Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      kocury

kocury

(79 wyników)
    • Pytanko jak w temacie:)))
    • Mam problem i przede wszystkim jestem zaskoczona. Mam w domu kotke po sterylce. Była steryzlizowana jako dorosła. Ostatnio pod nasz dom przychodzą kocury z okolicy i sikają gdzie popadnie, najgorsze są drzwi, ale nie tylko. Co z tym można zrobić? I dlaczego koty ciągną do sterylizowanej kici??
    • Mam kotkę i chciałabym zaleźć dla niej kocura. Tylko się ze mnie nie śmiejcie. Mieszkam w Wwie, w bloku. Kotów jest dostatek, tylko niestety wszystkie kastraty. Nie wiem, gdzie znaleźć kocura. Przecież nie wypuszczę mojej kotki do piwnicy w bloku. Bardzo byśmy chcieli, żeby miała małe i mamy na nie chętnych. Kotka jest śliczna, trikolor rasy europejskiej. Wygląd kocura jest mi obojętny, byleby się spodobał kotce :-) Bardzo proszę o pomoc, jak sobie poradzić w tej sytuacji.
    • nabyłam niedawno kocura syberyjskiego który ma około roku. Jest kochany i do tej pory wszystko było z nim ok! ale od kilku dni a raczej nocy zaczoł poprostu wariować! Siedzi na parapecie miałczy przeraźliwie i drapie szybę!Ale to nic bo jeszcze zauważyłam że podsikuje mi mieszkanie! Kot nioe jest kastrowany. Czy to ma z tym związek? i jak tak to czy nie jest za późno go wykastrować? No bo ma już rok... Proszę o radę
    • Witam, mam maly problem. 2 dni temu wykastrowalam 8-miesiecznego kocura. OD pol roku kocurek mieszka pod jednym dachem z poltoraroczna kotka. Przed kastracja kocura, koty uwielbialy sie. JEdnak pod kastracji kotka nie akceptuje kocura, boi sie, chowa sie przed nim gdzie tylko sie da a jak juz dojdzie do spotkania to kotka go drapie i odgania od siebie. Dodam ze kotka jest tez po zabiegu sterylizacji, ale mialo to miejsce zanim trafil do nas kocur. Co moze byc tego przyczyna i jak ...
    • Czy ktos ma albo slyszal o rudej kocicy? Widzialam wiele rudych w różnych odcieniach i wszystkie plci meskiej! Ciekawi mnie to bardzo...
    • Witam! Pytanie jak w temacie. Może ktoś pomóc? Dziękuję Artur
    • Witam. Mam spory problem. Otóz mam jednego kota 7mies rudego dachowca wziętego z jednej z warszawskich piwnic. Kot ma okropny charakter! Mieszka z moimi rodzicami i dosłownie od samego początku maltretuje wszystko i wszystkich! Uwielbia znęcać się nad psem (uległą suczką) nie lubi mojego ojca bo w końcu sypia z jego kochaną panią ;> a do mnie ma chyba żal, że go zostawiłam albo nie za często odwiedzam (kota przygarnęłam ja ale dla rodziców-nie mieszkam z nimi) bo atakuje jak...
    • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24438&w=30808392 poradzcie mi cos, prosze
    • Kolejny problem, który nas dopadł. Do tej pory zwlekaliśmy z kastrowaniem Mustafy, starszego kocura (1rok i 4m-ce), bo nie było takiej potrzeby, kocur nie znaczy terenu, nie miauczy uciążliwie, nie próbuje uciekać z domu. Teraz, kiedy od 2 tyg. mamy naszego małego Teofila, Mustafa zaczął dziwnie się zachowywać, a ostatnio dotarło do nas,że kocur zaczął traktować Teofila, jak kotkę, jest strasznie namolny i męczy kociątko, gryzie go w kark, kładzie się na nim, itd. Czasem zachowuj...
    • Nie mam już siły do mojego kota... To dwuletni bandzior, wykastrowany, kochany przeze mnie bardzo, ale... Nie ma w sobie nic z miłego koteczka, nie jest pieszczochem, nie znosi dotykania. Kochany jest w trzech przypadkach: kiedy wracam po pracy i mnie wita (minuta czułości), kiedy stoję przy lodówce (koci gejzer miłości), kiedy bandyta jest zaspany i nie ma siły gryźć. W innych przypadkach poluje na mnie i rzuca się na nogi lub ręce ( ktoś powie, że to zabawa, ale on to naprawdę r...
    • Mam 11-letniego kota, był wykastrowany 5 lat temu. Przed kastracją miał duże problemy z agresją. Po zabiegu zamieszkał z moim Tatą, który jest na emeryturze i może mu poświęcić dużo czasu, a przede wszystkim dużo przebywa w domu. Przez ponad 4 lata było świetnie, jednak ostatnio kot powrócił do agresywnych zachowań,rzuca się Tacie na nogi i drapie, syczy, gryzie i fuka. Zaatakował też nowego kota sąsiadów. Jaka może być przyczyna i co robić?
    • Mam sraszliwy dylemat. Pragnę sprawić sobie kociaka, ale nie potrafię się zdecydować jakiej płci kociak bardziej zgrał by się z moim sposobem bycia. Szukam kota co lubi się przytulać (podobno raczej kocur), ale mam nieduże mieszkanie i świadomość, że kocur znaczy teren mnie przeraża. Tym bardziej, że kastracja nie zawsze rozwiązuje problem a z małego mieszkania nie tak łatwo pozbyć się przykrego zapachu. Więc moż lepiej kotkę? Poradźcie, proszę
    • Myci jest wspanialy ale ... No wlasnie, !! Jesli nie dostanie tego, co chce, to " pstryk - pstryk" i mam "kare" !!! Wczoraj caly dzien skrecalam nowy regal, ustawialam ksiazki itd. dzisiaj rano Myci zaczal "wyc" o 5-tej, zeby go na balkon wypuscic, nie wstalam a teraz widze , ze on calego Sienkiewicza "zalatwil". Czy sa jakies sposoby na to ? Vet powiedzial, ze mozna mu operacyjnie co-nieco usunac ale nie chce zwierzaka meczyc w ten sposob ale cos musze zrobic. On to robi zl...
    • Błagam o pomoc! Od pewnego czasu mój 3-letni kocur znaczy teren w domu. Dosłownie oznacza to obsiusiwanie mebli, a dzisiaj nawet zaznaczył sweter zostawiony w łazience. Nie muszę tłumaczyć jak bardzo jest to uciążliwy smród i jak trudny do usunięcia. Czytałam, że takie zachowanie może wynikać z jakiegoś kociego stresu...ale nasz kocur jest kochany, nikt nie krzyczy na niego, nie mamy dzieci itp. Ma za to do dyspozycji ogromny dom i ogród. Obawiam się, że jedyną przyczyną może być ...
    • To jest historia mojego kociaka a raczej potwora, którego posiadam. Może ktoś też miał coś takiego i udało mu się to coś zmienić??? Może mi coś poradzicie, bo życie z potworem pod jednym dachem jest ciężkie!!! Onet, bo tak brzmi oficjalnie nadane mu imię ( nie przeze mnie ), jest ze mną od sierpnia ubiegłego roku. A znalazł się u mnie tak... Jest piatek, połowa sierpnia, piekne i gorące lato. Siedze sobie na przystanku tramwajowym w centrum i czekam aż podjedzie coś jadącego w str...
    • Bo w ogóle sobie z nim nie radzę. Ma ponad rok. Ciągle siusia po całym domu. Ma czystą kuwetę, ale tak czy siak znaczy teren. Zapach paskudny. Wszedzie pozostawiane niespodzianki, mam wrażenie że robi to złośliwie. Ma drugiego kotka do zabawy, więc chyba nie robi tego z nudów albo by zwrócić na siebie uwagę. Poza tym ciągle chodzi i wyje, miauczy, piszczy. Weterynarz go przebadał i stwierdził, że to zdrowy kot, że nic mu nie jest. Kilka ostatnich nocy spędził sam na małym korytart...
    • Witajcie mam pytanie odnośnie naszego kocura: ma on około roku, od początku był kotem "wychodzącym" i jak to każdy niekastrowany kocur (chcieliśmy go wykastować jak podrośnie ale nie zdążyliśmy) już w wieku kilku miesięcy zaczął się wybierać w coraz dalsze wędrówki. Pewnego dnia po prostu nie wrócił, szukaliśmy go tygodniami ale się nie znalazł. Aż po kilku miesiącach, całkiem przypadkiem, okazało się że go przygarnęła kobieta mieszkająca w tej samej dzielnicy. Problem w tym że ta kobi...
    • Mam pytanko: Od pol roku mam kocura, weterynarz ocenil, zew chwili pojawienia sie kota w naszym domu, mial okolo 6 m-cy. Po miesiacu czasu poddalismy kota sterylizacji. Bardzo sie biedaczek nacierpial. Jednak co jakis czas kot przychodzi, szczegolnie do mnie, przysiada na mojej rece i zaczyna wykonywac ruchy powiedzialabym kopulacyjne:D. Czy to jest normalne, czy moze zabieg zostal zle wykonany? Pozdrawiam
    • hej! W wakacje przybłąkał nam się kot :) Został zaadoptowany i na zimę wzięliśmy go do domu. Nie mieszkam w mieście, więc nie było by problemu gdyby kot wychodził na zewnątrz...problem w tym, że on sika w domu...już kilka razy był ukarany - został na noc na dworze (po uprzednim "mocnym klapsie";), ale taka kara nie pomogła. Tzn - połowicznie. Teraz wiemy, że jak gdzieś nasikał - to przed nami ucieka...Mama twierdzi, że on po prostu znaczy teren i pomogłabo by tylko wykastrowanie- n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się