Dodaj do ulubionych

Noclegi w Pradze i Budapeszcie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.17, 12:41
Poszukuje noclegow dla 2 osob w Pradze i Budapeszcie na 2-3 noce latem...
Szukam przyzwoitego/dobrego standardu w rozsadnej cenie w miare w centrum miasta lub blisko linii metra tak aby latwo sie przemieszczac do roznych atrakcji.
Wazne by bylo mozna w poblizu na czas pobytu zaparkowac/zostawic samochod.
Sniadania bylyby takze milym dodatkiem
Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Noclegi w Pradze i Budapeszcie 19.05.17, 16:39
      Szukam przyzwoitego/dobrego standardu w rozsadnej cenie ?

Czyli za darmo ?

Ten hostel ma dobre pokoje prywatne i jest samym centrum, przy stacji metra oraz ma parking

www.sokolska.hostel.com/directions.php

Ale czy cena jest rozsądna ? Moim zdaniem tak
      • muchospatatos Re: Noclegi w Pradze i Budapeszcie 19.05.17, 17:12
        Dziekuje za info.
        Nie napisalem nic niestosownego by uwazac ze chce czegos za darmo...ale na hotel 5* choc lubie takie jak prawie kazdy nie chcialbym wydawac pieniedzy skoro chce glownie zwiedzac z synem a tam nocowac...
        Jak pisalem, szukam hotelu/hostelu dobrze zlokalizowanego na zwiedzanie, prywatny pokoj najlepiej z lazienka prywatna, fajnie by bylo sniadanie oraz jakis parking
        • wislok1 Re: Noclegi w Pradze i Budapeszcie 19.05.17, 21:24
          Najlepiej podać cenę za pokój, jaką chciałoby się zapłacić...
          "rozsądna" cena nic nie mówi...

"tak prawie kazdy nie chcialbym wydawac pieniedzy skoro chce glownie zwiedzac z synem a tam nocowac..."
          Każdy by tak chciał, ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy...
          Trzeba liczyć się z tym, że za dobrej jakości pokój dla 2 osób
          będą chcieli minimum 20 euro od osoby...
          • muchospatatos Re: Noclegi w Pradze i Budapeszcie 19.05.17, 22:12
            Ostatnio podrozowalem glownie po Azji, tam ceny za dobra 2-ke w centrum np Bkk czy Chiang Mai ze sniadaniem, klima i sejfem to okolo 25-30 dolarow...Teraz czas na Czechy, Slowacje i powrot na Wegry stad moje pytanie...
            Ile bym chcial zaplacic....mysle ze normalna/rozsadna cena za 2 osoby to okolo 20-40 a dla mnie max 50 euro ze sniadaniem
            • wislok1 Re: Noclegi w Pradze i Budapeszcie 20.05.17, 12:48
              Praga to nie Chiang Mai...

Praga jest bardzo modna i w związku z tym są 2 Pragi:
              - dla turystów ( drożej o 100% )
              - dla Prażaków

Szczególnie widać to w restauracjach ( w centrum tanio i dobrze można zjeść w samoobsługowej restauracji czeskiej Havelska Koruna )...
              Z noclegami też trzeba uważać, bo często płaci się dodatkowo tylko za lokalizację na starym mieście )
              Ale też kierowanie się w Pradze niską ceną oznacza na 100% wybór czegoś, co jest obskurne, fatalnej jakości ...

Sokolska Youth Hostel oferuje dwójkę za 46 euro + 8 euro za śniadania...
              Jak na centrum Pragi, zaraz koło metra, jest to dobra cena...
              • jureek Re: Noclegi w Pradze i Budapeszcie 01.08.17, 15:44
                wislok1 napisał:

> Szczególnie widać to w restauracjach ( w centrum tanio i dobrze można zjeść w s
                > amoobsługowej restauracji czeskiej Havelska Koruna )...

Z restauracji blisko centrum można też dobrze i tanio (drugie danie w ofercie dnia za około 90 koron) w restauracji "U Regenta" przy ulicy Koubkovej. Jest to co prawda Praga 2, ale z centrum można dojść pieszo (z górnej części Placu Wacława nawet nie 10 minut).
    • wroznestrony Re: Noclegi w Pradze i Budapeszcie 23.07.17, 17:00
      W Budapeszcie polecić mogę Diamond Apartments. Świetna lokalizacja, bo i blisko metro, ale też odległość spacerowa do Parlamentu. Samo mieszkanie ładne, przestronne, czyste i zaopatrzone we wszystko, czego potrzeba (kuchnia w pełni wyposażona, pralka z suszarką), no i z klimatyzacją, co latem istotne (my trafiliśmy w zeszły roku w lipcu na temperatury +38 st. C w cieniu).
      • muchospatatos Re: Noclegi w Pradze i Budapeszcie 23.07.17, 18:13
        Dziekuje za odpowiedz Aniu, zarezerwowalem przez booking.com GreenDream apartment przy Tomo ut.niedaleko parku Nepligeit (blizej centrum)i dokladnie dzis o polnocy skonczyla mi sie mozliwosc odwolania bez kosztowaego...to takze apartament z klima itp....mam nadzieje ze bedzie to dobra decyzja...Jade samemochodem wiec samo centrum skreslilem ze wzgledu na koszty i klopotliowsc parkowania ale szukalem cos z dogodnym dojazdem...i podobnie jak Ty jestem teraz z Poznania...Robert
        • wroznestrony Re: Noclegi w Pradze i Budapeszcie 23.07.17, 22:36
          To pozostaje mi życzyć udanego wyjazdu :)
          • muchospatatos Re: Noclegi w Pradze i Budapeszcie 23.07.17, 22:41
            Nie dziekuje by nie zapeszac:) Ale bede tez w kilku miejscach w ktorych Ty bylas (Budapeszt, Praga, Cesky Krumlov) oraz w paru w ktorych jeszcze Ciebie nie widziano...Tabor, Hluboka, Holasovice, Telc, Brno, Mikulov, Valtice+Lednice, Zakole Dunaju, Eger, moje kiedys ukochane Hajduszoboszlo i Tokai

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka