Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      kaszle

kaszle

(12 wyniki)
    • Witam, Wykryto u mnie nieliczne cysty lamblii. Po wizycie u lekarza zacząłem kuracje Metronidazolem 3*500mg (waga ciała: 75kg). Kuracja trwa od 2 dni, a ja niestety czuje się coraz gorzej mimo, że super widocznych oznak infekcji lamblii nie miałem. Najbardziej męczy mnie suchy kaszel i ból gardła. Czy jest to normalny objaw czy może za dużą mam dawkę metronidazolu (na ulotce napisane jest 250mg 3 razy dziennie, ja mam jednak 500mg)? Dziękuje za pomoc.
    • Powiedzcie mi proszę jaki kaszel występuje przy pasożytach,bo już zgłupiałam do reszty.Mały od kilku miesięcy ma suchy kaszel,szczególnie w nocy,albo po wysiłku.Lekarka do której jeździliśmy twierdziła ze to kaszel alergiczny i o żadnych pasożytach nie ma mowy,bo wtedy byłby raczej kaszel mokry.Kazała podawać mu inhalacje,które naszym zdaniem bardziej mu szkodziły niż pomagały. Teraz zmieniliśmy lekarza.Małemu od razu przepisała zentel,bo stwierdziła że taki kaszel występuje przy pasożytach....
    • Witam wszystkie mamy, Ponad miesiąc temu zrobiłam córce badanie kału gdyz podejrzewałam pasozyty(brak apetytu, niespokojny sen) i wyszly LICZNE jaja glist. Lekarka przepisała tylko dla niej Zentel po którym nastapiło ogromne pogorszenie tzn.uporczywy kaszel po pierwszej dawce, a po drugiej chlustajace wymioty i biegunka. To wszystko trwało ok 3 tygodnie, nie odważyłam sie juz jej dać kolejnej dawki bo przez te 3 tyg prawie nic nie jadła. Po tych ok 3 tyg nastąpiła poprawa zrobilam juz 2 raz...
    • Witam Was serdecznie dziecko zaczęło chorować dokładnie po 3 urodzinach wraz z pójściem do przedszkola odwiedziłam mnóstwo lekarzy - ciągle tylko alergia , alergia , alergia i najlepiej wypisać dziecko z przedszkola ????? Owszem alergie chyba ma na psy , no ale do tego jakoś doszliśmy i jest lepiej , nie mniej jednak po półrocznej wędrówce od specjalisty do specjalisty zaczęłam sama szukać przyczyn i sama uczepiłam się pasożytów , niestety badania nic nie wykazały oczywiście kału , krew na eo...
    • Normalnie zgłupiałam...prawie 3 msce temu u mojego 2.5letniego synka wyszły w kale jaja glisty ludzkiej (w pierwszej próbce). W sumie się ucieszyłam, że po rocznym jego kaszlu wreszcie jest diagnoza i wiemy co leczyć! po lekturze tego forum poszłam do pediatry z gotowym schematem leczenia:) mały wziął w sumie 3 razy pyrantelum i 5 razy zentel (wszystko w odpowiednich odstępach czasowych). W trakcie odrobaczania widziałam jak objawy sie zwiększały (tj kaszel, katar i liszaje na nogach), po czy...
    • witam jak juz pisałam wczesniej tluczemy gliste u corki 3 lata jest po dwukrotnej(4 dawki) kuracji zentelem kaszel utzymuje sie cały czas we wtorek byłam u kobiety ktora pracowala z o.grzegorzem i sprzedaje jego ziola i kupilam vernicadis. Ale po podaniu juz pierwszej dawki ten kaszel sie nasilil i teraz kaszle tez w nocy( przedtem tylko rano i troche w dzien) dzwonilam teraz do tej kobiety z pytaniem czy ten kaszel nasilil sie po tej nalewce a ona mi mowi ze dziecko na pewno jest chore i to...
    • Na to by wyglądało, ale czy to prawda? naczytałam się Wartołowskiej i żyję nadzieją. Cz są mamy, których dzieci pobyły się duszności po wyeliminowaniu robali?
    • Przygotowujemy się do natarcia na lamblie, ale najpierw uderzamy w ewentualne obłe. Wzięliśmy we troje (mąż i prawie dwuletnia córka) pierwszą dawkę Zentelu. Bardzo obawiałam się skutków ubocznych, ale nic się nie stało - nawet minimalny ból brzucha. Czytałam też, że po przeleczeniu często szczególnie dzieciaki wydalały glistę lub innego lokatora. No właśnie - ale kiedy dokładnie? Zaraz na drugi dzień po dawce, czy też np.parę dni później? Lek upośledza wchłanianie glukozy przez pasożyty, prz...
    • czy przy odlamblianiu furazolidonem medana można podawać inne leki np herbapect czy też stodal?
    • Syn (6 lat) w kilka dni po pierwszej dawce Zentelu dostał cos w rodzaju anginy- ropne naloty na migdałach, ale bez gorączki. Po drugiej dawce zaczał się okropny mokry kaszel. Kaszle cały czas, ale czuje się dobrze, jednak boję się, że bedzie mial zapalenie oskrzeli ( u niego czeste bezobjawowe ). Nie chce isc z nim do lekarza, bo zaraz zasuną mu antybiotyk. Bierze zyrtec, flixotide, daje mu syropy wykrztuśne, aloes, je duzo czosnku i jest na diecie antyrobalowej. Co robic ? czy u was te...
    • mam pytanko na stronie PARAnil Junior pisze że dawać dzieciom 1/4 łyżeczki 3xdziennie. Na buteleczce którą wczoraj zamówiłam pisze w języku angielskim że dzieciom od 4-10 lat łyżeczka dziennie na czczo ..... no to w końcu jak podawać ???
    • Vermox(7)

Czy dawka 6 tabltek , po 2 dziennie, dla 7-latki, może być skuteczna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się