ina

(7 wyników)
  • Witam ! - duża wspólnota, zarząd właścicielski i został mocą uchwały odwołany przez właścicieli i czy może ponownie kandydować ponownie jakie są podstawy prawne aby ponownie niektórzy z nich nie mogli kandydować ?
  • duża wspólnota,jest akt notarialny jest w tym skład członkow zarzadu w następnym roku zmiana zarzadu i wybór członkow zarzadu i tak jeszcze były dwie zmiany w zarzadzie, moje pytanie po wyborze kazdego zarządu winna być uchwała na pełnienie funkcji zarządu ? niech xxxll nie odpowiada że sztuka rządzenia bo tego nie da się juz czytać niech wymysli coś nowego,chyba że nie stac go na nic więcej.
  • poniewaz nie jestesmy uczciwie rozliczani z zaliczek i nadwyzki nie sa oddawane wlascicielom jak np.rozliczenie c.o.oplata stala na pisma zarzad nie odpowiada czy oprocz sadu jest jeszcze inna forma szybsza na odzyskanie pieniedzy.
  • Jeżeli właściciel wspólnoty nie dostaje właściwego rozliczenia za media i po kilku pismach w sprawie poprawnych i rzetelnych wyliczeń to może wystąpić do sądu o nakaz prawidłowego rozliczenia za dany okres bo nie ma innego wyjścia dopominać się o swoje pieniądze.
  • pomieszczenie wspolne w klatce to suszarnia z ktorej korzysta wiekszosc włascicieli ,zarzadca wymyslil uchale aby dodatkowo płacic ale uwarunkowane jest by zgodzili sie wszyscy własciciele danej klatki my nie chcemy poniewaz uwazamy ze juz za to placimy i chcemy uzywac czesc wspolna mimo to zaskarzył i naliczył opłate 1 wlascicielowi czy tak powinno byc?
  • jesteśmy z mężem właścicielami mieszkania i na zebranie zamiast męża chcę pełnomocnictwa udzielić osobie towarzyszącej , ale zaznaczam tylko do uczestnictwa na zebraniu , bo głosować może tylko 1 osoba .
  • czy uchwała powinna dotyczyc jednej sprawy czy moze np.dot:udzielenie absolutorium i zatwierdzenia sprawozdania danego roku,bo mi sie wydaje,ze to winno byc w dwoch uchwalach bo sa dwie rozne sprawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się