-
Witaj Wiktorze, czy mógłbyś proszę nam coś przepisać?
1. Opis ogólny pacjenta (dziewczynka/ chłopiec, kobieta/ mężczyzna, wiek, budowa ciała)
[b]chłopiec, 5lat, szczupły[/b]
2. Szczegółowy opis dolegliwości.
[b]lekka chrypka,mokry rzezacy kaszel, dość trudno coś odkrztusić [/b]
3. Jakie były pierwsze objawy choroby? Kiedy się pojawiły i w jakich okolicznościach?
[b] pierwszym objawem była lekka chrypka, pojawiła się gdy syn płynął 2 dni żaglówka, [/b]
4. Co mogło być przyczyną choro...
-
1. Opis ogólny pacjenta (
Chopiec, 15 miesięcy, drobny ale dobrze zbudowany
W połowie kwietnia złapał od starszego brata infekcję: kaszel, katar i 5 dni gorączki 39-40 stopni. Po raz pierwszy zastosowałam homeopatię, a takze Pulneo i Flavamed. Wszystkie objawy minęły poza kaszlem. kaszel utrzymuje się do teraz, z różnym nasileniem. Ok. 2 tyg. po infekcji wyjechaliśmy na 2 tyg. na mazury, tam kaszel nasilił sie, pojawił się w nocy - pomogło lekko wyciszy...
-
1. Opis ogólny pacjenta (dziewczynka/ chłopiec, kobieta/ mężczyzna, wiek, budowa ciała)
chłopiec , 18 m-cy, normalna budowa ciała(10 kg)
kaszel, czasem sie odrywa czasem nie, nasilony z rana (męczący, póki się nie oderwie), w nocy tak samo, rozpoczyna się zazwyczaj koło godz. 12(noc)
3. Jakie były pierwsze objawy choroby? Kiedy się pojawiły i w jakich okolicznościach?
ok 6-7 tyg temu gdy zaczął chodzić do klubu malucha, po kilku dniach dostał katar wodn...
-
Wiktorze prosze o radę. Wczoraj moja córka pluskała się w przydomowym basenie a pózniej zjadła duze lody, wieczorem wszystko było ok., miała duży apetyt. Dzisiaj rano po śniadaniu zaczeła sucho gardlowo kaszleć i mówi że przy przełykaniu boli ja gardło a takze mówi ze jej troche niedobrze. Gorączki nie ma. W domu mam sulfur 30, calcarea carbonica 15, pyrogenium 9. Mieszkam w małej miejscowości i jeśli zamowię lek (bo ich nie ma w aptece) będą prawdobodobnie dzisiaj poźnym popołudnem lub jutro...
-
Witaj Wiktorze,
znowu mnie cos dopadlo. Moglbys zerknac prosze i cos przepisac.
kobieta, 34lata, szczupla
bol gardla, bardzo mocny przy przelykaniu, bol glowy(okolica czola), uczucie ogolnego rozbicia, zmeczenie, bolesne wezly chlonne szyjne
Takie same objawy mialam we wtorek ran...
-
witam Wiktorze znowu zwracam się z prośbą teraz chodzi o mnie
dziś rano mnie w pracy mocno przewianie tz około 4 godzin stałam w przeciągu musiałam przyjąć towar niestety i się zaczęło
kobieta 30 lat 170 cm budowa normalna
dzisiaj w pracy stałam w przeciągu tak ok 4 godzin niestety i zacząło się już w pracy zaczęła boleć mnie głowa teraz boli mnie prawa strona gł...
-
Witam,
"Przygodę" z homeopatią dopiero rozpoczynam i dlatego nie wiem jaka podjąć decyzję, a moja pani doktor jest teraz nieosiągalna. 1,5 tygodnia temu mój roczny synek z powodu infekcji(katar, kaszel, zaczerwienione gardło) dostał od naszej doktor Ferrum phosphoricum 9CH , które miałam podawac przez 5-7 dni. Nastepnie miałam zacząć podawać Calcarea Phosphorica.
Po ok 5 dniach podawania Ferrum nastąpiła poprawa ale następnie po 2 dniach katar i kaszel wróciły.
Moje pytanie jest czy mam...