kaszle

(9 wyników)
  • w marcu tata miał resekcje guza płuc.Od tego czasu kontrolne tk ok, pet w lipcu ok ale on ciagla kaszle.Tzn od dnia operacji kaszel nie ustał.zmniejszył sie ale wciaz jest.najbardziej meczy go rano, poza tym samopoczucie w porządku.apetyt dopisuje..Lekarz chirurg (operator) mówi,że kaszel nieznanego pochodzenia, że serce mało wydolne(zaburzenia upowietrznienia płuc), otyłość.to ma wpływ też na kaszel?!Wczoraj rodzinny skierował go na rtg(dla nas mało wiarygodne bo wczesniej raka nie wykryło),...
  • Biorę Tarceve już jakiś czas. Przed rozpoczeciem leczenia miałam kaszel.Lek "zredukował" go do bardzo małego i zadkiego kaszelku. Tarceve biorę już prawie 5 miesiecy kaszel jakby sie pojawia częstszy i trochę mocniejszy. Czy to może oznaczać ze lek już przestaje działać? może byc skutkiem ubocznym? ale dopieru po kilku miesiacach zażywania? Dodam że na poczatku sierpnia mialam badania i bylo ok (bez zmian) czy coś sie może ju dziać od tamtego czasu> może ktos ma jakieś doświa...
  • Moja mama - rak piersi z przerzutem do kości - od kilku dni ma kaszel. Jest on raczej urywający się, słychać wydzielinę jak mama próbuje odkaszlnąć, ale nie ma na to zbyt wiele siły. Nie ma innych objawów infekcji (katar, gorączka). Czy ten kaszel może świadczyć, że pojawiły się zmainy na płucach? Wiem, że bez badań trudno cokolwiek powiedzieć ale zwracam się głównie do osób, których bliscy mieli przerzuty do płuc. Czy jest wtedy kaszel, czy gorączka, cokolwiek. Proszę o odp. Pozd...
  • Kaszel(7)

Jestem 2 lata w remisji po ziarnicy zlośliwej. Od ponad tygodnia mam kaszel, bez innych objawów. Właśnie dostaję antybiotyk, choć niby wszystko oki (zdanie rodzinnej: trzeba przeleczyć). Poza tym mam alergię, ale mam ja 15 lat i nigdy nie towarzyszyl temu kaszel. Nie wiem, co robić. Rodzinna każe nie panikować, tylko czekać, aż wezmę ten antybiotyk .... Boję się...
  • Witajcie, Czy jest sposób aby złagodzić kaszel (zwłaszcza nocny). Moja Mama ma raka płuc (IV) jest od stycznia leczona w Centrum Onkologii i miała 3 chemie. Ostatnia pod koniec stycznia, następna planowana na początek lutego została odwołana ze względu na gorączkę. Dostała antybiotyk (ale bez konkretnej diagnozy na co - po prostu na podejrzany stan zapalny organizmu), została osłuchana i zalecono tabletki na kszel (nie znam nazwy). Antybiotyk chyba nie działa bo gorączka się częs...
  • Witam, moja mama choruje od 2003 roku na czerniaka, IV gr. Przezutow nie stwierdzono. Mama regularnie byla poddawana badaniom kontrolnym i wszystko od 6 lat ok, ale... Mama zachorowala na zwykle przeziebienie w grudniu, leczona antybiotykami. Kaszel suchy niestety trwa do dzis, nasila sie zwlaszcza rano i noca. Lekarz twierdzi, iz pluca sa czyste i wszystko wskazuje na chorobe zatok. Nadmieniam, iz mama oprocz tego meczacego kaszlu czuje sie bardzo dobrze. Prosze o informacje...
  • Płuca(6)

Witam:) Co oznacza w opisie rtg klatki piersiowej-"wzmożony bronchogram odwnękowo"? Bardzo dziękuję
  • Mam obsesje na punkcie kaszlu mojej mamy - paliła dość długo , rzuciła ale rano kaszle - byliśmy u pulmonologa - mama leczyła się u niego pół roku - stwierdził kaszel na tle alergicznym - mama miała w tym czasie robione rtg klatki 3 razy - za każdym razem czyściutkie i lekarz powiedział że napewno raka nie ma , jak zażywa te leki alergiczne to kaszel ustępuję,ale ja ciągle nie mogę wyzbyc sie mysli ze cos może być nie tak. Bronchoskopii jej nie robiono bo lekarz stwierdził że nie ma tak...
  • Odebrałam wczoraj swój wynik RTG klatki piersiowej.Oto jego treść: "Naciek o policyklicznych zarysach w okolicy prawej wnęki płucnej i powiekszonw węzły chłonne prawej wnęki płucnej. Sylwetka serca niepowiększona. jamy opłucnowe wolne." jak myślicie....czy to rak.... Basia ps. Poza tym jestem nowa na forum dzisiaj zostałam przyjęta. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się