Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      informacje

informacje

(172 wyniki)
    • Witam, Tyle co wróciłam z wycieczki do Wenecji i przed wyjazdem poszukiwałam jak najwięcej potrzebnych informacji. Niestety było to bardzo ciężkie dlatego postanowiłam zebrać "do kupy" to wszystko czego się dowiedziałam, zobaczyłam mając nadzieję że komuś ułatwi to życie ;) LOT WROCŁAW - WENECJA TREVISO RYANAIR - Opinię o tych liniach znają chyba wszyscy ;) Sama byłam pełna obaw. Samolot miał z Wrocławia niestety ponad godzinne opóźnienie (głównie dlatego, że najpierw musiał dolecieć z Belg...
    • Parę informacji z lipcowych wakacji w północnych Włoszech. TRYDENT Karta 2 dniowa 10 euro (15 za 2dni). (sam castello 8 euro). Można też wjechać kolejką linową na pobliską górę. Dzieci do 14 lat bezpłatnie. Parkowanie bezpłatne przy rzece na wprost bazyliki (via G.Verdi) PADWA Karta 16 euro za 2 dni (21 za 3). Dzieci 1 euro za wstęp. Przydatny bezpłatny tramwaj z kartą. Parkowanie z kartą na parkingu Y.Rabin bezpłatne (przy Prato della Valle). Aby wyjechać trzeba skontaktować s...
    • Witam serdecznie. W połowie czerwca wybieram się z mężem w Dolomity (do Arabby). Chcielibyśmy pochodzić po górach, jednak nie via ferratami tylko zwykłymi szlakami turystycznymi. Próbowałam szukać informacji na temat różnych szlaków, jednak jeśli są, to bardzo ogólne. Strony internetowe, fora i przewodniki skupiają się przede wszystkim na narciarstwie i via ferratach. Proszę o radę, gdzie mogę znaleźć dokładnie informacje o ciekawych szlakach (czas potrzebny na przejście, stopień trudności, r...
    • Bardzo proszę o wszelkie informacje na temat miejscowosci Marina di Ostuni w Apulii.
    • Cześć. Właśnie wróciłem z Rzymu z Domu Polskiego, i mogę udzielić informacji o noclegach, przyjazdach i.t.p.
    • Czy ktoś może podzielić się informacjami odnośnie sylwestra w Rzymie np na Piazza del Popolo, lub w innym miejscu na wolnym powietrzu?
    • Wiele osob pyta o dojazdy, lokalizacje itp. Tu mozna znalezc ulice, adresy itp. www.tuttocitta.it/tcol/home?cb=0 Città - miasto Indirizzo - adres / mozna wstawic tylko ulice bez numeru / Po prawej stronie mozna znalezc trase miedzy 2 adresami: partenza - start arrivo - meta
    • Szukam informacji o wyspie Giglio Teroretycznie wiem co i jak z przewodników, ale czy ktos tam był. I jakie ma ktos ogólne wrazenia z tej wyspepki?
    • Właśnie wróciłem z campingu Bella Italia, jeśli ktoś ma pytania chętnie odpowiem.
    • Witam, Szukam aktualnych informacji, od osob ktore byly na kempingu Garden Paradiso. Byliscie zadowoleni? Czy kemping jest dobrze zorganizowany i zadbany? A jak wygladaja mobil home, czy sa czyste i wyposazone z godnie z opisem w katalogu? Trzeba zabrac ze soba posciel itp.? Pierwszy raz wybieram sie na kemping, wiec wszystkie informacje beda dla mnie bardzo cenne.
    • Wróciłem z 14 dniowego pobytu we Włoszech (Verona, Pisa, Pompeje, Rzym, Wenecja) i Sycylii Zach. (Cornino). W wymienionych miastach nocowaliśmy na kempingach, a na Syclii w miejscowości Cornino wynajętą mieliśmy willę za pośrednictwem Interhome. Służę informacjami.
    • Wybieram się po raz pierwszy do Włoch przez Austrię. Prosze o informację o opłatach i ich wysokościch za korzystanie z autostrady (we Włoszecch i w Austrii). dziękuję.
    • Witam!moim marzeniem jest pojechac do mamy ktora jest 35 km od pizy ,moja mama tam pracuje i wlasnie jest na etapie zalatwiania nowej pracy i mowi ze moglibysmy do niej pojechac, bardzo sie ucieszylam z tej wiadomosci myslalam o wrzesniu jak nie bedzie juz takich upalow i oczywiscie jak wyrobie paszport dla dziecka ale moj maz nie chce o ty wyjazdzi slyszec mowi ze mamy za male dziecko teraz kubus ma rocek a we wrzesniu bedzie nial juz prawie 15 mcy ,o o tym sadzicie? jakie sa wasze dos...
    • Za 2 miesiace lece samodzielnie do rzymu.Nigdy nie bylam w tym miescie stad moje moze i naiwne pytania.Jezeli znajdzie sie ktos kto mi pomoze bede bardzo wdzieczna. Moje pytania: -laduje na lotnisku ciampino wiem /z przewodnikow/ze do metra moge dojechac autobusem cotral nie wiem tylko gdzie powinnam kupic bilet na ten autobus zeby pozniej nie placic kary. -metro-i ponownie klopot z zakupem biletu.Bo niegdzie nie znalazlam informacji gdzie moge go kupic slyszalam ze w automatach tylko...
    • Wczoraj wróciłam z dwutygodniowego pobytu na campingu Sant'Angelo z Selectcampu. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Pozdrawiam serdecznie
    • Wybieram się na tą wycieczkę ( w ostatniej chwili odwołali mi z innego biura do włoch i już nie zdążyłam się tu wpisać na Belle Italia). Program jest tu trochę krótki. Proszę o informacje na temat tej wycieczki wszystkich którzy byli o pilota, o hotele, o jedzenie. Co to za miasteczko średniowieczne do którego jedzie się z RZymu na wieczór. I oczywiście wrażenia. Pozdrawiam
    • Jeżeli w czymś mógłbym pomóc- piszcie, chętnie odpowiem.
    • Właśnie wróciliśmy z Rzymu z dwójką małych dzieci. Służę informacjami w miarę możliwości :)
    • Podzielę się informacjami, doświadczeniem , jeśli będę w stanie pomóc to proszę. Kilka wspomnień na bieżąco: Polskę opuszczamy w Cieszynie i jedziemy przez Słowację na Wiedeń. Od Żyliny jest autostrada, więc jedzie się szybko i bezproblemowo. Austria mija jednym mignięciem, w okolicach Wenecji oczywiście korek. Drugi korek spotyka nas we Florencji, gdzie remontują część drogi. Potem już Livorno, ską mamy prom i poszukiwanie w porcie właściwego terminalu - w ogóle nie jest ozna...
    • bardzo nas interesują aktualne informacje o cenach kampingów ,autostrad w drodze na Sycylię.co warto zwiedzić(na poludnie od Neapolu z Sycylią i Neapolem włącznie ). chcielibyśmy dostać sie na Maltę,a może do Tunezji. oczywiscie bez samochodu tymi promami-jaki to koszt i czy tszeba rezerwować bilety. dalsze moje pytania :jakie kampingii po drodze polecacie(włacznie z Sycylią)? czy jest na takiej trasie niebezpiecznie ? na co zwrócić uwagę przy planowaniu takiej wycieczki? co warto...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna