Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      informacje

informacje

(306 wyników)
    • Zwracam się z ogromną prośbą do osób które były w hotelu Royal Brayka w Marsa Alam w miesiącach zimowych o informację na temat temperatury wody w basenach. Wybieram się tam w ferie zimowe czyli w styczniu z córeczkami. Wiem że jeden duży basen jest podgrzewany, tak samo jak w Brayce Bay. Natomiast nie ma żadnej informacji na temat tego przy którym są zjeżdżalnie dla dzieci. Czyżby w okresie zimowym zjeżdżalnie były nie czynne? Czy woda w basenie nie podgrzewanym jest bardzo zimna? Będę b...
    • Witam. Za dwa dni wybieram się z małymi dziećmi do Safagi - na forum jest mało informacji o tej miejscowości (poza tym że to dziura - to już wiem) - ale może ktoś kto odwiedzał ostatnio tą mieścinę podzieli się wrażeniami i radami np.: 1. gdzie wymieniać walutę 2. jak tam z bezpieczeństwem 3. gdzie kupować fakultety - interesują mnie rejsy z podwodnymi widokami 4. czy coś jest godnego do zobaczenia na miejscu 5. jakieś namiary na rafy (będziemy w hotelu menaville) inne sekrety i ...
    • Wybieram się do hotelu Sea View w Hurghadzie i proszę o informacje o tym hotelu od osób które niedawno tam byli.
    • Witam wzsystkich ,15Lipca wybieram się do hotelu Holiday Resort w Tabie Bardzo proszę o informacje o hotelu ,co zawiera opcja ALL inc Z góry dziękuje
    • witam CZy hotel to dobry pomysł dla ludzi młodych którzy prócz plazowania chcą dobrze sie pobawic? Jak ludzie? Jak dyskoteka hotelowa?Czy są jakies dodatkowe rozrywki?
    • Nie wiem czemu admin usuwa moje posty. Mieszkam w Hurghadzie i chętnie udzielę na bieżąco informacji o tutejszej sytuacji. W mieście jest bezpiecznie i wczoraj była tylko jedna mała (30 osób) demonstracja w Dahar. Ale okaże się, co przyniesie czas do końca tygodnia, wszyscy obawiają się czegoś w rodzaju wojny domowej. Oby nie... Pytajcie, chętnie odpowiem.
    • witam wybieram sie 1 pazdziernika do egiptu na wycieczke typu 7 dni zwiedzania i 7 dni wypoczynku z triada. prosil bym wszystkich o jak najwiecej praktycznych porad odnosnie tej wycieczki poniewaz w internecie na roznych forach znajduje najczesciej tylko informacje o tym czy z danym biurem warto jechac czy nie a brak typowo praktycznych uwag. z tego co sie orientuje w hurgadzie pierwszego dnia mam byc okolo 17 to o ktorej dojade na pierwszy nocleg jak mam do przejechania okolo 600 ...
    • wybieram sie do tego hotelu w sierpniu. Bardzo proszę o przydatne informcje.Co znajduje się w pobiżu co w okolicy warto zobaczyć,gdzie kupować co omijać??Jaka plaża? animacje,pokoje,jedzenie??jakies rozryki niedaleko hotelu?? czym podróżwać i gdzie.Będę wdzięczna za każda odpowiedz
    • wybieramy sie z mezem do hurgady z exim i juz prawie decyzja zapadła. Mimo "bidnej plaży" wybralismy all inclusive w sultan beach. Czytam sobie opinie o hotelu i okolicy, ale są one sprzed kilku lat. Czy teraz cos sie zmieniło? jak wrażenia z pobytu? Bede wdzieczna za opinie.
    • 1. Od dn. 13.010.2011 Park Ras Mohemmed znow jest otwarty dla osob snorklujacych zarowno z brzegu jak i lodzi: cdws.travel/chamber-news.aspx?NewsId=63 2. Dn. 13.01.2011 wprowadzono calkowity zakaz polowu i karmienia ryb (grzywna 50tys LE, circa 6700euro) w okolicach Taby, Nuweiby, Dahabu, Sharm el Sheikh. Jaj sie podejrzewa jedna z przyczyn nie spotykanej aktywnosci rekinow byly masowe odlowy w rejonie Synaju oraz karmienie ryb przez turystow (swego czasu dla Rosjan organizowno Shark Feed...
    • Wróciłam, cała zdrowa i opalona. Wróciłam JA, a nie wielbłądy... ;-p chociaż było ciężko z tym ;-p Z Alfastar. Chętnie udzielę informacji :-) Pozdrawiam!
    • Na dzisiaj duże braki w dostawach paliw do Sharmu. Straszne kolejki do stacji benzynowych.
    • Mam pytanie jak nazywa sie stroj arabski - dluga biala szata ? Gdzie najlepiej kupic. No i do tego nakrycie glowy odpowiednie, czy kolor nakrycia glowy ma znaczenie? Jaka moze byc orientacyjna cena ? Z gory dzieki za informacje.
    • Egiptomaniaków i nie tylko proszę o informację: sposób i cena dotarcia do Sharm (Old Market) lub Naama Bay-czy warto się tam wybrać, cena taxi atrakcje w samym Nabq Bay, opinie o Coral Sea Holiday Village, inne przydatne wskazówki także dot. fakultetów Góra Mojżesza i klasztor, Jerozolima oraz czy Kolorowy Kanion z Sinai only, czy Ras Mohamet lepiej statkiem czy autobusem, także wiza ? jakaś mapa Nabq Bay, Naama i Sharm Dzięki i pozdrowienia
    • Witam. Czy był ktoś (w ostatnim czasie) w tym hotelu. To dawny Le meridien. Przeglądam rózne strony w necie, oraz opinie na różnych forach, ale niestety jest b.mało nowych info.Wiem już że zalety to ładny duży teren hotelu, ładne pokoje w budynku głównym, dobra kuchnia. Wady to "masa ruskich". Pozdrawiam.
    • Bardzo prosze o info na temat hotelu Marriott Taba ,lecimy tam 17 sierpnia.
    • Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa z przejściem granicznym do Sudanu,są z tym jakieś większe problemy? Gdzie najlepiej załatwić wizę, może jest możliwość jej kupna na granicy? Jakim środkiem transportu najlepiej przekroczyć granicę - pociągiem do Wadi Halfa czy promem przez Jez.Nassera? Po przekroczeniu granicy chcielibyśmy pojechać m.in. do Chartumu i Portu Sudan.Kombinuję również wybrać się do Arabii Saudyjskiej,ale obawiam się że z powodów formalnościowych nie pozwolą m...
    • Bardzo proszę o informacje o biurze podróży Victoria Travel z W-wy. Chciałabym wybrać się z nimi do Egiptu do hotelu Farana. Dziękuję:)
    • Serdecznie polecam chyba w zasadzie jedyny polskojęzyczny portal o historii Egiptu aktualizowany na bieżąco - jest też dział z recenzjami przewodników turystycznych. Polecam!
    • Wyjeżdżam pierwszy raz do Egiptu /Hurghada/. Proszę o informację jaką najlepiej zabrać walutę? Proszę o wskazówki dot. zachowania się w tym bądż, co bądź egzotycznym dla nas kraju. Dzięki za wszelkie uwagi i porady. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna