Forum Zdrowie Medycyna Naturalna
ZMIEŃ
      kaszle

kaszle

(6 wyników)
    • Poradźcie, córa poszła do przedszkola, przechodziła tydzień i zaczęło się. Od dwóch tygodni nie możemy "zgubić" kaszlu. Lekarka ją zbadała, nawet 2x, płuca i oskrzela czyste, badanie CRP też w normie, a kaszel ma taki, że mało płuc nie wypluje. Wygrzewam ją w domu, inhaluje, dostaje wit. C, syrop prawoślazowy, Rutnaceę Junior, dużo picia i nie ma żadnej poprawy. Miała katar, ale już się kończy, a kaszel zamiast lepiej jest gorzej. Lekarka stwierdziła zapalenie gardła, wirusy, do...
    • Córka ma 6 lat i od ponad miesiąca po kuracji antybiotykowej utrzymuje jej się kaszel który wydaje mi się jest coraz bardziej dokuczliwy i nasila się. Dzisiaj zrobiłyśmy wymaz z gardła co pokaże jeszcze nie wiem, jak można naturalnie zaczą leczy taki stan, dodam że kaszel jest intensywny szczególnie rano, robaki już wykluczone.
    • Mam chore zatoki z silnym i uporczywym kaszlem, do tego silne bole zołądka , nie moge brać antybiotyku po którym czuję sie fatalnie.TO trwa już 2 tygodnie nie mam siły chodzić po mieszkaniu. Próbowałem różnych sposobow ale żaden na razie nie pomaga.Spywający z zatok katar uniemożliwia oddychanie, najgorzej jest w nocy. Może ktoś miałby dobrą radę
    • Witam Was serdecznie. zwracam się do Was o pomoc, może wy coś poradzicie. Od 2 m-cy mam nocny kaszel, który nie pozwala mi spać, a zmęczenie po nieprzespanej nocy dezorganizuje mi cały dzień. Kaszel jest raz suchy , raz wilgotny. Jednak cały czas czuję, jakbym miała śluz. Co chwila mam też katar, który zapewne spływa mi gardłem do tchawicy. Miałam robionego rentgena, brałam antybiotyki, leki antyalergiczne, ale bez skutku. Zauwazyłam, ze w nocy mam bardzo szybki i płytki oddech....
    • pojawił sie przy ostatnim ząbku. Teraz wszystkie zęby już wyszły ale kaszel pozostał. Dziecko piło już sól emską, sok z cebuli, stodal i inne syropki i nic nie pomaga.Czy ktoś zna jakis rewelacyjny sposób na pozbycie sie tego kaszlu?
    • Co podać na zapalenie oskrzeli dla 3-latki, męczy ją strasznie kaszel. Nie chcę podawać antybiotyku, choć jest przepisany. Nie ma gorączki, tylko ten kaszel oskrzelowy :( robiłam miód z mąką i ziemniaczki na noc na piersi, ale nic nie pomaga. Może znacie jeszcze jakieś sposoby i inne leki. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się