Forum Regionalne Podkarpackie Przemyśl
ZMIEŃ
      kamienica

kamienica

(41 wyników)
    • Co się dzieje z kamienicą przy ul. 3-go Maja 4 w Przemyślu? Po kilkunastu miesiącach od ostatniego pobytu w Przemyślu w oczy rzuca się jej fatalny stan. szkoda, że po remoncie, który był kilka lat temu. A miła być taka ładna kamieniczka. Spękana elewacja, odpadająca farna na cokole budynku. W szybkim tempie staje się znów ruderą. Po licho naprawią dom, żeby zaraz się rozpadał? O ile pamiętam, żet to zabytek, więc dlaczego go tak niechlujnie "wyremontowano"? A gdzie był konserwator od zabytków...
    • Dziś o 3-ciej w nocy nastąpił wybuch gazu. Ewakuowano mieszkańców kamienicy.
    • Moja babcia miała w Przemyślu w 1942 Kamienice . Który z przemyskich adwokatuw - radca prawny jest skuteczny w tego typu ciężkich sprawach. Proszę o pomoc Dziękuje
    • kto jest właścicielem szpecącej kamienicy w rynku, gdzie jest nadzór budowlany i konserwator?
    • wspólnota mieszkaniowa szuka uczciwego zarzadcy!
    • Co sadzicie o pomysle odtworzenia (odbudowy) kamienicy zniszczonej w czasie II wojny swiatowej, ktora znajdowala sie obok schodow grodzkich.W zwiazku z planowanym remontem rynku odtworzenie jego wizerunku z dawnych lat nie jest zlym pomyslem ?
    • O mało mnie szlag nie trafił kiedy słuchałem prezydenta Chomy. Wyraził swoje zadowolenie z podjętej uchwały. Zapomniał (jak zwykle!) powiedzieć, że on i jego prawnicy do samego końca walczyli, by uchwała przygotowana i wniesiona przez PO nie przeszła. Dopiero radny z Krakowa sprowadził całe to szemrane towarzystwo do parteru. Oczywiście pan prezydent nawet nie wspomniał, że o sprawie wiedział co najmniej od kilku lat, a w lutym br.na spotkaniu w starostwie miał wszystko podane jak na ta...
    • Zastanawiam się, czy byłoby możliwe zorganizowanie kwesty na rzecz zabytkowych przemyskich kamienic. Taka kwesta mogłaby mieć miejsce w jedną z niedziel, kiedy większość miszkańców wychodzi na chwilę z domu. Pieniądze można byłoby zbierać w centrum starówki, na Rynku, Kazimierzowskiej, Franciszkańskiej..., a także pod kościołami i cerkwiami. Może jakiś artysa zgodziłby się wystąpić na letniej estradzie, co ściągnełoby częśc mieszkańców miasta. Chyba należałoby zrobić w Urzędzie ...
    • Właśnie władze Przemyśła postanowiły dać Żydom,podkreślam,że nie właścicielom ani ich spadkobiercom tyko jakiejś organizacji żydowskiej z USA no i Rybi Plac .To może jeszcze Urząd Miejski dacie albo nawet cały Przemyś?? Rozumiem że spadkobiercom należy oddać to co ich ale organizacja ta w żadnym wypadku nie jest spadkobiercą tych kamienic.
    • wspólnota poszukuje solidnego zarządcy
    • Lektura "Szycia Przemyskiego" nasunęła mi pytanie o stan kamienic w centrum. Nie wiem czy są własnością miasta, czy też własnością prywatną pod zarządem miasta, ale ich stan jest tragiczny. Wchodząc do każdej bramy lub podwórka czuć przede wszystkim zapach moczu i śmieci. Bramy często nieoświetlone i z odpadającym tynkiem. Na podwórkach sterty rupieci i niby-szopy, niby-garaże. Przecież w większości kamienic są lokale handlowe, więc miasto czerpie jakieś dochody z ich wynajmu, któr...
    • I niedługo będzie mieć ich więcej od was. W ciągu dwóch lat w rynku i okolicach powstanie 10 kamienic. Są przymiarki do budowy wielu takich budynków w śródmieściu. Będziemy bardziej zabytkowi od was hahaha :)
    • www.zycie.pl/informacje.php?region=Przemy%B6l&nr=1732
    • Krok 1. Właściciel kamienicy eksmituje delikwenta (wcześniej podnosząc czynsz) . Krok 2. Wyeksmitowany dostaje z mocy prawa lokal tymczasowy ( mieszkanie) od miasta ( od "bliskiego") z pominięciem kolejek, komisji etc. Krok 3. Kamienicznik wynajmuje opuszczone mieszkanko nowemu - "bliskiemu" - mieszkanko lub je sprzedaje po preferencyjnej dla "bliskiego" cenie. Pytanie : ile mieszkań trafiło w ostatnich latach do "bliskich"? Ile mieszkań miasto przekazało eksmitowanym ? A ci co potrzeb...
    • 57 fałszywych aktów notarialnych - miasto mogło stracić nieruchomości warte 60 milionów złotych to temat z pierwszej strony onet-u- czy ktoś u nas sprawdzał pełnomocnictwa przy przekazywaniu nieruchomości??? przecież pracownik urzędu nie ma do tego żadnych kwalifikacji. biznes.onet.pl/skok-na-grunty-wokol-manufaktury,18496,3038708,1,prasa-detal
    • Mam nieszczęście mieszkać w takiej właśnie kamienicy. Nazwiska mojej administratorki nie muszę nawet podawać bo zainteresowani odkryją je od razu. Obala ono mit że nie ma ludzi niezastąpionych, są , wierzcie mi !!! Czekam na następcę z nadzieją tylko na ;epsze - bo gorzej być już naprawdę nie może. Lokatorzy płacą maksymalnie wywindowane czynsze (ponad 4 zł za metr) mieszkając w nieremontowanych od wojny ruderach. O ich wykupie nie chce słyszeć, szukaj właściciela w Izraelu- a je...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się