-
Poradźcie, co o tym myślicie, nakierujcie mnie
Mój 7,5 -letni syn Mateusz kaszle od siedmiu miesięcy.
W czerwcu miał ospę i po chorobie był tydzień u rodziców (dużo kontaktu z psem) , po powrocie suchy męczący kaszel i tak do tej pory. Z mniejszymi lub większymi nasileniami.
Pediatrzy mnie zbywają, twierdząc, że to kaszel psychogenny (???u dziecka???), lekarz homeopata, że to pasożyty - glista. Odrobaczany był na początku ub. roku (czarny orzech kanadyjski). Owszem ma objawy podobne do pas...
-
Od soboty z moją 2 miesięczną córeczką dzieje się coś wyraźnie niedobrego. Tego dnia od rana kaszlała tak jakby się czymś zakrztusiła, od popołudnia zaczęła także kichać kiedy wkońcu o 21.00 udało mi się dodzwonić do homeopaty ta zaleciła oscillococcinum 1/2 fiolki co 12 godzin przez 6 dni oraz gripp-heell 3x1 tabletkę przez 7 dni i rzeczywiście rano już Mała nie kichała nawet humor jej się poprawił, ale apetyt miała kiepski wypija tylko połowę porcji mleka. Mija dzisiaj piąty dzień stosowani...
-
Witam,
jestem mamą 5 latki z astmą oskrzelową.
CZuję , że znów zaczynają jej się odzywać oskrzela, dzis w nocy kaszlała od 4 rano przez prawie godzinę. Od prawie zawsze ma taki charkterystyczny kaszel, ze po kazdym zakaszleniu jakby przełykała ślinę, słyszalne jest takie głośne przełknięcie, takie GUL. Pytanie> który lek ma w obrazie taki kaszel?
CZasem miewa też kaszle z zaciśnięciem zębów po zakaszleniu, daję to odgłos jakby zgrzytu zębów. Chyba tylko belladona ma taki kaszel? a m...
-
Syn (7 lat ) od kilku dni ma zmieniony głos, chrypkę, odchrząkuje i kaszle dzisiejszej nocy, nie zmrużyliśmy nawet oka cały czas kaszlał. Wydaje mi się że to suchy kaszel krataniowy. Zaraz rano pojechaliśmy do pediatry i ta stwierdziła zapalenie oskrzeli. Przypisała pulneo po 33 krople 3x dziennie i inhalacje z soli fizjologicznej, nakazała przez 6 dni zostać w domu. Ale ja nie taka skora jestem do podawania chemii, ostatnio wypił trzy buteleczki tego pulneo bez efektu. Po naradzie z mężem po...
-
W zeszlym tygodniu syn mial infekcje wirusowa(lkatar, mokry kaszel, zaczerwienione gardlo), bylismy u naszej homeo i dostal hepar sulfuris D12 3xdziennie przez 4dni.
Minelo 6 dni, czuje sie dobrze ale pozostal uciazliwy kaszel. Kaszel nasila sie w nocy, do polnocy kaszle bardzo czesto sucho nie budzac sie, potem spi spokojnie do ok. 5 rano znowu zaczyna pokaslywac sucho. Po przebudzeniu dalej sucho i dopiero po chwili zaczyna sie lekko odrywajacy sie, ale bardziej mokry kaszel, ktory trwa ...
-
Synek chodzi do przedszkola wiec pojawiaja sie kaszle ale zwykle udaje sie je zwalczyc w 2 dni, podobnie z katarami. Dzis jednak obudzil sie z kaszlem, ale ten jest gwaltowniejszy i nie zmniejszyl sie od rana jak poprzednimi razami.
To jest kaszel podobny do zakrztuszenia, taki wybuchowy zakonczony dławieniem. Nie odrywa sie nic, nie slychac charczenia ani jakiejs tresci ktora by sie odrywala. Poza kaszlem jest bol i drapanie w krtani, tchawicy a teraz nawet synek pokazuje ze ponizej tchawic...
-
Witam.Moje dziecko od piatku ma suchy meczacy kaszel.W dzien jest lepiej bo kaszle od czasu do czasu.Dzis ok 7 rano meczyl go ze az sie obudzil i mowil ze chce wymiotowac ale nie zwymiotowal.Teraz tez go meczy jak usypia.Nie poci sie nie jest mu zimno,nie marudzi ma dobry chumor.Jak bylismy na dworzu to nie zakaslal ani razu wiec wilgotna pogoda chyba pomaga.Probowalam juz kropli tartephedryl i syropu malia ale nie bardzo cos daja.
-
Moj roczniak ma po infekcjach kaszel, ktory utrzymuje sie 2 mce. Poprzednio konczylo sie antybiotykiem. Teraz daje mu juz trzeci raz w ciagu dwoch mcy pulmo i stale bronchi, i jakos sie trzyma ale kaszle nadal :( co jeszcze mozna podac?
-
Najpierw byłam przeziebiona, potwornie bolało mnie gardło i migdały, ale nie była to angina jak stwierdził lekarz, przeszło ale pozostał kaszel i to nie taki oskrzelowy, ja czuje że swędzi mnie krtań, zwłaszcza gdy oddycham nosem, jak mam się tego pozbyć?
-
Dotyczy 4- latki. Kaszel- suchy Zzaczął się w trzeciej dobie. Teraz
jest piąta. Jeden migdał powiększony. Stan podgorączkowy od drugiej
doby. Samopoczucie dobre, duża żywotność. Krostek dużo, także na
śluzówkach.
Podawałam na początku oscilloc. oraz rhus tox. -ten wg wskazań
naszej homeopatki (mialam podawać, jak ospa bedzie przebiegać
ucążliwie =swędzenie.
Dzisiaj na kaszel dałam stodal- ucieszyłam się, ze zawiera
antimonium tartaricum. Jednak nagle pojawilo sie swedzeni...
-
czy mozecie podzielic sie opiniami na temat tego leku?dzis zostal
nam przepisany dla 5 letniej coreczki,ma od 2 tyg suchy meczacy
kaszel,glownie jak wstanie rano,a w ciagu dnia pokaslywanie z gardla
i chrzakanie.ma zapalenie tchawicy i gadlo-o dziwo jej nie boli i
zachowuje sie jak zdrowiutkie dziecko.czy na taki kszel krople
pomagaja?dawkowanie mamy 3-5 razy dziennie po 7-8 kropli na 5-10 dni
czy ma to znaczenie czy podam same,czy z woda czy na lyzeczce
metalowej?
-
Przyszła jesień i ponownie pojawiły się u mnie napady suchego kaszlu. Kilka razy dziennie dość krótkie.
Mam wrażenie że jest to już kaszel przewlekły taki suchy spastyczny. Chciałem go podleczyć za pomocą:
Cuprum Metalicum
Cuprum Oxydatum
Cina
Nie mam jednak doświadczenia z lekami Boiron i nie wiem w jakiej potencji kupić lek.
Co kupić i jak stosować. Czy ktoś z was zna te lekarstwa. Prosze o informacje.
Wcześniej leczyłem się Wala i Weledą.
-
mój syn od lutego jest pod opieka homeopaty-powraca ten sam problem:
zatoki i kaszel.zatoki juz ogarniete i na dobrej drodze. Ale kaszel?
Homeopata nie bada żadnego stanu zapalnego-gardło i nos czyste ale
kaszel jest-czasem chrypa. Stwierdziła, że to alergia: poumon
histamine 15 ch i pollens 30 ch + luffa. To nie działa!
kaszel jest: po zaśnięciu po 2 godzinach i rano -atak kaszlu potem
chrypa. podałam cocus cacti 9 ale czy dobrze? jestem nowicjuszem-
POMOCY!!
-
Od ponad pół roku mamy ten sam problem. Od jakiegoś czssu nie mam
homeopaty, więc próbuję ratować córkę sama. Zawsze jest tak samo.
Kaszel spowodowany spływającym katarem do gardła. Z nosa nie leci
kompletnie nic, zresztą nos nie jest nawet przytakny. Potem zaczyna
się wściekły, suchy kaszel i wtedy pomaga bądź nie Ipeca. Według
mnie ten kaszel jest konsekwencją wydzieliny spływającej do krtanii
i chyba na tym trzeba się skupić, tylko, że nie wiem jak. Euforbium
nie pomaga. Pora...
-
Prosze o pomoc jaki lek mogły pasowac do kaszli i goraczki, jestesmy
pod opieka homeopaty, bylismy 3 dni na belladonnie, teraz phospor bo
to nasz lek konstytucyjny, ale nie ma poprawy
Gorączka:2 dni 39 stopni teraz 38 , bez dreszczy potów, ręce zimne
przy rosnącej temp. , bez bólów mięsni. Pocnie wieksze jednyie przy
pojsciu sac, troche poci sie glowa.
Kaszel: kaszel od dwóch dni, suchy męczący, dosłownie co parę minut,
pogorszenie przy jedzeniu i mówieniu, lepiej w nocy, ciez...
-
witajcie :-)
corka od wczoraj ma b.duzy katar, a dzis doszedl kaszel. homeopatka
na pierwszej wizycie(poczatek lutego) przepisala nam m.in. nicotiane
comp. wali (stosowac przez 4 tyg./3 razy dziennie 8 granulek). to ze
wzgledu na kaszel, ktory czesto konczyl sie zapaleniem oskrzeli.
wszystko bylo ok. zero infekcji. az do wczoraj. niestety nie moge
sie skontaktowac z nasza p. doktor, dlatego zwracam sie do was z
pytaniem czy moge znowu dawac malej (3latka) ten lek? jesli tak to
...
-
bo wyprobowaniu domowych sposobow (sorop z cebuli,czosnek) i ipeca 9C pddaje
sie.. Ale do rzeczy.
Moje dziecko (2 lata) od soboty ma mokry kaszel krtaniowy z lekka chrypka
(mocniejsza byla na poczatku. Na poczatku kaszel byl tylko rano i
wieczorem,troszke w nocy.Teraz czesciej odkrztusza.Dawalam ipece bo czasem az
sie troche podduszal od kaszlu.Pojawil sie katar wodnisty,wyhamowal jak
podalam Euphorbium do nosa,ale dalej oddycha przez usta,czyli nos zatkany (na
moje oko to cos ma w z...
-
Mój 8-mioletni syn od ponad 3 tygodni kaszle tak, że mam wrażenie,
ze zaraz "płuca wypluje". W dzień jest w miarę, noc całą
pzresypia "w ciszy", ale od godz.17- 18 niustannie, sucho kaszle. Na
razie podawałam Stodal i Drosetux, ale bezskutecznie. Nie mam
pojęcia co mu podać z pojedynczych leków. Pomóżcie!
-
Mój synek (2,5 roku) 3 tygodnie temu zaczął kaszleć. Dawałam Drosetux i przeszło. PO 2 dniach rozbolało go gardło. Dawałam Anginheel i lymphomyosot i gardełko wróciło do normy - już nie jest czerwone, ale pojawił się znów kaszel. Dawałam drosetux - nie bardzo pomagał. Przeszłam na syrop prawoślazowy na zmianę ze Stodalem, ale kaszel się nasila. Głównie jak mały idzie spać. W dzień kaszle spordycznie. Nie ma innych objawów - jedynie po nocy mam wrażenie zapchanego nosa. Małemu akurat wychodzą ...
-
5 dzien dziecko (5 lat) ma kaszel suchy czesto co 1-5 minut( z rana
tylko slychac mokry ).
Dawalam spongie 9ch bryonie i traumel s i nie widac poprawy.Czytalam
tu na forum ze Stodal jest skuteczny.i zeby go podawac po kazdym
ataku kaszlu.czy to oznacza ze moge podawac po lyzeczce nawet co 5
min? kiedy powinnam zobaczyc poprawe?
dodam ze nie ma ani gorączki ani kataru (wczesniej byl przezeibiony
przez 1.5 tyg mial katar zapchany i kaszel pomogl w koncu Euphorbium
i Traumeel S ...