Forum Regionalne Mazowieckie Ciechanów
ZMIEŃ
      kamienica

kamienica

(15 wyników)
    • CZy ktoś kupił kamienicę na licytacji ?
    • Piękna kamienica zniknęła z pow. ziemi a wyrosną następne sklepy z kiełbasą itp.Sklepów i tak u nas za duzo.
    • Czy ktoś z was wie co się dzieje w sprawie zabytkowej kamienicy na Warszawskiej? Niszczeje wiele lat, właścicieli nie ma...
    • deptakowi bez samochodów. NIE WRZUCAJCIE WSZYSTKICH DO JEDNEGO WORA ,a tak wynika z artykułów tygodnika,gazetki samorządowej i programu "Kurier Mazowiecki". Także nie wszyscy mieszkańcy są za deptakiem. Po prostu miasto jest w tej sprawie podzielone i tyle .
    • W najnowszym numerze Życia Ciechanowa poruszono ciekawy problem. Które budynki jeszcze wg. Was szpecą nasze miasto? Które z nich wymagają pilnego remontu? Zniszczenie (rozbiórka) starego domu to zawsze jakiś uszczerbek dla lokalnej kultury... , więc ratujmy to, co pozostało.
    • Wszyscy wiemy jaka kamienica jest najbrzydsza w Ciechanowie na ul.Warszawskiej. fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/mBmuDbrDGD6YaBg1PB.jpg To ta oczywiście ktora nie ma własciciela-gospodarza, ma za to wlaścicielki chcące nieduzego odszkodowania od prezydenta. tc.ciechanow.pl/aktualnosc-7669-ciechanow__czy_kamienica_przy_ul__warszawskiej_19_przestanie_szpecic_centrum_miasta__.html Zadne medium nie zajmuje sie innym cudem nad cuda, bo ktoś tam jednak gospodarzy jak panisko w Księstwi...
    • Szukam komornika i prawnika, którzy pomogą mi wyeksmitować lokatorów z jednej z kamienic w Ciechanowie
    • To je wykupię i zburzę .
    • A może by tak jakaś gazeta w mieście pospołu ze sponsorami ufundowała nagrodę (najlepiej pieniężną) przyznawaną raz do roku za np. najlepiej odnowioną kamienicę lub też za nowy budynek o najbardziej historyzującym kształcie... To zmobilizowałoby inwestorów i może przestaliby stawiać takie koszmarki jak Bayer... Co o tym myślicie?
    • Co myślicie o tym ,żeby miasto sprzedało pas ziemi ,podzielony na 3-4 działki pod budowę kamienic ? Mam na myśli pas ziemi od strony ul. Pułtuskiej . Zrobiłby nam się mały ,klimatyczny ryneczek . Wg. mnie to byłby fajny pomysł .
    • już zaczęty, ciekawe jak wygląda ten budynek w środku, bo na zewnątrz jest w fatalnym stanie
    • Zakład produkcji papieru higienicznego Delitissue w Ciechanowie wraz z halą magazynowo-biurową w Ożarowie Mazowieckim dostały "budowlane Oscary" 2003 w kategorii budynki przemysłowe i magazynowe. Moim zdaniem rzeczywiście trafna decyzja - tej inwestycji wstydzić się nie musimy. Waszym zdaniem jakie budowle również nie przynoszą nam wstydu? Ja zaliczyłbym tu jeszcze odnowioną kamienicę przy pl. Kościuszki oraz poniemiecki budynek przy Sienkiewicza. w którym mieszczą się gabinety le...
    • Słyszałam ,że zlikwidowali jakiś sklep i bank przejął cały budynek . Czy to prawda ? Szkoda ,że ktoś nie przejmie tej rudery spalonej . Albo tej przy Urzędzie Wojewódzkim . Tak marnować pieniądze . Ludzie nie mają pracy ,a w Ciechanowie marnują się takie kamienice . Wstyd .
    • Co myślicie o tegorocznych ozdobach świątecznych w centrum? Moim zdaniem,te żółte księżyce i gwiazdki przy latarniach oraz pozostale ozdoby uliczne sa calkiem ladne. Na pewno ladniejsze od tych kiczowatych zielonych choinek,ktore swiecily przez rpae ostatnich lat. Drugi plus - ozdobiona jest nie tylko Warszawska,ale duza czesc centrum. Szczegolnie podoba mi sie ul. Wodna,gdzie ksiezyce sa rozwieszone przy tych ladnych latarniach,ktore swieca pomaranczowym swiatlem. Jeszcze gdyby np. na Warsza...
    • Zobaczcie ile postów zgromadził analogiczny temat w Siedlcach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=17834511 W czym my jesteśmy gorsi? Mamy kilkaset lat dłuższą historię niż tamto miasto! Czy socjalizm aż tak mocno "przeorał" ten nieszczęsny Ciechanów, że nawet w świadomości jego mieszkańców nie pozostało już nic z jego wielkiej historii? Odnośnie tematu rekonstrukcji zamku w dziale "Artykuły" na www.ciechanow.net.pl pojawiło się bardzo niewiele postów... Dlaczego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się