Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      kamienica

kamienica

(15 wyników)
    • Zna ktoś właściciela tej kamienicy ? Podobno ma dobrze pomieszane w głowie, chce to potwierdzić przed ewentualanym wynajmem mieszkania. Dziękuje za wszelkie info.
    • W Krakowie dofinansowania za remont elewacji 2008-02-19 11:12:25 Czy wkrótce wypięknieją fasady krakowskich kamienic? Grupa radnych złożyła projekt uchwały, która przewiduje bardzo wysokie dofinansowanie dla wspólnot mieszkaniowych, które zdecydują się na wyremontowanie elewacji swych budynków. Jak czytamy w najnowszej "Gazecie Wyborczej" projekt przewiduje refundację do 70 proc. kosztów remontu fasady tym wspólnotom mieszkaniowym, których budynki są wpisane do rejestru zabytkó...
    • Ale nie u nas... Na Euro 2012 Chorzów ma wyglądać efektownie ... Czy podczas piłkarskich mistrzostw Europy, które odbędą się za pięć lat w Polsce i na Ukrainie, Chorzów zrobi dobre wrażenie na zagranicznych turystach? Całkiem możliwe, a to dlatego, że do 2012 roku mają zostać odnowione elewacje w 203 budynkach należących do gminy oraz 150 prywatnych, które zarządzane są przez PGM. To przede wszystkim budynki położone w centrum miasta. Prace trwają już od kilku lat, ale przyznanie Pol...
    • bo w gornej czesci miasta to tragedia wyremontowac zewnetrznie i oswietlic halogenami to jest pomysl
    • Jak w temacie..zawaliła sie kamienica na Zaborzu...Co sie w tym naszym miescie dzieje ?? Czy ktos tu ma głowe??
    • Na forach innych miast pojawiły się informacje o stronie właścicieli nieruchomości. Jakoś nie dotarło to do Zabrza- czyżby dlatego, że działa tu Komitet Obrony Mieszkańców? Jednym z dyskutantów o ciężkim losie właścicieli kamienic (bo przecież lokatorzy im nie płacą wcale... oni muszą z własnej kieszeni...i inne takie bzdety) jest niejaki KAMIEŃ. Trudno się połapać w jakiej roli występuje - p.forum Kraków - prowokuje czy bulwersuje ? O eksmisjach wyraża się poprawnie (p. forum Gl...
    • co bedzie w miejscu 2 wyburzonych kamienic na skrzyzowaniu Wolnosci i Placu Slowianskiego ? bardzo szybko je wyburzono i perfekcyjnie wysprzatano teren po nich - jakby nie bylo to w Zabrzu ....
    • moze mi ktoś napisać czy jest to własność prywatna i na jakich zasadach sprzedają mieszkania? a moze zna ktoś cenę za m2?
    • Jak miasto moze wspolpracowac z mediami (TVS) i lokalnym biznesem (Arkadiusz Hołda): 1. nalezy zamknac lub przeniesc szkole znajdujaca sie w centrum miasta, tuz obok centrum handlowego w bardzo prestizowym miejscu - Uchwała www.zabrze.magistrat.pl/db/4_13_79363_46.rtf 2. potem nalezy znalezc chetnego, najlepiej wlasciciela telewizji regionalnej, dewelopera i wlasciciela szkoly - www.wst.com.pl/wladze.php wlascicielowi TV SILESIA - TVS, - pl.wikipedia.org/wiki/Arkadiusz_Ho%C5%82da 3. wyr...
    • Nie wiem czy wszystko dobrze zrozumiałem co piszą gazety ale podobno w Zabrzu prawomocnie skazany radny PO będąc członkiem rady miasta uchwalał przepisy prawa miejscowego obowiązujące wszystkich mieszkanców ? To jakaś kompletna paranoja. I całe to zabrzańskie PO nic nie wiedziało, że jej radny z którego zrobili nawet przewodniczącego jednej z komisji został skazany ? Czy oni robią z nas wariatów czy co ? Przecież to całe zabrzańskie PO ze wsydu powinno się samorozwiązac i informujący o ty...
    • Proponuję aby w tym temacie były poruszane i wpisywane zmiany zachodzące w naszym mieście pod kątem wszelkiego rodzaju inwestycji. Nie możemy ciągle narzekać! Musimy również docenić te prace, które są obecnie prowadzone w Zabrzu. Każdy z nas mieszka w innym rejonie miasta a to oznacza, że nie wszyscy będziemy się orientować jakie zmiany zachodzą w Zabrzu. Na początek: Rejon ul.Wolności i Al.Monte Cassino. - modernizacja i odnowienie kamienicy ceglanej (siedziba kokso-projektu) - moder...
    • Pani Prezydent, czy ludzie placący niemałe czynsze muszą mieszkać "slamsach" komunalnych? Administracje umywają ręce, ponoć za sprzątanie bydynkow mieszkalnych komunalnych odpowiedzialne jest PGM (???)Czy to kolejne przedsiębiorstwo, w ktorym tylko bierze się wyplaty? Czy nie powinni wrócić dozorcy w kamienicach, którzy dbaliby o wszystko we własnym interesie? Nie mówię tu o jakichś zakamarkach miasta ale o ścislym centrum !!!
    • Mam pytanie moje mieszkanie miesci się w prywatnej kamienicy i mogę je wykupić za nie duże pieniądze ale co należy załatwić kolejno. Może mi ktoś podpowiedzieć bo jestem zielony w tej dziedzinie. Będę bardzo wdzięczny.
    • Ulica Wolności w naszym mieście zajmuje ostatnie miejsce w rankingu ulic w regionie .Czym tak bardzo rózni się chorzowska ulica Wolności od zabrzańskiej Wolności.Zapraszam do dyskusji.
    • Centrum(10)

Centrum niszczeje. Większość sklepów jest już wyprzedana (taką otrzymałem informację) ale niestety zmiany nie następują. Te same witryny, te same towary itd. Jeżeli już ktoś coś postanowi zmienić to po remoncie np. chodnika nie ma zamiaru przywrócić stanu pierwotnego (walająca się kostka brukowa). Brak odnowy kamienic (czy tak ciężko jest przynajmniej raz w roku odnowić jedną?). Kopyto dalej nie zmodernizowane i obskurne. Przejście koło MDonalda tragiczne nie pomalowane jakieś dr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się