku przyrostu wagi. Iga od 2 dni je normalnie: 5 posiłków (zupki) po 100-110 ml o kaloryczności ok 600 - 650 i nadal chudnie. Już waży 6.850. Candida to paskudcto trudne do zlikidowania. Potrzebna jest specjalna dieta. Umówiłam się do lekarza, ale termin dopiero na 15.05. Będę dzwonić codziennie i pytać czy nie zwolnił się jakiś termin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się