Forum Regionalne Mazowieckie Warszawa Wola
ZMIEŃ
      kamienica

kamienica

(13 wyniki)
    • O prosze i zza rozbieranej kamienicy wyłania się wspaniały blok z serii "Za Żelazną Bramą". Zeby tylko na miejscu tej kamienicy nie postawili jakiegos jagodowego potwora z zielonym szkłem.
    • Przy Wolskiej 153 stoi rozpadającą się kamienica zagrażająca życiu przechodniów, samochodom, etc. Ot ona na mapie Google: goo.gl/maps/Nk6kW goo.gl/maps/QuRqe Do niedawna zadaszenie chroniące przechodniów została zdjęte i kamienica została przesłonięta z każdej strony olbrzymimi płachtami reklamowymi. Ta ruina stoi w pobliżu ratusza Woli. [b]Czy władze dzielnicy czekają na tragedię, aż owa ruina runie na ulice zabijając przechodniów i pasażerów?[/b] Może dziennikarze Stołecznej zajmą...
    • 200 tys. za podparcie budynku plus opłaty za zamknięcie jezdni, o korkach tam powstającyhc nie wspominając. Wszystko dlatego, że grupka oszołomów terroryzuje władze miasta twierdząc, że ta rudera to "bezcenny zabytek". Teraz przez tych osłów marnowane będa pieniądze podatników zamiast żeby szybko rozebrać ruinę.
    • echch ci redaktorzy ;/ podpis pod zdjęciem jest zły to jest róg Al. Jana Pawła II i al. Solidarności takiego rogu jak tam po prostu nie ma :-)
    • Witam, Zastanawiam się jaka będzie rozsądna cena za metr małego mieszkania w kamienicy. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, czy warto, jak sie mieszka?
    • Czy nie byłoby prościej od razu rozebrać budynek, który przez lata zaniedbania stał się ruderą, a z rudery ruiną? Początek częściowej rozbiórki był kosztowny, próbowano rozmaitych metod pozwalających ocalić (nie wiadomo po co) ścianę frontową. Myślę, że teraz pozostało zwyczajnie rozebrać to co zostało - i postawić budynek z historyzujacą elewacją. Miasto nie ma pieniędzy do wyrzucania w błoto, a w zasadzie w miałki gruz.
    • jak dlugo bedzie straszyc...niech ktos sie tym zajmie, wstyd obok hiltonu a tu jakies pozydowskie pamiatki wystarczy tablica pamiatkowa
    • Widać lata zaniedbań i rudery....? Widać przede wszystkim ślady przebijania się SS Pazerdivision H. Goering w sierpniu 1944 przez Wolską, Chłodną i Elektoralną na przedpole Pragi, by odeprzeć zagony pancerne Armii Czerwonej. Szkoda czasu na komentarz ....
    • "zwolnione po wzorowych lokatorach mieszkania trafią do rodzin z kolejki albo z domów zagrożonych katastrofą." A nie można bezpośrednio tych z zagrożonych domów lub z kolejki do tego nowego? Czy też władze czekają na zawałkę typu Targowa 76?
    • Jeszcze raz chciał bym się wypowiedzeć na temat osławionej kamienicy z ulicy Żelaznej. To tragedja że tak zabytkowa budowla zamiast być konserwowana musi być rozebrana. Moim zdaniem już dawno należało zająć się konserwacją tego wspaniałego budynku. Okoliczni uczniowie zwiedzali ten budynek , chodzili po piwnicach jak ja a niekturzy wdrapali się na sam dach który to właśnie się zawalił. Ta wspaniała budowla nie była należycie zabezpieczona nawet przed dostępem uczniów z sąsiedniego...
    • Witam Wszystkich, Chciałabym kupić mieszkanie na bliskiej woli, przy ul. Okopowej w starszej klimatycznej kamieniecy. Proszę mieszkańców i osoby znające tę dzielnicę o opinie, jak się tam mieszka? Pozdrawiam, ola
    • Chodzi mi o bezpieczeństwo w sąsiedztwie. Słyszałem różne opinie, w środku dnia na pierwszy rzut oka spokojnie...Zastanawiam się na kupnem mieszkania w przedwojennej kamienicy na Ludwiki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się